Olenko aina käyttänyt Tangle Teezeriä väärin?

Huh! Tänään aamulla järjestetty Tangle Teezer -perheen uutuustuotteen lanseeraustilaisuus avasi silmäni ja tuntuu että pursuan asiaa. Tällä hetkellä yritän selvitä järkytyksestä, että olen ehkä aina käyttänyt maailman myydyintä hiusharjaa Tangle Teezeriä väärin.

Maaliskuussa silmiini osui postaus, jossa Tangle Teezer sai nuhteita. Hittiharjan haitat -nimisen postauksen luettuani huomasin, että myös omat hiukseni katkeilevat helposti latvoista hiuksia harjatessa. Luettuani Idan kirjoittaman postauksen ja postaukseen tulleet kommentit, en kuitenkaan saanut selville, käytettiinkö hiusharjaa kuiviin vai märkiin hiuksiin. 

Tänään Tangle Teezerin luoja Shaun Pulfrey painotti useaan otteeseen, että Tangle Teezerin sarjan tuotteiden avulla on mahdollista saada vastapestyt tai kastellut hiukset tuuheiksi ja kiiltäviksi. Tämä varten Shaun P. on hiljalleen kasvattanut tuoteperhettä, jossa jokainen harja toteuttaa omaa tehtäväänsä.

tangle_teezer_blow_styling

Perusharjat Tangle Teezer Salon Elite ja Tangle Teezer Original on suunniteltu ensisijaisesti juurikin märkien hiusten selvittämiseen (I have been so stupid), eli harjaa tulisi käyttää pyyhekuiviin hiuksiin. Tangle Teezerin verkkosivuilla kerrotaan, että harja liukuu helposti märkien, heikkojen, vahvojen ja värikäsiteltyjen hiusten läpi ilman nykimistä tai vetämistä. Huomatkaa alleviivattu sana, siis hiukset harjataan oikein ilman nykimistä ja vetämistä!

Kun hiukset on saatu selvitettyä, otetaan käyttöön Tangle Teezer Blow Styling -föönausharja. Moni ehkä miettii, miksi ihmeessä hiusharjoja pitäisi omistaa monta erilaista, ja tämän Shaun P. yritti selittää meille kysymällä, miksei erilaisissa meikkisiveltimissä ole mitään ihmeellistä? Hän myös heitti ilmoille kysymyksen, suostuisimmeko meikkaamaan kulmakarvojamme, mikäli emme löytäisi parasta kulmasivellintämme?

Olen kokeillut Blow Styling -harjaa muutaman kerran, mutta en ole koskaan tajunnut sen potentiaalia. Olen suotta yrittänyt föönata liian paksuja ja myös liian kuivia osioita. Tietysti pitkä hius hankaloittaa hommaa entisestään, eli harja saattaisi toimia paremmin lyhempiin hiuksiin. Muistakaa kuitenkin, että kuivaa hiusta ei voi muotoilla föönaamalla, vaan jos käytät Blow Styling -harjaa, muista kastella hiukset pyyhekuivaksi esim. suihkuttamalla vettä suortuviin.

Shaun P. myös muistutti, ettei föönausharjalla ole tarkoitus selvittää takkuja, vaan tuoda tuuheutta ja ilmavuutta hiuksiin. Kun hiukset siis kastelee, takut saa kuriin perinteisellä Tangle Teezerillä.

tangle_teezer_ultimate_

Kun hiukset on selvitetty takuista ja föönattu kuiviksi, astuu kuvaan vielä kolmas työkalu. Tänään esitelty uutuus The Ultimate Tagle Teezer -viimeistelyharja on tarkoitettu kuivien hiusten selvittämiseen ja silottamiseen. Tämän harjan avulla hiukset saadaan harjattua oikeaan asentoon mm. poninhäntää varten, ja tällä harjalla voi myös yrittää selvittää pieniä takkuja jo kuivista hiuksista.

Sain tilaisuudesta mukaani The Ultimate Tagle Teezer -hiusharjan, joka kuitenkin pääsee kunnolliseen testiin vasta hieman myöhemmin. Ulkonäöllisesti harjakset muistuttavat föönausharjan harjaksia, mutta tässä mallissa harjakset ovat kuitenkin paljon pehmeämmät. Mitä muuta uutta The Ultimate Tangle Teezerissä on? Harjasta löytyy myös paljon toivottu kahva.

tangle_teezer_blow_styling_ultimate_

Käsi ylös kuinka moni selvittää takkuja kuivista hiuksista käyttäen hieman voimaa? Minä ainakin. Uskon, että katkeilevat latvat ovat olleet myös hitusen omaa syytäni, sillä en voi kehuskella harjaavani hiuksiani hellästi. Varmasti ikenetkin vuotavat verta, jos niitä harjaa kovaa.

Aion kiinnittää tulevaisuudessa entistä enemmän huomiota hiusten harjaamiseen. Kun Shaun P. tänään vastasi kommenttiin koskien hiusten katkeilemista samalla hiusmallin hiuksia helpon näköisesti selvitellen, en nähnyt merkkiä siitä, että Tangle Teezer -harja olisi vahingoittanut tai katkonut mallin hiuksia.

Jokainen kuitenkin löytää itselleen sopivimmat työkalut hiustenmuotoiluun, ja on ihan ok, mikäli tuotteet eivät toimi kaikilla yhtä hyvin. Pidetään kuitenkin hiuksistamme huolta ja vältetään turhaa väkivaltaa (myös muutenkin kuin vain takkuja kohtaan).

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Meitin jo että teen kaiken väärin, mutta sitten muistin, että meikähän vetää nykyään monta päivää harjaamatta hiuksia, eli harjaan oikeastaan vain pesun jälkeen, jolloin käytössä onkin oikeaoppisesti original Tangle Teezer. xD Tosin jatkuva ponnarin käyttö se vasta taitaakin olla niin paha, että sama millä sitä harjailee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, hyvä! :D On kyllä uskomatonta, että sun ei tarvitse harjata hiuksia enää muulloin, mun hiukset ovat takussa monta kertaa päivässä. Tosin voi johtua siitä, että ne ovat niin usein auki!

   No niin kai... Ainakin vähentää harjauksessa irtoavia hiuksia :D

   Poista
 2. Ostakaa, ostakaa kun kouluttaja kerran niin sanoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jokainen kuitenkin löytää itselleen sopivimmat työkalut hiustenmuotoiluun, ja on ihan ok, mikäli tuotteet eivät toimi kaikilla yhtä hyvin"

   tarkoittaa: että please, älkää uskoko ainoana totuutena kaikkea mitä sanon, jutut toimivat eri lailla eri hiuksilla. Jos ei tykkää, ei kannata ostaa. :)

   Poista
 3. Hitto, pitäisi kyllä testata tuo uusi harja. Mä kans käyttänyt tavan TT:tä aina myös kuivaan tukkaan. Mun tukassa ei oo enää latvaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou! :/ Shaun painotti että takut kannattaa avata kostutettuina. Mulla usein tapana suihkuttaa sellasta hoitoneste/lämpösuojaa hiuksiin kun harjaan. Silleen ei sähköisty hiukset ja takut aukee hyvin. Tuo finishing-hairbrush on nyt käytössä ollut jonkin aikaa, palaan silti teezeriin useimmiten. Viimeistelyharja tuntuu hieman kovemmalta. Ja toisaalta mun on aina pakko kostuttaa hiuksia, että takut aukeaa eikä hius sähköisty! Ja kun on kostuttanu hiukset, niin ei "sais" käyttää viimeistelyharjaa! Nooh... :)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös