Costa del Sol, Aurinkorannikko / Torremolinos

Muistelin Espanjaa taas kuvia selaamalla. Voisko oikeasti olla yhtään masentavampi syysilma juuri nyt Suomessa? Koska reissukuvat piristivät, niin ajattelin kirjoittaa tänne postauksen suomalaisten suosimista kohteista Aurinkorannikolla.

Jos joku haaveilee reissua Espanjan Torremolinokseen, niin hyvä valinta. Vain reilun neljän tunnin lennon jälkeen pääsee ihan toisenlaiseen ilmastoon ja ympäristöön. Ruoka on ihanaa, samaten aurinko ja lämpö. Ja ne maisemat ja meri… Torremolinos ja sen naapurikaupungit tulevat aina pysymään mun suosikkeina.

Mitä siellä voi sitten tehdä? Jos majoittuu Torremolinokseen rannan läheisyyteen, niin on aika ilmiselvää, että aikaa tulee vietettyä rannalla. Torremolinos sopii mielestäni sellaiselle ihmiselle, joka haluaa shoppailla ja viettää aikaa nautiskellen ja rentoutuen auringon ja hyvän ruoan keskellä. Toki sieltä löytyy myös yökerhoja!


Oman kokemuksen perusteella voin suositella kävelyä Calle San Miguel –ostoskadulla, joka itsessään on pieni ostosparatiisi. Sen varrelta löytää niin kenkäkauppoja, vaatekauppoja kuin myös pikkuputiikkeja ja kosmetiikkaa. Torren pääkadulta (lähellä Calle San Miguel -ostoskadun alkua) löytyy vielä mm. Bershka, ja Lefties. Jos siis suunnittelee ostosreissua Torren keskustaan, niin Bershka on varmasti ensimmäinen pysäkki, josta matka jatkuu San Miguelia pitkin mm. Zaran ja Mangon kautta aina rantaan asti. Jos jalat kantavat ja hotelli löytyy La Carihuela-rantakadun läheisyydestä, voi jatkaa matkaa kävellen aina hotellille asti.

La Carihuelan rantakatu on myös ihan ehdoton paikka, sillä kesäiltaisin se on täynnä hulinaa. Sen varrelta löytyy myös paljon rantakauppoja. Kannattaa pujahtaa kävelykadulta kujille, sillä sieltä löytyy paljon mm. pieniä laukku- ja kenkäputiikkeja sekä ravintoloita.

Ja mitä ei turistin kannata missata? Torstaisin ympäri vuoden ajan järjestetään markkinat. Bussit kulkevat sinne keskustasta aika hyvin. Lapsenmielisille tarjolla on tietysti myös huvittelua Aqualand-vesipuistossa ja krokotiilipuistossa.
Torremolinoksen ja Benalmádenan raja kulkee rantatien päässä, kaukana Torremolinoksen keskustasta. Jos lähtee kävelemään La Carihuelan rantaa niin pitkälle kuin pääsee, on tullut Benalmádenan Puerto Marinaan. Rajana on pieni joki, joka laskee mereen. Puerto Marinassa on sitten hulinaa myös yön pikkutunneille asti.

Muita hyviä puolia Torremolinoksessa on sen sijainti. Sieltä pääsee noin puolessa tunnissa esim. Malagaan, tai vaikka Fuengirolaan junalla tai bussilla. Se on myös lähellä lentokenttää, sillä taksilla matka kestää noin 15 minuuttia. Mikäli siis tekeminen loppuu, kannattaa ottaa suunnaksi naapurikaupungit. Junalla pääsee helposti myös Malagan Plaza Mayorille, joka sekin on melko suuri ostosparatiisi shoppailijalle.

Jatketaan myöhemmin muiden kaupunkien parissa.

t. Enni

Kommentit

  1. Ihania kuvia. Matka kelpaisi taas... :)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä. Kovasti jo yritän selvittää seuraavan reissun ajankohtaa, mutta jää nähtäväksi.

    Aika jännä, tajusin nyt vasta kattoa blogias tarkemmin ja sulla oli tällainen samantyylinen matkapostaus kans! Ihania kenkiä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös