Miten painaa muistoja mieleen? Pysähtymisen taito

Kuvassa näkyvä paita saatu lahjaksi: Bubbleroom.fi

kirsikkapuu kukkii

Miksi pysähtyminen on tärkeää?

Kevään lempihetki on se, kun kirsikkapuut alkavat kukkia ja saan ikuistaa kamerallani ne sinistä taivasta vasten. Tässä hetkessä on aina jotain taianomaista. Miten jokin yhdistelmä voikin näyttää niin kauniilta? 

Olen jo vuosia ihastellut vaalenpunaisen ja vaaleansinisen yhdistelmää. Erityisesti mieleen ovat jääneet illat rannalla Espanjassa auringonlaskun aikoihin. Se hetki kun aurinko laskee vuorten taakse ja valo alkaa hämärtyä, on maaginen. Horisontissa näkyy taivaan haalean vaaleanpunainen väri, joka yhdistyy kimmeltävän meren siniseen sävyyn. 

Vaaleanpunaisen värin merkitys itselleni

Tässä ehkä syy, miksi vaaleanpunainen on lempivärini. Se muistuttaa minua lapsuudesta ja onnellisista hetkistä elämässäni. Espanja ja siellä syntyneet muistot, sekä kauniiden asioiden ihastelu, lapsuusmuistoihin palaaminen ja hetkessä eläminen ovat minulle tärkeitä asioita. 

Elämä on niin kovin hauras, kuten mainitsin aiemmassa postauksessani. Vain avaamalla silmänsä, voi ympärillään nähdä paljon kauniita asioita, jotka tuovat iloa ja lohtua arkeen. Usein se kaikki on vieläpä koko ajan silmiemme edessä, mutta emme vaan jostain syystä pysähdy katsomaan sitä. Näemme sen, mutta emme paina mieleen.


pysähtyminen ja arjen ihastelu

vaaleanpunaisen värin merkitys

pysähtyminen ja arjen ihastelu

yolo ja elämästä nauttiminen

Mitä pysähtyminen on minulle opettanut?

Jos oppisimme pysähtymään, arvostaisimmeko elämäämme enemmän? Voiko luonnon kauneus tuoda iloa arkeen? Ainakin omaan elämääni se tuo paljon iloa. 

Liikutun joka kerta, kun todistan jonkin pienenkin asian, jota elämä meille tarjoaa. 

Ainakin nämä asiat pysähtyminen on minulle opettanut: keinon rauhoittua ja nauttia pienistä asioista. Pysähtyminen on tärkeää, jotta annan keholleni hetken aikaa kuunnella, mitä pään sisällä tapahtuu ja mitä keho haluaa minun tietävän. 

Pysähtyminen antaa myös syyn lähteä ulos kävelylle - ikinä ei tiedä, mitä tällä kertaa löytää! Oli se sitten tikka, joka rummuttaa lyhtyplvästä, perhonen, joka lentää ohitsesi, kastemato, jonka lapsesi haluaa pelastaa kävelytieltä tai orava, jonka kanssa pysähdytte hetkeksi tuijottamaan toisianne.

Opettele muistamaan hetkiä

Miten voin painaa hetkiä mieleeni? 

Haluaisin opettaa erään tavan, jolla voi tietoisesti oppia muistamaan hetkiä. En tiedä onko tälle tekniikalle olemassa nimeä, mutta olen tehnyt sitä ihan lapsesta asti. 

Minulle tämä on muistojen luomista ja se toimii näin: jos joskus haluan painaa hetken mieleeni, sanon itselleni ja muille lähelläni oleville ihmisille ääneen: "Muista tämä hetki". 

Painan hetkestä mieleeni lämmön, tuulen, tuoksut, värit, mitä kaikkea näen ympärilläni ja kenen kanssa olen. Yritän luoda todella hyvän kuvan päähäni hetkestä. Tämä on siis taito, jota olen treenannut lapsuudesta asti ja myös muille ihmisille opettanut. 

Se toimii ja myös muut ovat todistaneet minulle, että se toimii. En kuitenkaan tee tätä kovin usein, vaan yritän vaalia näitä mieleen painamiani muistoja ja kerätä niistä vain arvokkaimmat arkiset hetket, jolloin tunsin olevani onnellinen ja elossa. 

Parasta on, kun ystävä kysyy sinulta: "Muistatko sen hetken, kun..?"

Oletko itse koskaan tehnyt tätä?

t. Enni


Kommentit

Lue myös