Vinkkejä vauvan joulumenuun? Rauhallista joulua kaikille!
Joulu on jo ovella... 

Pitkästä aikaa taas blogin parissa! Mitä teille kuuluu? Olen tänään lueskellut monien ystävien joulupostauksia, joten innostuin tekemään oman postauksen ja kertaamaan vähän joulun suunnitelmia täällä bloginkin puolella.

Tänä vuonna joulu tuntuu erityisen tärkeältä, sillä tämä on ensimmäinen jouluni oman pikku pirpanan kanssa, joka jo viilettää pitkin lattiaa ja nousee seisomaan tukea vasten.

Pakko kuitenkin rehellisesti myöntää, etten ole ehtinyt antaa joululle kummoisiakaan ajatuksia ennen tätä viikkoa, joten odotuksiakaan ei oikeastaan ole. Yhtäkkiä vaan huomasin, että kalenterista loppuu luukut ja joulu on jo kirjaimellisesti ovella, joten mulla tuli kiire päästä tekemään viimeiset jouluostokset ennen huomista aattoa.

Perheen parissa on sovittu, ettei tämä vuonna hankita lahjoja aikuisten kesken, vaan lapset ovat ainoita, joille lahjoja hankitaan. Olen kuitenkin aina tykännyt antaa lahjoja, joten pieniä juttuja on tullut kuitenkin hankittua... Lähinnä syötäviä ja juotavia lahjoja, sekä kulutustavaroita.

Huominen aatto vietetään ensiksi miehen perheen parissa riisipuurosta ja yhdessäolosta nauttien. Aamulla on tosin ihan pakko katsoa Lumiukko, sillä se mulle tärkeä jouluinen perinne. Illemmalla siirrymme oman perheeni luo syömään jouluateriaa ja viettämään iltaa. Tänäkin jouluna pysymme Järvenpäässä.

Vauvan jouluateria?

Mietin tässä juuri, että miten pitäisin vauvan kiireisenä joulupöydässä, eli toisin sanoen, mitä herkkuja hänelle tarjoaisin... Ajattelin, että vauvan joulumenu koostuisi maissinaksuista ja ehkäpä porkkanoista ja jälkiruoaksi voisin tarjota banaania. Kuulostaa vähän säälittävältä, tiedän.

Keksisittekö jotain parempaa tarjottavaa kahdeksankuiselle vauvalle, jonka tekisi helposti? Kuten sanoin, en ole oikeastaan ehtinyt valmistautua jouluun ollenkaan. Vasta tänään aamulla pääsin käymään lahjaostoksilla yksin.Joulun välipäivät

Ihanaa, että saatiin valkoinen joulu. Nyt jo parin päivän ajan ulkona on ollut niin kaunista lumen valaistessa maisemaa. En tiedä onko mikään niin maagista kuin kävellä lumisia katuja pitkin kotiin jouluyönä ja kuunnella lumen narinaa kenkien alla. Mulla on vieläkin mielessä viime jouluyö. Ulkona oli ihan hiljaista, eikä kotimatkalla näkynyt ketään muita missään.

Toivottavasti huomisesta tulee rento päivä ja aatto sujuu vauvan kanssa leppoisasti. Toivon myös, että pieni nukkuu pitkät unet, jotta hän jaksaa touhuta illan.

Mitään muita suunnitelmia joulun välipäiville ei ole. Toivon kuitenkin, että tulevat päivät saataisiin viettää yhdessä perheen parissa ilman kiirettä, jotta saisin ehkä varastettua muutaman minuutin itselleni. Olen ollut aika kiinni vauva-arjessa koko tämän viikon, joten pienet tauot (kuten blogin päivittäminen) tekevät ihmeitä. Mutta on se vauvakin ihana <3.

Millaisia joulusuunnitelmia teillä on? 

Rauhallista joulua kaikille niille, jotka sitä viettävät ja kaikille muille toivotan hyvää loppuvuotta!

t. Enni

Kommentit

Lue myös