Canon EOS 700D ja EOS 100D

Canon julkaisee tänään kaksi uutta kameraa, Canon EOS 700D ja EOS 100D, jotka on suunnattu aloitteleville kuvaajille. Erikoista kameroissa on mm. kosketusnäyttö ja tallennettujen kuvien vaivaton esikatselu.
image: pocket-lint.com

Molemmat kamerat ovat APS-C-kokoisella (eli kropatulla kennolla) varustettuja. EOS 700D -kamerassa on 18,0 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS-hybridikenno ja DIGIC 5 -prosessori (vertailun vuoksi esim. 7D sisältää kaksi DIGIC 4 -prossua). Kamerasta löytyy myös kosketusnäyttö, jota kuvaillaan Canonin sivuilla näin:


EOS 700D -kamerassa on uusi 360°:n kiertyvä kosketusvalitsin, jolla voi valita helposti eri kuvausohjelmia. Asetuksien säätäminen, kuvien rajaaminen ja niiden tarkasteleminen on helppoa kääntyvällä kosketusnäytöllä. Canonin harrastajamalleista tuttu ulkopinnoite varmistaa kameran tukevuuden ja kestävyyden.

images: canon.fi

EOS 100D on taas tällä hetkellä luokkansa pienin ja kevyin APS-C-järjestelmäkamera. Kamera painaa vain 407 grammaa (ilmeisesti pelkkä runko), ja kamerasta löytyy myös kosketusnäyttö. Kameraa kuvaillaan Canonin sivuilla näin:

EOS 100D -kameran ytimenä on uusi 18 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS AF II -hybridikenno, joka takaa yhdessä tehokkaan DIGIC 5 -kuvaprosessorin kanssa upeat tulokset lähes kaikissa tilanteissa. Uusi kenno käyttää vaihetunnistuspikseleitä, jotka peittävät 80 % kennon kuva-alasta. Ne nopeuttavat automaattitarkennusta ja parantavat seurantaa, kun kamera on suoran kuvan katselutilassa tai kun tallennetaan Full HD -videoita. Jopa neljä kuvaa sekunnissa tallentava EOS 100D sopii aloitteleville kuvaajille.

image: ephotozine.comKiinnostukseni herätti nuo ns. luovat ohjelmat, eli kuvaaja voi halutessaan testata kuvan tallentamista esim. kalansilmäefektillä. Mutta mitkä siis ovat kameroiden tärkeimmät erot?


EOS 700D:n tärkeimmät ominaisuudet: 

• 18,0 megapikselin CMOS AF -hybridikenno 
• Luovat Full HD -videot ja CMOS-hybridiautomaattitarkennus 
• Kääntyvä Clear View LCD II -kosketusnäyttö
• Täysautomaattinen kuvausohjelma
• ISO-herkkyys 100–12800, laajennettavissa ISO-herkkyyteen 25600
• 5 kuvaa sekunnissa kuvaava yhdeksän pisteen automaattitarkennusjärjestelmä
• Erilaisia luovia suotimia
• EOS-järjestelmän objektiivit ja lisävarusteet

Suositusvähittäishinta: 890 euroa.

EOS 100D:n tärkeimmät ominaisuudet:

 • 18,0 megapikselin CMOS AF II -hybridikenno
 • Pienikokoinen
 • Helppoa kuvausta täysautomaattisella kuvausohjelmalla
 • Optinen etsin ja suuri kosketusnäyttö
 • Full HD -videot ja CMOS AF II -hybridiautomaattitarkennus
 • Luovat suotimet ja Extra Effect Shot -tila
 • Sisäinen toiminto-opas
 • EOS-järjestelmän objektiivit ja lisävarusteet

Suositusvähittäishinta: 850 euroa.

Molemmat kuvaavat Full HD-tasoista videota, molemmat ottavat yhtä isoja (18,0 megapikselin kokoisia) kuvia, luovat suotimet ja lähes sama hinta... Ainakin EOS 700D lupaa kuvata viisi kuvaa sekunnissa ja tukee isompia herkkyyksiä, vaikka varmasti 100D:n herkkyysalue on myös ihan riittävä.

Aika kovan hintasuosituksen ovat kyllä aloittelijoille iskeneet, imo.

image: ephotozine.comEOS 700D sisältää kääntyvän näytön, eli tätä kameraa suosittelisin sellaiselle henkilölle, jolla on taipumusta myös videokuvaukseen. Kokemuksen perusteella kääntyvä näyttö helpottaa huomattavasti kuvaamista ja olisi aika mukava ominaisuus tuohon omaan EOS 7D -kameraanikin. 

Muuten näiden 100D:n ja 700D:n erot ovat aika pieniä. Mikäli haluaa hankkia itselleen laukkukameran, niin suosittelisin ehdottomasti valitsemaan pienemmän mallin. Näillä ominaisuuksilla aloittelija tuskin huomaa kuvanlaaduissa juuri mitään eroja ja niitähän voi sitten myös yrittää korjata halutuilla objektiiveilla. Nykyään tekniikka on jo niin kehittynyttä, että jo sellaiseen Canon EOS 400D:n kokoiseen kameraan saadaan tungettua todella paljon kehittyneempää tekniikkaa, joka mahdollistaa paljon laadukkaammat kuvat.

Allekirjoittanutta kutkuttaa oikeasti tuo pieni kamera, sillä siinä missä tämä rakas järkäleeni on loistava kuvanlaadultaan, se on myös iso ja painava. Olisi ihanaa omistaa myös pienempi malli, joka ei päivän päätteeksi aiheuttaisi hartiajumia. Olen miettinyt paljon Olympuksen PEN- sarjan kameroita, mutta niissä esteenä on hinta ja objektiivien yhteensopimattomuus. 100D:llä on kyllä tällä hetkellä aika kova suositushinta kittiobjektiivin kanssa, 850 €. Se on sellaisenaan ihan liikaa omasta mielestäni, varsinkin kun 1100D:n voi saada alle 300 €... Minkälainen kuvanlaadullinen ero näissä sitten on, jää nähtäväksi. Jos rungon hinta kuitenkin tulisi alas, niin voisin suositella tätä vaikka siskolleni ja lainailla sitä isosiskon oikeudella aina toisinaan.

Joo sisko ihan varmaan sitä mulle lainailisi, ei epäilystäkään...

t. Enni

Kommentit

 1. Mielenkiintoinen postaus! Itsehän vaihdoin juuri Canonin järkkärin Olympuksen OM-D:hen ja ei kyllä ole tarvinut vaihdosta katua.. Kumman helposti tulee nykyään kamera napattua mukaan ihan minne vaan, kun se mahtuu taskuun (jos sattuu takissa olemaan isohkot taskut ;)) Lisäksi kuvanlaatu on ihan uskomattoman hyvä.

  https://www.topshot.fi/product/6300/olympus-om-d-e-m5-hopea-12-50mm-kit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon, juuri tuollaista olen myös katsonut! Olisi kyllä ihanaa hommata joku kamera, joka mahtuisi pieneen laukkuun (esim tuohon tiettyyn chaneliin...:D), mutta sitten on tuo yhteensopivuuskysymys.. Kannattaisi siis ehkä hommata Canon, niin menisi objektiivitkin runkoon kiinni. TAI vastaavasti yksi hyvä pieni kamera, joka ei vaadi kuin yhden hyvän ja pienen objektiivin.

   Mutta älyttömän kalliita nuo pienet kamerat!!

   Poista
 2. On kyllä pistetty aloittelijan rungoille suolaiset hintalaput! Mua itseäni harmittaa, että Canon ei ole vaivautunut enää panostamaan "edistyneiden harrastajien" kameroihin, jollaisia Nikonilta löytyy useampiakin vaihtoehtoja. Kuluttajan kannalta hölmöä, että valikoimasta löytyy 600 euron 60D (joka taitaa olla 600D:n kanssa aika samaa tavaraa), 1000 euron nyt jo hieman vanhentunut 7D sekä 2000 euron 6D. Missä se hinnaltaan kohtuullinen 1500 euron harrastajakamera on? :D
  Itse kamerarungon uusimista suunnittelevana alan sortua pikkuhiljaa merkin vaihtamiseen, Nikon kun tuntuu tarjoavan meille väliinputoajille parempia vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canon näkee markkinat aloittelijoissa ja pitkän linjan ammattilaisissa ehkä. Eihän tuolta suunnalta oikein minijärkkäreitäkään näytä tulevan, siis jos vertaa esim. Olympukseen... Tosin eihän tämä kauas jää, melkein tonnin kuitenkin uutena kustantaa, ja kuinka moni edistynyt harrastelija edes yli tonnia haluaa kameraansa sijoittaa? En minä ainakaan halunnut.

   Eikös 7D, 600D ja 60D ole melkein vuoden säteellä saman ikäistä settiä muuten? Sikäli näissä kaikissa olisi jo vanhentunut tekniikka, vaikka kyllä peukutan omaa kameraani, sen verran hyvä se on ollut. Tai ehkä kohta markkinoille tulee se eos 8D, vaikka kahdella DIGIT 5 -prossulla hintaan 1400 euroa. :D

   Välimalli taitaa edelleen olla se Canon EOS 5D Mark II? :D Tai tuntuu, että kaikki "edistyneet harrastelijat" jossain vaiheessa ostavat aina sen, tai muuten ei ole tarpeeksi "ammattilainen". Eihän kropilla voi kuvata... ;)

   Poista
  2. + saahan tuon 6D:n melkein jo siihen hintahaarukkaan.

   http://www.scandinavianphoto.fi/tuote/1002683546/canon-eos-6d-kamerarunko?gclid=CMHL4Z65jrYCFYqvzAodsGYA0g

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös