Siirry pääsisältöön

Aitokivi - Verhoilukivillä uutta ilmettä sisustukseen

Kaupallisessa yhteistyössä: Aitokivi

Nyt olisi tarjolla luettavaa sisustajille ja remontoijille. Tällä kertaa keskitytään johonkin aivan muuhun kuin raakapatukoihin ja korkokenkiin, toisin sanoen siihen mitä Aitokivi-yrityksen kanssa tehdystä yhteistyöstä oikein syntyi! Postauksessa näkyvät verhoilukivet sain blogin kautta, mutta muutoin kustansin remontin itse.

Seinästä tuli juuri niin hieno kuin uskalsin unelmoidakin. Seinissä käytettiin Aitokiven White Quartzite -verhoilukiviä.

Toivottavasti upeus välittyy sinne teillekin asti.

Päivitetyt kuvat (12.4.2018)!


aitokivi-white-quartzite
Kaikki lähti tästä alla olevasta kuvasta. Viime keväänä ostettu asunto ja sen seiniltä revityt tapetit. Lopputuloksena oli ihan kiva valkoinen seinä, joka kuitenkin kaipasi jotain. Kun Aitokivi viime keväänä otti muhun yhteyttä, oli asunnon remontti juuri valmis. Mietin, että pitikin sattua kuukausi liian myöhään.


Alunperin seinä näytti todella tylsältä ja jotain puuttui. Halusin kuitenkin pitää remppaseinän valkoisena, sillä viereinen seinä toimi jo tehosteena, enkä halunnut muuttaa sen väriä. Remontoitu seinä toimii myös television taustana, joten se oli parempi pitää hillityn värisenä. 

Vaan tulihan siitä lopulta katseenkääntäjä.


Remonttiin vaadittiin muutamia juttuja kivien ohella. Ensiksi pohdimme tekevämme seinän itse, mutta lopulta päädyimme hankkimaan osaavaa apua. Osaava tekijämme tekikin seinän nopeasti ja olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Hän myös sanoi, että homma oli helppoa, toki oman kattomme kierous hieman tuotti haasteita viimeistä kerrosta ladottaessa. Lopulliset sähkötyöt teetin sähköalan opiskelijoilla oppilastyönä, jolloin kustannukset säästyivät taas entisestään.

Mikäli haluat remontoida tiukalla budjetilla, onnistuu laattojen asennus myös itse. Jos on yhtään osaamista / halua oppia, niin itse tekeminen on hyvä vaihtoehto. Meillä avun tarpeeseen vaikutti myös se, että seinä piti ensin tukea EK kipsilevyllä, sillä 300 kilon yllättäinen paino olisi saattanut olla seinäparalle hieman liikaa. Ihan tuota(kaan) en olisi itse osannut tehdä...

Kun viimeksi olin mukana seuraamassa Aitokivien asennusta, ei erillistä tukilevyä kiinnitetty ollenkaan. Tosin silloin kyseessä oli se hieman kevyempi verhoilukivi, Sand Stone, jos en ihan väärin muista.


ekan päivän valmisteluja...


Näitä hain paikallisesta K-raudasta aka Järvenpään Rautanaisesta:

Laastia ( 2 x Superfix)

Rakennusliimaa (litrakin olisi riittänyt)

3 x EK kipsilevy

Paljon erikoispitkiä ruuveja

Suojapahvia

Tämä oli siis mun kauppalista^^ Verhoiltu alue oli noin 8 m² ja Aitokiviä oli mitoitettu kolmea laattaa vaille just eikä melkein seinän verran. Eli paketteja oli muistaakseni 13. Vai 15? No kuitenkin! Kivien leikkaamiseen käytettiin laattaleikkuria.


Seinä rakennettiin kolmessa osassa, kolmen eri päivän aikana, jotta laasti ehti kuivua kunnolla. Ensimmäisenä päivänä tein jo pienet voitontanssit, sillä niin kivalta seinä näytti. Lisäksi olin ihan ihmeissäni siitä, miten nätisti pistorasioiden reiät oli saatu tehtyä paksuun kiveen.

Sama meininki jatkui taas seuraavana päivänä ja tällä kertaa katkaisijoita varten tehty aukko oli huolellisesti nakerrettu. En vielä tässä vaiheessa arvannut, että seinä olisi valmis heti seuraavana päivänä!

Kolmas päivä koitti ja olin itse paikalla todistamassa laattojen asentamista. Kun viimeinen rivi alkoi täyttyä, alkoi todellinen lopputulos hahmottua. Ja sitten hetken kuluttua seinä olikin jo valmis!

Revin nopeasti suojapahvit pois ja soitin saman tien koulun sähköpuolen opiskelijoille, että tulisivat paikalle tekemään kytkennät. Paria tuntia myöhemmin kaikki oli valmista. Jälkeenpäin kittasimme vielä käytävänpuoleisen reunan siistiksi valkoisella remonttitasoitteella.aitokivi-verhoilukivet aitokivi-white-quartzite-ennin-kengissa aitokivi-white-quartzite-ennin-kengissa

Lopputulosta ei voi kuin ihailla. Joka ikinen meillä kylässä käynyt henkilö on ollut sitä mieltä, että seinä on upea. Eikä ole vielä päivääkään, etten itse ihastelisi sitä. Miljoonat kiitokset tästä kuuluvat Aitokivelle, joka hoiti kivet aina kotiovelleni asti. Kiitos laadukkaista ja hienoista seinäkivistä. Suosittelen!

Mikäli vastaavanlainen kuulostaa teistä mielenkiintoiselta, kannattaa tsekata lähimmät jälleenmyyjät Aitokiven sivuilta. Lisäksi, mitä vaan ikinä keksittekin kysyä remonttivaiheeseen liittyen, niin antakaa kuulua! Neuvon parhaani mukaan :)

t. Enni

Postaus toteutettu yhteistyössä Aitokiven kanssa ja verhoilukivet saatu blogin kautta Aitokiveltä.


Kommentit

 1. Jotkut kiviseinät näyttävät todella tökeröiltä, mutta tuo näyttää hyvältä ja eloisalta.

  VastaaPoista
 2. Miten nuo reiät tehtiin. Aikomuksan olisi laittaa tällaista kiveä kaminan taakse josta hormi lähtee suoraan taakse seinänä läpi. Pitäisi siis tehdä n 13 cm läpimittainen reikä

  Kysyi Auvo R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko joku sellanen leikkuri, tai pora? Timanttipora? Ei mitään muistikuvaa, koska en tehnyt asennusta itse. :) voin kysellä!

   Poista
 3. Onko kuvaa valmiin seinän käytävänpuoleisesta päädystä? Omaan projektiin aitokiveä suunnitellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ei ollutkaan kuvaa siitä, joten lisäsin.

   Tein itse viimeistelyn, koska tuolloin kaapista löytyi vielä avaamaton tuubi valkoista kittiä. Käytävänpuolen pääty on tuollainen pieni seipäpala, jossa on heti liukuovikaapisto, eli ei siis ole kokonainen seinä siinä. Niinpä kitillä silotin kipsilevyn reunan ja kivien yhtymäkohdan ja hioin sileäksi, sen jälkeen maalasin päädyn samalla sävyllä kuin muut seinät.

   Reunakivien yhtymäkohtaa seinän + kipsilevyn kanssa ei erota silmin, vaikka aika ronskisti tuon kohdan itse taiteilin. :D Kivien rosoisuus tietysti näkyy kuten kuuluukin, mutta muuten sivu on todella siisti. Kuvaan tuli mukamas jotain värieroja, mutta niitä ei oikeasti ole, koska maalasin ihan koko seinän (+kitti, joka peitti kivet) samalla maalilla.

   Poista
  2. Tuo päätykuva otettu siis tänään 20.8.2018, eli kitin kanssa ei ole tapahtunut mitään rakoilua koko aikana! :)

   Poista
  3. Kiitos! Hyvältä näyttää!
   Pakko oli kysyä kun ei netistäkään oikee oo kuvia löytyny jos kivi päättyy ulkonurkkaan.

   Poista
  4. Joo totta! En edes ajatellut. Siitä saa siistin näköisen. :)

   Poista
 4. Itse joudun ehkä jonkun puulistan tekemään kun maalattuseinä tulee valkoisella ja kiviseinä tummahko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Olisi kiva nähdä kuvia lopputuloksesta! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my