Photoshop tutoriaali - Kuvan taustasta harmaasävyinen

Pitkästä aikaa tutoriaalia ihan lukijan toivomana! Tässä siis ideana vähän värinpoistoa ja lassoilua. Tämä on hyvin helppo tutoriaali, joten kaikkien halukkaiden kannattaa kokeilla. GIMPillä toimii periaatteessa ihan samalla tavalla, mutta säädöt voivat löytyä vähän eri paikasta. Tässä kuitenkin yksi ohjeistava tutoriaali, jos joku tekee tätä GIMPillä.


1. Valitse käytettävä työkalu, jolla valitaan ruusun ulkopuolelle jäävä alue. Käytin Quick Selection -työkalua.


2. Kun haluttu alue on valittu, aseta reunoihin häivytystä. Paina kuvaa oikealla hiiren näppäimellä (huom. esim lassotyökalu valittuna) ja valitse Feather. Anna haluttu pikseliarvo riippuen kuvan oikeasta pikselikoosta. Pieniin kuviin (leveys alle 1000 px) valitse noin 1-3 px. Suurempiin kuviin valitse isompi arvo.


3. Ota värit pois valitsemalla Desaturate Image -> Adjustments -valikosta, tai painamalla Shift + Ctrl + U.


Mikäli et halua säätää taustaa, tai tehdä siitä omaa tasoa, valitse Crtl + D ja kuva on valmis.

Extra:

4. Jos haluat säätää harmaasävyistä taustaa, tee siitä oma taso painamalla hiiren oikealla näppäimellä kuvaa ja valitsemalla Layer Via Copy. Tällöin alueen ei tarvitse olla aktiivinen (katkoviivoilla) muokatessa sitä.


5. Paina Crtl + U, jolloin saat Hue/Saturation-valikon auki. Tee haluamasi säädöt ja paina OK. Nämä säädöt vaikuttavat siihen tasoon, joka sinulla on sillä hetkellä aktiivisena.


6. Hienosäädä ruusun reunoja valitsemalla Sponge-työkalu ja tilaksi valitse: Desaturate. Tällöin työkalu vähentää väriä. Ole tarkkana kummalla tasolla työskentelet! Mikäli et tehnyt vaihetta 4, voit käyttää työkalua huoletta.


Olkaatte hyvät!

t. Enni

Kommentit

 1. Tosi hyvä ja hyödyllinen postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla!

   Jos tulee mieleen ehdotuksia tutoriaaleiksi, niin kertokaa ihmeessä!

   Poista
 2. Voi kiitos ihan hirmuisesti..Tästä lähtee mun photoshoppailut hyvin käyntiin, päässy vähän ruostumaan ja kaikkee uutta oppii aina :D

  -Toivomuksen pyytäjä ;)-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ei mitään:) toivottavasti ymmärrät paljon tästä tutosta, etten tehnyt siitä liian monimutkaista!

   Poista
 3. Oho tästä on jo aikaa mutta hyvin oot selittäny tän. Sain käsiin photoshopin vasta viikko sitten ja oon ihan alottelija vielä :P Onneks netissä on läjä tutoriaaleja melkein mihin tahansa. Täällä esim on monta kymmentä hyvää http://print24.com/blog/2013/09/40-print-tutorials-and-templates-you-can-use-for-free/ ja semmosia templateja myös (mitä ikinä ne onkaan suomeksi...=D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hah muistan opetelleeni tuota neljättä asfalttijuttua jo vuonna 2005! Niin, onneksi on netti. :D Mihin vaan löytää ohjeen!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös