Ärsyttävät klikkiotsikot

Olen aivan suunnattoman ärsyyntynyt klikkiotsikko-ilmiöstä, jonka moni teistäkin on varmasti huomannut. Ärsyttää suunnattomasti, että lehtien sivustoilla julkaistaan juttuja ihan älyttömillä otsikoilla. Näitä kutsutaan klikkiotsikoiksi, ja voi jumankekka, että ne nostavat verenpainetta. 

Mitä houkuttelevampi otsikko, sen enemmän klikkejä linkki tietysti saa. Klikkausten määrällä voidaan analysoida linkitetyn jutun menekkiä ja laatua. Mitä enemmän klikkejä, sen enemmän liikennettä. Mitä enemmän liikennettä, sen kalliimmat mainokset jne. Siis toisin sanoen, sitä enemmän rahaa! 

Mikä parasta, nyt nämä valloittavat klikkiotsikot ovat rantautuneet myös blogeihin ja blogien somekanaviin (ei pahalla blogiystävät). Myönnän rehellisesti, että olen itsekin sortunut tähän muutaman kerran, mutta vain testimielessä. Ja kyllähän klikkotsikko toimii, mutta mun moraali ei anna periksi käyttää sitä tämän enempää.

klikinsaastaja_klikkiotsikko
klikkiotsikko

Tässäpä muutamia esimerkkejä klikkiotsikoista... Ja ei, en poseerannut takapihalla korkkarit jalassa tätä juttua varten, vaan kuvat otettiin ihan muuta juttua varten. :)

Klikkiotsikko tarkoittaa siis sitä, että otsikko kirjoitetaan niin kierosti, että lukijan on pakko klikata linkki auki saadakseen lisätietoa sisällöstä. Voisin hyväksyä klikkiotsikon, jos linkin takaaa tosiaan löytyisi lisätietoa aiheesta. Metsään mennään silloin, kun ei ole mitään uutisoitavaa, mutta aiheesta on ollut pakko luoda juttu.

Klikkiotsikossa lukijaa huijataan klikkaamaan juttua, jotta lukija voisi perehtyä uutiseen paremmin. Klikkiotsikko on onnistunut loistavasti silloin, kun juttu ei lopulta liity otsikkoon oikeastaan millään tavalla, tai jutussa ei ole edes mitään aihetta uutisointiin. Tästä syystä en enää klikkaa yhtäkään klikkiotsikkoa auki piste! Tehkää tekin kuten minä, ja käyttäkää Klikinsäästäjää. 

klikinsaastaja_2
klikinsaastaja_3

Jos jotain iloa klikkiotsikoista pitää repiä, on se niiden viihteellinen arvo. Onneksi on siis olemassa Klikinsäästäjä-sivustoja (Instagram & Facebook), joiden kanssa saa aikaa kulumaan tovin jos toisenkin. Postauksessa näkyvät uutiskuvat on lainattu sieltä.

Klikkiotsikot = not so cool.

t. Enni

Kommentit

 1. Joo olen itsekin kiinnittänyt huomiota noihin! Usein linkkiä klikatessa saa huomata, ettei otsikolla ole mitään tekemistä sisällön kanssa. :)

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat kyllä ärsyttäviä ja sitten kun avaat jutun, huomaat että kyseessä on lähes aina ihan mitätön uutinen. Blogeissahan näitä näkee nykyään hirveästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä juuri tuohon kirjoitin, että nyt rantautuneet myös blogeihin. :( Uskomatonta, miten nykyään on pula aidoista uutisista ja juttua tehdään ihan mistä vaan!

   Poista
 3. Tuo Klikinsäästäjä on ihan loistava :D Vihaan etenkin niitä "oletko sinäkin aina tehnyt tämän väärin"-otsikoita!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös