Marokko part 2

Kävin eilen ensimmäistä kertaa Afrikassa ja reissu suuntautui Marokkoon Tetouanin kaupunkiin. Ainakin matkalla sinne näin kamelin ja pääsin myös ratsastamaan sillä. Kissoja näkyi aika paljon, koiria sen sijaan ei yhtään.

Matka sinne tuntui samalta kuin olisi istunut bussissa jossain päin Aurinkorannikkoa. Näytti ihan samalle, koska olimmehan edelleen välimeren ilmastossa. Kun pääsimme Tetouaniin, niin opastettu kierros sijoittui kokonaan muurien ympäröimään vanhaan kaupunkiin, eli Medinaan. Kujat olivat kapeita, eikä aurinkoa paljoa nähnyt, joten rakennusten sisällä oli todella kylmä. Värien kirjo kujilla oli kuitenkin aika hienoa, vaikkakin kalakujalla haju hieman etoi.
Opastettu kierros sisälsi mm. mattokaupassa vierailun. Meitä oltiin etukäteen hieman varoiteltu, että sen jälkeen ympärillemme pöllähtää katukauppiaita, mutta itseäni kukaan ei tullut häiristemään. Ainakin jos piti suunsa vaan nätisti kiinni ja käveli kauppiaan ohi. Mikäli erehtyi sanomaan: "No thanks", niin siitäkös kauppias riemastui.

Muutenkin meno oli ihan rauhallista, eikä kukaan yrittänyt ryöstää ketään. Laki ilmeisesti myös säätelee sallittujen katukauppiaiden määrää per turistiryhmä. Ja ympärillämme pyöri koko kierroksen ajan myös yksi siviilipoliisi. Melkeinpä olisi järkkärikin voinut olla mukana, niin olisi varmasti tullut hienompia kuvia.Kierroksella vierailimme myös berberin (lol!) apteekissa, josta mukaan tarttui ihmevoide ykköstä ja kakkosta. Ihmevoiteille onkin tarvetta, joskin olen aika skeptinen tuotteiden toimivuudesta...

Alla vielä kuva kahdesta eri mantereesta, Afrikasta ja Euroopasta. Välimatka on niin lyhyt, että sen pystyy ikuistamaan yhteen kuvaan. Kuten eilen jo mainitsin, niin tulomatkalla myöhästyimme laivasta, mutta pääsimme kuitenkin takaisin Eurooppaan vain puolitoista tuntia myöhemmin kuin aluksi piti. Ollessani tutkimassa laivaa, jäi multa kuitenkin kokonaan näkemättä laivan vieressä hyppineet delfiinit!

Reissusta jäi kuitenkin kiva muisto, mutta olisin ehkä halunnut nähdä enemmän Tetouanin uutta kaupunkia ja sen ostosmahdollisuuksia. Joskus tulevaisuudessa olisi myös ihanaa tutustua hieman savannimaisempaan Afrikkaan. En edes ostanut mitään muita matkamuistoja kuin ne kaksi berberin apteekin (en voi sanoa berberiä nauramatta) ihmevoidetta ja yhden valokuvan. Kaikkia ihania tossuja ja koriste-esineitä toki ihailin, mutta jätin ne kuitenkin sinne. Mutta kiva reissu kuitenkin!

t. Enni

Kommentit

  1. Ihanan nakoista. mulle iskee ihan kaukokaipuu ja matkakuume tata selaillessa!

    VastaaPoista
  2. Hanna: Niin siellä oli! Onko sulla jotain tiettyä paikkaa mielessä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös