Siirry pääsisältöön

SALLITKO SINÄ MAINOKSET? KIMBINO JA OFERLO SEKÄ VERKOSTA LÖYTYVÄT ILMAISJAKELULEHDET

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kimbinon ja Oferlon kanssa.

Pitkästä aikaa! Täällä palaillaan kesätauolta, kuten huomata saattaa.

Pääsin tekemään ajankohtaista ja itseäni koskettavaa yhteistyötä ilmaisjakelulehtiä verkossa jakavien sivustojen Kimbinon ja Oferlon kanssa. Kyseinen aihe on aidosti lähellä sydäntäni, sillä voin kertoa ekologisuudesta ja kestävästä kehityksestä.

Mielestäni tässä on loistava aihe herättäämään ajatuksia lukijoissakin. Niinpä luvassa olisi mielenkiintoinen yhteistyöpostaus liittyen jokaisen päivittäisiin valintoihin.

EI MAINOKSIA, KIITOS!

Kaikki lähti jo vuosia sitten siitä, kun yksinkertaisesti järkytyin ilmaisjakelulehtien määrästä ja siitä kuormasta, jonka joka viikko roudasin taloyhtiön lehtikeräykseen. Samoihin aikoihin aloin aidosti käsittää, miten paljon turhaa paperia, eli siis puhtaita luonnonvaroja ilmaisjakelulehtien tuottamiseen kulutetaan.

Jos omaan kotiin kasaantui viikon aikana painava pino tarjouslehtiä, niin se tarkoitti sitä, että myös naapurin kotiin kerääntyi samanlainen kasa lehtiä, jotka selattiin nopeasti läpi ja heitettiin lähes saman tien pois.

Samalla aloin pohtia, kuinka paljon ilmaisjakelulehtiä ylipäätään myös muihin koteihin jaettiin. Ajatus alkoi ahdistaa niin paljon, että laitoin heti postilaatikkoon tarran, jossa ilmoitin, etten halua vastaanottaa mainoksia kotiini (vitsillä tosin meinasin laittaa perään, että IKEA-kuvaston ja Hesekupongit voisin kyllä ottaa).

Tämä siis tapahtui jo aikoinaan Riihimäellä asuessani ja ollessani tyypilliseen tapaan varaton opiskelija. Vaikka siis tarjouksia olisi kannattanut seurata, niin kieltäydyin silti ottamasta vastaan tarjouslehtiä.PIENIÄ VALINTOJA

En vielä tänäkään päivänä ole varma, millä tavalla mainoksista kieltäytyneet taloudet otetaan huomioon ilmaisjakelulehtien tuotantomäärissä, mutta toivon osallani voivani vaikuttaa siihen, että mainoksia ei valmistettaisi yhtä paljoa. Tai mielestäni on ainakin loogista ajatella, että jos yhä useampi talous kieltää mainokset, niin sitä vähemmän niitä painetaan.

En kuitenkaan väitä, etteikö mulla olisi ollut vähän ikävä mainoslehtiä. Nykyisin, kun vastassa on tyhjä postilaatikko, tulee useinkin fiilis, että olisihan sieltä laatikosta kiva ollut edes jotain postia poimia. 

Samaten tiedän myös, että mainosten jakaminen on monelle ainoa tulonlähde. Todella moni nuori aloittaa töiden tekemisen jakamalla ilmaisjakelulehtiä.MITÄ ILMAISJAKELULEHTIÄ JÄIN KAIPAAMAAN?

Mua on jo pitkään harmittanut se, etten ole pysynyt perässä tarjouksista. Esimerkiksi K-Citymarket-tarjouslehti kertoi mulle aina ennen, milloin Mammuttimarkkinat olivat (eli siis milloin irtokarkit olivat alennuksessa) ja Sokos-kuvasto ilmoitti, milloin L'Oréal Parisin meikit olivat -20 % alennuksessa. Myös Tokmanni-tarjouslehti oli aina tarpellinen, sillä sieltä tarkistin, milloin TRESemmén shampoot ja hoitoaineet olivat tarjouksessa.

Nykyisin olenkin tyytynyt seuraamaan tarjouslehtiä joko verkosta yritysten omien kotisivujen kautta, tai sitten olen lueskellut lehtiä muissa talouksissa.

Olen kuitenkin kokenut melko haastavaksi sen, että olen joutunut erikseen etsimään tarjouslehtiä yritysten omilta internet-sivuilta. Ei mulla ollut koskaan edes käynyt mielessä, että joku taho keksisi koota eri yritysten verkkoilmaisjakelulehtisiä yhteen paikkaan, josta niitä pystyisi helposti selaamaan. 

Vaan sitten muhun otettiin yhteyttä ja kerrottiin, että kyllä tällaisia sivustoja oli olemassa.

Tässä vaiheessa olin varma siitä, että mun olisi pakko jakaa tieto myös lukijoiden kanssa. Toivottavasti myös jokainen teistä jää pohtimaan sitä, ettei luonnonvarojen tuhlaaminen ole mikään pikku juttu, ja että pienillä valinnoilla on merkitystä, ainakin pitkällä tähtäimellä.Verkkoilmaisjakelulehtisten edut perinteisiin lehtiin nähden:

 1. Ajankohtaiset tarjouslehdet löytyvät yhdestä paikasta helposti ja nopeasti
 2. Ekologinen kehitys
 3. Asunto säästyy sotkulta, eikä mainoksia tarvitse jatkuvasti viedä lehtikeräyspisteeseen
 4. Tarjouslehtiä voi selata verkossa paikasta riippumatta
 5. Laaja tarjonta entuudestaan tuntemattomia tarjouslehtiä, mm. Oriflame-esite

Otetaan esimerkiksi vaikkapa mainitsemani Oriflamen esite, jonka brändi oli minulle entuudestaan tuttu, mutta jonka tarjouslehtiä en muista koskaan nähneeni. Kimbinon sivuja selatessa löysin kuitenkin kyseisen kuvaston ja päädyin sitä selailemaan. Ilman sivustoa en varmaan koskaan olisi sattumalta törmännyt Oriflamen esitteeseen.

Tällä kertaa päädyin myös katselemaan esitettä läppäriltä, mutta yhtä hyvin voisin selata kuvaston läpi mobiililaitteelta vaikkapa työmatkan aikana. 

Käy siis ihmeessä tutustumassa Kimbinon ja Oferlon sivustoihin, niin huomaat, ettet enää tarvitse fyysisiä ilmaisjakelulehtisiä. Muutenkin suosittelen kaikkia pohtimaan, onko tarjouslehtien salliminen kotiin enää tänä päivänä kannattavaa, vai voisiko tarjouksia katsella vastedes verkossa?

Mitä ajatuksia postaus sinussa herättää ja oletko sinä jo tutustunut verkosta löytyviin tarjouslehtiin? Entä oletko sinä teipannut postilaatikkoosi lapun, jolla kiellät ilmaisjakelulehdet ja muut mainokset?

t. Enni

Kaupallinen yhteistyö: Kimbino ja Oferlo

Kommentit

 1. En oo kieltänyt mainoksia, vaikka joukossa on aina niitäkin, joita en vie edes kotiin vaan siirrän postilaatikosta roskalaatikkoon. Onhan noi sivut tosi käteviä ja auttais myös osittain s-postitulvaa (esim. Jyskin mainokset tulee myös s-postina). Mut en mä tiedä muistaisko niitä lehtisiä sitten selailla, jos ne oliskin vain netissä...
  Ja hyvä pointti toi työpaikkajuttu, mäkin oon ollut jakamassa mainospostia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla tulee jysk sähköpostiinkin! Hyviä pointteja! 👍👍

   Poista
 2. Ensimmäisiä asioita on kieltää ilmaisjakelu. En koskaan lue niitä vaan kiikutin ne aina sellaisenaan roskiin. En tosin jaksa lukea niitä verkossakaan. Tilaan super valikoiden muutaman mainoskirjeen mailiin, en halua hukkua siihen mainostulvaan joten kontrolloin sen minkä voin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sama juttu! Ei edes aika riittänyt niiden lukemiseen. Mutta hyviä pointteja sullakin. Erona mulla ehkä se, että mä pidän itseäni tarjoushaukkana 😂🤦‍♂️

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt