Siirry pääsisältöön

Vinkkejä vauvan joulumenuun? Rauhallista joulua kaikille!
Joulu on jo ovella... 

Pitkästä aikaa taas blogin parissa! Mitä teille kuuluu? Olen tänään lueskellut monien ystävien joulupostauksia, joten innostuin tekemään oman postauksen ja kertaamaan vähän joulun suunnitelmia täällä bloginkin puolella.

Tänä vuonna joulu tuntuu erityisen tärkeältä, sillä tämä on ensimmäinen jouluni oman pikku pirpanan kanssa, joka jo viilettää pitkin lattiaa ja nousee seisomaan tukea vasten.

Pakko kuitenkin rehellisesti myöntää, etten ole ehtinyt antaa joululle kummoisiakaan ajatuksia ennen tätä viikkoa, joten odotuksiakaan ei oikeastaan ole. Yhtäkkiä vaan huomasin, että kalenterista loppuu luukut ja joulu on jo kirjaimellisesti ovella, joten mulla tuli kiire päästä tekemään viimeiset jouluostokset ennen huomista aattoa.

Perheen parissa on sovittu, ettei tämä vuonna hankita lahjoja aikuisten kesken, vaan lapset ovat ainoita, joille lahjoja hankitaan. Olen kuitenkin aina tykännyt antaa lahjoja, joten pieniä juttuja on tullut kuitenkin hankittua... Lähinnä syötäviä ja juotavia lahjoja, sekä kulutustavaroita.

Huominen aatto vietetään ensiksi miehen perheen parissa riisipuurosta ja yhdessäolosta nauttien. Aamulla on tosin ihan pakko katsoa Lumiukko, sillä se mulle tärkeä jouluinen perinne. Illemmalla siirrymme oman perheeni luo syömään jouluateriaa ja viettämään iltaa. Tänäkin jouluna pysymme Järvenpäässä.

Vauvan jouluateria?

Mietin tässä juuri, että miten pitäisin vauvan kiireisenä joulupöydässä, eli toisin sanoen, mitä herkkuja hänelle tarjoaisin... Ajattelin, että vauvan joulumenu koostuisi maissinaksuista ja ehkäpä porkkanoista ja jälkiruoaksi voisin tarjota banaania. Kuulostaa vähän säälittävältä, tiedän.

Keksisittekö jotain parempaa tarjottavaa kahdeksankuiselle vauvalle, jonka tekisi helposti? Kuten sanoin, en ole oikeastaan ehtinyt valmistautua jouluun ollenkaan. Vasta tänään aamulla pääsin käymään lahjaostoksilla yksin.Joulun välipäivät

Ihanaa, että saatiin valkoinen joulu. Nyt jo parin päivän ajan ulkona on ollut niin kaunista lumen valaistessa maisemaa. En tiedä onko mikään niin maagista kuin kävellä lumisia katuja pitkin kotiin jouluyönä ja kuunnella lumen narinaa kenkien alla. Mulla on vieläkin mielessä viime jouluyö. Ulkona oli ihan hiljaista, eikä kotimatkalla näkynyt ketään muita missään.

Toivottavasti huomisesta tulee rento päivä ja aatto sujuu vauvan kanssa leppoisasti. Toivon myös, että pieni nukkuu pitkät unet, jotta hän jaksaa touhuta illan.

Mitään muita suunnitelmia joulun välipäiville ei ole. Toivon kuitenkin, että tulevat päivät saataisiin viettää yhdessä perheen parissa ilman kiirettä, jotta saisin ehkä varastettua muutaman minuutin itselleni. Olen ollut aika kiinni vauva-arjessa koko tämän viikon, joten pienet tauot (kuten blogin päivittäminen) tekevät ihmeitä. Mutta on se vauvakin ihana <3.

Millaisia joulusuunnitelmia teillä on? 

Rauhallista joulua kaikille niille, jotka sitä viettävät ja kaikille muille toivotan hyvää loppuvuotta!

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my