Siirry pääsisältöön

Keittiöremontti

Olen niin iloinen, että olen vihdoin saanut asiat rullaaman keittiön suhteen, sillä olen nyt tilannut uudet keittiön ovet ja niiden asennus on sovittu jo ensi viikolle. Keittiön uudistaminen on ollut mielessäni aina muutosta lähtien. Muuttaessamme tähän asuntoon vuonna 2014, remontoimme asunnon käytännössä lattiasta kattoon. Ainoastaan keittiö jäi lähes koskemattomaksi, mitä nyt laattojen saumat maalattiin ja uudet kodinkoneet tilattiin.

Keittiöremontti sai alkunsa siitä, kun kesällä löysin IKEAn löytöpisteeltä kolme kappaletta KARLBY-työtasoja 10 euron kappalehintaan! KARLBY-taso on lastulevyä, mutta tason pintaan on liimattu 3 mm:n paksuinen kerros massiivipähkinäpuuta. Hankkimistani tasoista syntyi säästöä jopa muutaman sadan euron verran.

keittio_ennen
Keittiö ennen

kronoswiss_swiss_noblesse_light_oak2

Keittiöremontti on edennyt työtasoista johtuen hieman käänteisessä järjestyksessä, sillä normaalisti olisin sovittanut työtason sävyn keittiön kaappien mukaan, mutta nyt tulikin menetellä toisin päin. Tästä syystä keittiön kaappien oviksi tilasin yksinkertaiset, valkoiset korkeakiiltoiset ovet. Olisin myös pitänyt antrasiitin värisistä ovista, mutta toisaalta koska asunnon lattiakin on jo niin monisävyinen, olisi keittiöstä helposti saattanut tulla sekavan näköinen.

Keittiön kaappien ja vetolaatikoiden ovien uusiminen ei muuten ole ollut mikään halpa projekti, sillä kaikki ovet pitää tilata mittatilaustyönä. Tästä syystä toteutin tiukan tarjouskilpailun kolmen yrityksen kesken. Toisaalta keittiön kaappien rungot ovat edelleen hyvässä kunnossa, joten en nähnyt syytä lähteä purkamaan ja uusimaan runkoja. Laskin, että pelkkien ovien vaihdolla selviämme noin puolet halvemmalla kuin jos uusisimme kaikki kaapit.

kronoswiss_swiss_noblesse_light_oak

Keittiön välitilan uudistus on myös tuottanut päänvaivaa. Koska halusin nopean pintaremontin, ei laattojen irrotus tullut kyseeseen. Niinpä marssin perjantaina K-Rautaan ja hain sieltä saneerauslaastia.

Laasti on tällä hetkellä kuivumassa laattojen päällä, eli yksi työvaihe on jo alta pois. En vielä tiedä, pitäisikö laasti maalata tässä välissä, vai maalaanko pintaan pelkästään lakan..? Tämän siitä saa kun päästetään ei-ammattilainen asialle. Mielenkiinnolla kuitenkin odottelen lopputulosta (kylläpäs laatat muuten näyttävät kauniin valkeilta tuossa valossa, todellisuudessa ne ovat (olivat) kermanvalkoiset).

keittio2

Sen lisäksi yksi pitkään päänvaivaa aiheuttanut asia on saatu vihdoin hoidettua, nimittäin keittiön saarekkeen purku. Huh, voisin kiljua riemusta!

Mielestäni yksi järjettömimmistä suunnittelun kukkasista oli keittiön pieni saareke ja saarekkeen yli jätetty pyöristetty baaritiski (jolla ei ollut yhtäään mitään käyttöä). Saareke ja baaritiski tekivät keittiöstä melko ahtaan tuntuisen. Niinpä viime viikolla pyysin pari sisustuspuolen opiskelijaa purkamaan saarekkeen ja asentamaan laminaatit uudestaan koko keittiön alueelle.

Olen niin huojentunut, että saareke on vihdoin poissa, sillä pidin sitä aina niin älyttömänä systeemina. Voitte arvata sitä katumuksen määrään, kun valitettavasti rakensimme lattian alun perin saarekkeen ympärille. Koska vanhat laminaatit pystyi kuitenkin käyttämään uudelleen (ja vuoden 2014 lattiaremontista oli jäänyt yli muutaman ylimääräinen pala) ei laminaattia edes tarvinnut ostaa yhtään lisää. 

Seuraavana olisi tiedossa keittiön työtason ja uuden tiskialtaan asennus, jotka mielelläni annan ammattilaisen toteutettavaksi. Sen lisäksi ajattelin vielä hankkia uuden liesituulettimen, joka viimeistelisi keittiön uuden ilmeen.

keittioremontti1
Keittiö tällä hetkellä

Keittiö on oikeastaan aina ollut se "viimeinen" remonttikohde. Tuntuu ihan mielettömältä, että homma on vihdoin ottanut ensiaskeleitaan. Tarkan markan naisena keittiöstä on tulossa budjettiratkaisujen summa, mutta uskon silti, että kun keittiö on vihdoin valmis, on myös koko koti valmis. Keittiön jälkeen elän täällä mielelläni vuosia ilman remontin remonttia (pakollisia remontteja ei tietenkään voi välttää).

Mutta tämä tuntuu niin absurdilta. Ehkä jo syyslomalla koti on vihdoin valmis!

t. Enni

Kommentit

 1. Kaunista tulee ja hyviä löytöjä olet tehnyt! Me asutaan vuokralla, niin mentiin helpoimman kautta; keittiön kaappien ovet sai uuden ilmeen dc-fix-muoveilla. Satasen maksoi ja vuokraemäntä rahoitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu ja kiitos! Joo dc-fix on kivaa, en tiedä huomaako sitä, mutta tuo alakaappien ruskea sävy on sitä itseään! ;D

   Poista
  2. Ja oikeastaan itse asiassa kaikki valkoisena näkyvät alueet on myös päälystetty valkoisella dc-fixillä! http://www.enninkengissa.fi/2015/02/d-c-fix-kalvolla-uutta-ilmetta.html

   Poista
 2. Ainakaan kauempaa näyttää ihan kivalta toi saneerauslaastikin, mutta jos haluaa vähän "siistimmän" näköistä betonipintaa niin suosittelen mikrosementtiä. Se tulee juurikin saneerauslaastin päälle jos laattoja ollaan päällystämässä. Meille tuli kylppärin lattia siitä ja on kyllä melkoista ihme ainetta (juttuakin tulossa jahka kerkeän). :) Kuulostaa kyllä hyviltä muutoksilta, odotan innolla ennen-jälkeen-kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua huvittaa nää kommentit, yllä tuli puhe dc-fixistä ja nyt vielä mikrosementti! Unohtui kokonaan mainita postauksesta, että mikrosementistä tää idea lähtikin:D tosin Decosin tarjous (ei löydy kaupoista, vaan on tilaustuote) 250€ ja risat tuolle alueelle tuntui ihan liian kovalta ja olisi pitänyt itse vielä tehdä, koska tekeminen vaatii monta päivää (tulee tosi kalliiksi).

   Seuraava Decosin suosittelema vaihtoehto Marmorino kalkkilaasti oli loppu varastolta ja toimituksessa olisi mennyt noin pari viikkoa.
   Myös tekijän etsintä kävi niin vaikeaksi, että meni hermot ja päätin tehdä sellaisen, minkä itse osasin. :D

   Poista
  2. No huhhuh. Osa noista on aika kalliita etenkin jonkun tekemänä, mutta katsopas sellainen kun Z Counterform (betonitaso.fi). Tulee yhdellä kerroksella valmiiksi eikä maksa kuin 15-20e/neliö (pienin pakkaus 5m2 = noin 50e + pigmentti 5e + pohjuste 15e + pinnoite 20e).

   Poista
  3. Täytyy tarkistaa! Itse asiassa just muistin että oli se Decosin tarjous enemmän, ettei ollut peröti 350€... :|

   Poista
  4. Piti vielä lisätä että ei tuokaan mikrosementti mikään helpponakki ollut (kaikkea muuta), mutta seinässä luulisi olevan paljon helpompaa. Mutta jos oot osannut saneerauslaastin tasoittaa niin kivasti niin eiköhän toikin suju :)

   Poista
  5. Kiitos! :D mä tuputin tuohon seinään nyt kolme kerrosta lakkaa , joten annan olla tuolla lailla, musta siitä tuli oikein kiva. Hinta oli noin 65€. Katsotaan miten kestää käyttöä... :) Huomenna tuleekin jo uudet kaapin ovet jee!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my