Samsung Galaxy Alpha

Kävin ostamassa perjantaina uuden puhelimen ja päädyin Samsung Galaxy Alphaan. Mulla ei oikeastaan ollut puhelimesta mitään ennakko-odotuksia, sillä mun piti vain saada joku uusi puhelin semihyvällä kameralla ja tiesin, että ostan joko Samsung Galaxy S5 -puhelimen tai Samsung Galaxy Alpha -puhelimen. Oikeastaan käsituntuma voitti - S5 olisi ollut tekniikaltaan ehkä parempikin, mutta en tarvinnut niin isoa puhelinta tai isoa näyttöä.

IMG_1018 copy
IMG_1007 copy

Mulle ratkaisevia tekijöitä, käsituntuman lisäksi, olivat kamera, ulkonäkö, kestävyys ja keveys. Ennen kuin kävelin sisään Samsungin myymälään, pohdin tovin myös iPhone 6 -puhelinta, mutta kestävyys oli kuitenkin se, missä iPhone ei täyttänyt kriteereitäni. Saatan nimittäin tiputtaa puhelimeni parikin kertaa viikossakin... 700 euroa parin viikon huumasta ehjällä puhelimella tuntui hieman kalliilta. No ei sitä voi tietää, yhtä lailla näyttö voi hajota tässäkin. Tosin lasin sijaan tämän näyttö on muovia.

Tästä syystä ostin heti puhelimelle kotelon. Erikoista tässä on se, että kotelo kiinnitetään suoraan puhelimeen takakuoren tilalle. Tällä tavalla puhelin pysyy hyvin ohuena ja kevyenä kotelosta huolimatta.

Olen nyt testannut puhelinta parin päivän ajan ja olen tyytyväinen tähän. Vielä on epäselvää, miten synkkaan kuvat pilvipalveluun, se kun oli niin helppoa Lumian ja Onedriven kanssa. Dropbox ei ainakaan vielä synkkaa kuvia automaattisesti ja Googlen Picasa ehdottelee Google+-profiilin luomista (jota välttelen kuin ruttoa). Muuten olen löytänyt tästä sellaisia pienia ja kaivattuja ominaisuuksia, joita kaikki eivät todellakaan tarvitse, mutta mua ne hyödyttävät. 

IMG_1058 copy

Esim. askelmittari! Voi kuinka olenkaan kaivannnut toimivaa askelmittaria. Sellainen löytyi nimittäin oletuksena vuonna 2005-2006 ostamastani Sony Ericsson W580i -puhelimesta !

Samaten tässä on oletuksena liikuntasovellus, jonka avulla voi mm. mitata lenkkien pituutta, aikaa, askeleita ja kaiken huipuksi myös sykettä. Nämä eivät siis vaadi mitään erillisiä sovelluksia ladattavaksi, vaan ne löytyvät puhelimesta oletuksena. 

IMG_1046 copy
IMG_1049 copy
IMG_1054 copy

No on tässä joitain puolitiehen jääneitä ominaisuuksiakin. Tähän ei ole saatavilla esim- erillistä muistikorttia, vaan 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa pitää riittää. Mun mielestä tämä on aika hassu juttu puhelimelle, jonka hinta on n. 600 €. Akunkestokaan ei ole mitään kovin kummoinen, vaan tätä pitää ladata kerran päivässä.

Sen sijaan puhelimen keveys ja pienuus ovat sen suurimpia valtteja. Ostin puhelimen nimenomaan siksi, ettei se ole mikään halko, vaan sen pitää mahtua myös iltalaukkuihin. Näytön koko on 4,7", eli sama kuin iPhone 6 -mallissa. Verrattuna iPhoneen, tämä on myös kevyempi. Siinä missä tämä painaa valmistajan mukaan 115 grammaa, iPhone painaa 129 grammaa.

Jokunen miinus on myös annettava sormenjälkitunnistimesta. Jos se toimisi paremmin, eikä vaatisi noin viittä uusintakertaa per puhelimen lukituksen avaaminen, voisi se olla ihan ok. Nyt se tietysti raastaa hieman hermoja, mutta toisaalta pitää ylimääräiset kädet erossa puhelimesta. Aion pitää sormenjälkitunnistuksen puhelimessani, sillä näen, että se on kuitenkin hyödyllinen, jos puhelin vaikka varastettaisiin.

Mitään hitautta tai takkuamista en ole ainakaan vielä kohdannut paranneltua TouchWiz-käyttöliittymää testatessa. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Android 4.4.4 (KitKat) ja muuta puhelimen tekniikkaa on mm. Super AMOLED -näyttö (resoluutio kuitenkin vain 1280×720 pikseliä), 12 megapikselin kamera, 8-ydinprosessori ja 2 gigaa käyttömuistia.

IMG_1035
IMG_1034 copy
IMG_1062 copy
IMG_1065 copy

Kamera on siis himppasen pienemmillä megapikseleillä varustettu kuin S5-mallissa, mutta jokainenhan tietää (ja varsinkin minä valokuvaamisen opettajana) megapikseleiden todellisen merkityksen. Riittää siis käyttööni varsin hyvin. Puhelimen videota en ole muuten vielä testannut, mutta luin sen olevan UHD 4K (3840 x 2160).

Erikoista on kuitenkin se, mitä netistä luin, sillä puhelin on saanut aika nihkenä vastaanoton. Hintaa on moitittu kalliiksi (no se on kyllä osittain totta...), mutta verrattuna iPhone 6 -puhelimen tekniikkaan ja hintaan puhelinhan on varsin tehokas ja hyvin edullinen. Varsinkin kun hinta oli satasen edullisempi, kun liikkeeseen vei ihan minkä tahansa toimivan puhelimen ja laturin. Kaikki on siis suhteellista ja olen tyytyväinen valintaani. 

Tyylikkyys on silti tämän puhelimen valtti. Omani valitsin valkoisen värisenä, sillä luulen, että kultainen väri olisi alkanut kyllästyttää pian.

Summa Summarum: Olen hyvin tyytyväinen uuteen älyluuriini!

t. Enni

Kommentit

  1. Nyt sitten Clash of Clans vaan tulille ja joinaat meijän jengiin Aseveljiin, eiksje? ;D

    VastaaPoista
  2. Onpas kivan näköinen puhelin! Itselläkin on hakusessa uusi luuri. Aiemmat puhelimeni ovat aina olleet juurikin samsung-merkkisiä, joten siihen olen hyvin tottunut. Tärkeää itselleni puhelimen valinnassa on hyvä led screen sekä kamera.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös