Talviloma Espanjassa ja Ystävänpäivä Tampereella

En yleensä pahoittele blogihiljaisuutta, mutta ajattelin, että nyt saattaisi olla pieni selitys paikallaan, niin kauan olen ollut hiljaa. Tosin mikäpä muukaan on ollut syy taukoon kuin kiire. Kyllä on elämä muuttunut sitten opiskeluaikojen... On ollut selvästi kiirettä, sillä en ole ehtinyt postata blogiin mitään lähes kuukauteen! Yritän ajoittaa tämän postauksen vielä helmikuun puolelle, mutta katsotaan nyt mihin aikaan julkaisu onnistuu.

Mulla olisi oikeasti ollut hirveästi kerrottavaa, mutta aika on ollut niin kortilla, ettei toivoakaan, että tätä harrastusta olisi ehtinyt pitää yllä helmikuun aikana. Moni aiheista ei ole enää edes ajankohtainen, ja pahasti näyttää siltä, että tämäkin postaus alkaa hiljalleen muuttua tekstin suoltamiseksi. 

ennin_kengissa_espanja_

No, olihan mulla myös talviloma viime viikolla ja koko viikko aikaa levätä! Ideana oli ihan oikeasti raportoida kuulumisia Espanjasta käsin, mutta erinäisten syiden takia netti pätki koko viikon ajan. Syypää oli jäätävä ukkoskuuro, joka rikkoi kaiken mahdollisen taloyhtiössä Torremolinosissa.

Taloyhtiöstä hajosi mm. vesipumppu, eli vedet olivat poikki noin kahdeksan tunnin ajan. Televisiokaan ei näkynyt kunnolla koko viikkoon (ei sillä, että sitä lomalla hirveästi tarvitsisikaan katsoa).

Sulake tietysti pamahti asunnostamme, sillä yksi seinään jääneistä piuhoista posahti yöllä. Onneksi sähköt eivät kuitenkaan katkenneet kokonaan. Olin ottanut telkkarin pois seinästä, mutta näköjään piilossa oli vielä yksi johto, joka sitten hajotti reitittimen kokonaan. Salama siis osui suoraan taloon, pihalla oli pieni kuoppa pöllynnyttä multaa ja ympäri pihaa löytyi kaikenlaisia jälkiä ukkosesta. Aamulla tuhoja löytyi mm. alakerran sähkökaapista, joka sekin oli räjähtänyt aivan pirstaleiksi yöllisen myrkyn jäljiltä. Myös pihan lamput olivat hajonneet ja kaiken huipuksi taloyhtiön lipputangon nuppi oli kadonnut mihin lie...

ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_

En tiedä, kuinka moni teistä on joskus kuullut sen äänen, kun salama iskee viereen, mutta voin sanoa, että se oli kova pamaus. Heräsin siihen räjähdykseen ja ajattelin, että nyt ovat päiväni luetut. Kun olin selvinnyt alkujärkytyksestä ja pulssi alkoi palautua normaaliksi, nousin ylös tarkistamaan vahingot, ja totesin, että jotain outoa oli lentänyt pitkin lattioita. Puhelinkaapelissa kiinni ollut adsl-suodin oli posahtanut pitkin lattiaa. Samalla astuin johonkin märkään - no mitä vielä, vuokra-asunnon ikkunan tiivisteet vuotivat, joten lattialla lainehti vettä. Vuokralaisen painajainen, kaikki hajoaa käsiin! Olin siis vuokralla saman taloyhtiön toisessa asunnossa, sillä kaikki reissulaiset eivät olisi millään mahtuneet kaksioomme.

Koska ukkosmyrsky ajoittui lauantain ja sunnuntain väliselle yölle, oli tietysti sunnuntaiksi varmaan aika haastavaa saada korjaajia paikalle. Onneksi kuitenkin apua saatiin ja vesipumppu saatiin korjattua. Autotallin ovet sen sijaan olivat koko viikon auki, sillä portin lukitus ei toiminut oikein koko viikkoon. Onneksi meillä oli auto pihalla jo tuolloin, muuten olisi saattanut tulla ongelmia...

Myrskyisen yön jälkeen päivät olivat puolipilvisiä ja aurinkokin paistoin pilvettömältä taivaalta muutaman päivän ajan. Loppuviikosta pystyi ottamaan jo vähän aurinkoakin, ja aina kun pystyin, imin annoksen D-vitamiinia kehooni.

ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_
ennin_kengissa_espanja_

Viikko ennen Espanjanmatkaa oli muuten myös ystävänpäivä! Sen vietin perinteisesti Tampereella parin ystävän kanssa. Yövyimme tyttöjen kanssa Scandic Station -hotellissa, jonka moderni ilme miellytti meitä kaikkia. Lauantai-iltapäivänä kierreltiin kauppoja Ideaparkissa ja myöhemmin illalla vietettiin hyvin erikoinen ja hengellinen ilta keskenämme hotellihuoneessa. En edes mene tähän enempää... Naiset.

Loppuillasta päädyimme Ilona-nimiseen baariin, missä en jostain syystä ole koskaan aikaisemmin käynyt. Baari sijaitsee Tampereen keskustassa Koskikeskuksen lähellä (mun mielestä joen oikealla puolella). 

Ilonassa oli ihan hyvä meininki, mutta ei me siellä kauaa jaksettu pyöriä, meillä oli enemmänkin nälkä ja hinku nukkumaan. Lyhyen, mutta hauskan baarikierroksen jälkeen lähdettiin Mäkkärin kautta takaisin hotellille nukkumaan lyhyitä kauneusuniamme. Terkut ja kiitokset muuten Ilonan ovimiehille.

Scandic_station_tampere
Scandic_station_tampere

Aamulla herättiin aikaisin syömään hotellin tarjoamaa aamupalaa, joka oli ihan ok. Ei erityisen mieleenpainuva, mutta ihan toimiva ja hyvää (paitsi munavoita ei löytynyt, vaikka mielestäni sitä pitäisi ehdottomasti löytyä jokaisen hotellin aamupalakattauksesta). 

Aamupäivällä tehtiin vielä pikaiset shoppailut mm. Stockmannin MAC:in pisteellä ja sitten lähdettiin ajelemaan kohti kotia. Kotimatkalla pysähdyttiin Pirkanhovissa ja oltiin ihan pähkinöinä Jalokivigalleriassa. Harmikseen meillä oli niin kiire, että matkamuistot jäivät mun osalta ostamatta, mutta ystävä löysi sieltä vaikka mitä kivaa itselleen.

Noniin, toivottavasti kiireet nyt vähäksi aikaa hellittävät ja pääsen postailemaan useamminkin, sillä mulla on muutama muukin kuva vielä julkaisematta lomalta (mm. Fuengirolassa järjestettyyn Gala Primaveraan löytämäni ihana jumpsuit, jonka joku ehkä jo bongasikin kokonaisuudessaan Instagramista)!

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös