Siirry pääsisältöön

Samsung Galaxy Alpha

Kävin ostamassa perjantaina uuden puhelimen ja päädyin Samsung Galaxy Alphaan. Mulla ei oikeastaan ollut puhelimesta mitään ennakko-odotuksia, sillä mun piti vain saada joku uusi puhelin semihyvällä kameralla ja tiesin, että ostan joko Samsung Galaxy S5 -puhelimen tai Samsung Galaxy Alpha -puhelimen. Oikeastaan käsituntuma voitti - S5 olisi ollut tekniikaltaan ehkä parempikin, mutta en tarvinnut niin isoa puhelinta tai isoa näyttöä.

IMG_1018 copy
IMG_1007 copy

Mulle ratkaisevia tekijöitä, käsituntuman lisäksi, olivat kamera, ulkonäkö, kestävyys ja keveys. Ennen kuin kävelin sisään Samsungin myymälään, pohdin tovin myös iPhone 6 -puhelinta, mutta kestävyys oli kuitenkin se, missä iPhone ei täyttänyt kriteereitäni. Saatan nimittäin tiputtaa puhelimeni parikin kertaa viikossakin... 700 euroa parin viikon huumasta ehjällä puhelimella tuntui hieman kalliilta. No ei sitä voi tietää, yhtä lailla näyttö voi hajota tässäkin. Tosin lasin sijaan tämän näyttö on muovia.

Tästä syystä ostin heti puhelimelle kotelon. Erikoista tässä on se, että kotelo kiinnitetään suoraan puhelimeen takakuoren tilalle. Tällä tavalla puhelin pysyy hyvin ohuena ja kevyenä kotelosta huolimatta.

Olen nyt testannut puhelinta parin päivän ajan ja olen tyytyväinen tähän. Vielä on epäselvää, miten synkkaan kuvat pilvipalveluun, se kun oli niin helppoa Lumian ja Onedriven kanssa. Dropbox ei ainakaan vielä synkkaa kuvia automaattisesti ja Googlen Picasa ehdottelee Google+-profiilin luomista (jota välttelen kuin ruttoa). Muuten olen löytänyt tästä sellaisia pienia ja kaivattuja ominaisuuksia, joita kaikki eivät todellakaan tarvitse, mutta mua ne hyödyttävät. 

IMG_1058 copy

Esim. askelmittari! Voi kuinka olenkaan kaivannnut toimivaa askelmittaria. Sellainen löytyi nimittäin oletuksena vuonna 2005-2006 ostamastani Sony Ericsson W580i -puhelimesta !

Samaten tässä on oletuksena liikuntasovellus, jonka avulla voi mm. mitata lenkkien pituutta, aikaa, askeleita ja kaiken huipuksi myös sykettä. Nämä eivät siis vaadi mitään erillisiä sovelluksia ladattavaksi, vaan ne löytyvät puhelimesta oletuksena. 

IMG_1046 copy
IMG_1049 copy
IMG_1054 copy

No on tässä joitain puolitiehen jääneitä ominaisuuksiakin. Tähän ei ole saatavilla esim- erillistä muistikorttia, vaan 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa pitää riittää. Mun mielestä tämä on aika hassu juttu puhelimelle, jonka hinta on n. 600 €. Akunkestokaan ei ole mitään kovin kummoinen, vaan tätä pitää ladata kerran päivässä.

Sen sijaan puhelimen keveys ja pienuus ovat sen suurimpia valtteja. Ostin puhelimen nimenomaan siksi, ettei se ole mikään halko, vaan sen pitää mahtua myös iltalaukkuihin. Näytön koko on 4,7", eli sama kuin iPhone 6 -mallissa. Verrattuna iPhoneen, tämä on myös kevyempi. Siinä missä tämä painaa valmistajan mukaan 115 grammaa, iPhone painaa 129 grammaa.

Jokunen miinus on myös annettava sormenjälkitunnistimesta. Jos se toimisi paremmin, eikä vaatisi noin viittä uusintakertaa per puhelimen lukituksen avaaminen, voisi se olla ihan ok. Nyt se tietysti raastaa hieman hermoja, mutta toisaalta pitää ylimääräiset kädet erossa puhelimesta. Aion pitää sormenjälkitunnistuksen puhelimessani, sillä näen, että se on kuitenkin hyödyllinen, jos puhelin vaikka varastettaisiin.

Mitään hitautta tai takkuamista en ole ainakaan vielä kohdannut paranneltua TouchWiz-käyttöliittymää testatessa. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Android 4.4.4 (KitKat) ja muuta puhelimen tekniikkaa on mm. Super AMOLED -näyttö (resoluutio kuitenkin vain 1280×720 pikseliä), 12 megapikselin kamera, 8-ydinprosessori ja 2 gigaa käyttömuistia.

IMG_1035
IMG_1034 copy
IMG_1062 copy
IMG_1065 copy

Kamera on siis himppasen pienemmillä megapikseleillä varustettu kuin S5-mallissa, mutta jokainenhan tietää (ja varsinkin minä valokuvaamisen opettajana) megapikseleiden todellisen merkityksen. Riittää siis käyttööni varsin hyvin. Puhelimen videota en ole muuten vielä testannut, mutta luin sen olevan UHD 4K (3840 x 2160).

Erikoista on kuitenkin se, mitä netistä luin, sillä puhelin on saanut aika nihkenä vastaanoton. Hintaa on moitittu kalliiksi (no se on kyllä osittain totta...), mutta verrattuna iPhone 6 -puhelimen tekniikkaan ja hintaan puhelinhan on varsin tehokas ja hyvin edullinen. Varsinkin kun hinta oli satasen edullisempi, kun liikkeeseen vei ihan minkä tahansa toimivan puhelimen ja laturin. Kaikki on siis suhteellista ja olen tyytyväinen valintaani. 

Tyylikkyys on silti tämän puhelimen valtti. Omani valitsin valkoisen värisenä, sillä luulen, että kultainen väri olisi alkanut kyllästyttää pian.

Summa Summarum: Olen hyvin tyytyväinen uuteen älyluuriini!

t. Enni

Kommentit

  1. Nyt sitten Clash of Clans vaan tulille ja joinaat meijän jengiin Aseveljiin, eiksje? ;D

    VastaaPoista
  2. Onpas kivan näköinen puhelin! Itselläkin on hakusessa uusi luuri. Aiemmat puhelimeni ovat aina olleet juurikin samsung-merkkisiä, joten siihen olen hyvin tottunut. Tärkeää itselleni puhelimen valinnassa on hyvä led screen sekä kamera.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my