Siirry pääsisältöön

Photoshop tutorial - poista kuvasta taustaHuom! Ohje on vanha! Siirry lukemaan:


http://www.enninkengissa.fi/2016/12/kohteen-irrottaminen-taustasta.html

Tässä pieni opastus Photoshop-muokkauksen saloihin. Varmasti monille melko tuttu ja helppokin muokkaus, mutta tästähän se kaikki lähtee! Miten siis poistetaan tausta kuvasta, vaikka kuvakollaaseja ajatellen?
Muokkausta helpottaen kannattaa ottaa valokuva yksivärisellä taustalla, tai ainakin siten, että kuvan kohteen ääriviivat on helppo nähdä.

Tutoriaali on tehty Adobe Photoshop Elements 2.0 ohjelmalla! Mutta vaikka versio onkin jo ikuisuuden vanha, se toimii silti lähes samalla tavalla, kuin kaikki uusimmat CS-versiot.

Huom! Ohje ei toimi uusimmilla CC-versioilla!

1. Avaa kuva ja ala valita kuvan ympäristöä käyttäen esim. taikasauvaa, tai jotain lassoa kolmesta eri vaihtoehdosta (Lasso, Polygonal Lasso tai Magnetic Lasso Tool). Helpoiten tämä käy niin, että taustan irrottaminen aloitetaan taikasauvalla, jonka arvoksi asetetaan jokin lukema "Tolerance"-kohtaan. Tämä siis tarkoittaa sävyeroja ja mitä suurempi numero on, sen enemmän sävyjä yksi lassopainallus valitsee. Yleensä valkoisella tai vaalealla pohjalla käytän jotain arvoa väliltä 20-40.

Taikasauva löytyy työkaluvalikosta ympyröidyn kuvakkeen vierestä oikealta.

2. Kun alue alkaa olla sellainen, että se vaatii pikkutarkkaa työtä, kannattaa työkalua vaihtaa. Lassoa voi käyttää useammallakin napsautuksella, kun vaihtaa päälle "Add to Selection"-tilan. Tällä voi lisätä aiempaan alueeseen poistettavia kohtia. Jos joku kohta menee huonosti, eikä "Ctrl Z" eli takaisinpaluu toimi, valitse "Subtract from selection"-tila ja lassoa kohta uudestaan.

3. Kun lassous on valmis, kannattaa reunoja pehmentää. Olen todennut parhaaksi työkaluksi joko "Featherin", tai Adobe Photoshopin CS versioista löytyvän "Refine Edgen". Tässä versiossa käytän aina "Feather"-toimintoa. Featherin saa valittua ylävalikosta (Photoshop Elemets-versiossa ainakin Select-valikosta), tai painamalla lassoalueelta oikealla hiiren painikkeella lasso-työkalu valittuna ja valitsemalla sieltä "Feather".


4. Featherin arvo riippuu kuvan koosta. Iso kuva (noin 3000px x 4000 px) vaatii hieman enemmän pehmennystä. Tällöin arvo voisi olla jotain väliltä 3-6px. Pienessä kuvassa (esim. 480px x 640px) riittää hyvin esim. 1-2 px arvoksi. Valitse arvo ja paina OK.

5. Kun kuvan reunoilla on häivytys, voidaan alue poistaa helposti painamalla Delete-näppäintä. Valinnan (eli katkoviivat) saa poistettua painamalla Ctrl D.

Huom! Ei toimi uudemmilla versioilla.
Paina hiiren oikealla näppäimellä ja valitse: Fill ja valikon alasvetovalikosta valitse: White.

Käy myös lukemassa uudempi versio:
http://www.enninkengissa.fi/2016/12/kohteen-irrottaminen-taustasta.html


Valmis taustaton kuva. Valinta on poistettu painamalla Ctrl D.

Kannattaa huomioida, että mikäli kuvan kohde on melko helppo lassota, se kannattaa tehdä toisinpäin. Eli lassota ensin kohde ja sen jälkeen valita "Inverse" (suomeksi Käänteinen valinta tms.) "Select"-valikosta. Inverse valitsee päinvastaisen alueen, kun mikä on jo valittuna.

Tällä tavalla saa helposti poistettua taustan kuvasta. Tämä vaatii ehkä muutaman kerran harjoittelun, mutta on todella helppo ja nopea oppia. Ohjeet toimivat samalla tavalla monissa muissakin kuvankäsittelyohjelmissa, joten näitä voi soveltaa mm. Gimpissä ja muissa Photoshop-versioissa.

Toivottavasti tästä oli apua. Lisää tutoriaaleja tulossa. :)

Huom! Ohje on vanha! Siirry lukemaan:


http://www.enninkengissa.fi/2016/12/kohteen-irrottaminen-taustasta.html

Kommentit

 1. Ihanaa, että löysin googlettamalla sun blogin! täällä on kivoja tutoriaaleja ja muutenkin tosi kiva blogi sulla :)

  VastaaPoista
 2. myysa: Tosi kiva kuulla kiitos! Kiva, että eksyit tänne ja toivottavasti tutsuista on apua! :D

  VastaaPoista
 3. Löysin tän postauksen kans googlen kautta ja olin sitä ennen tutkinu 'muutaman' muunkin sivun, mutta tästä sit vasta sen tajusin. Mahtavaa kiitos:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh tosi kiva kuulla! Ilmeisesti näistä siis tajuaa jotakin. :D

   Poista
 4. Kiva kun selitit tuon Tolerancen ja Featherin käytön. Nyt minäkin ymmärsin mitä ne meinaa =)!

  VastaaPoista
 5. Kiitos hirveästi tästä tutoriaalista! En ole ennen osannut poistaa taustaa Photoshopilla, mutta nyt osaan! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Tämä on vaan yksi monista tavoista, mutta ehkä niistä helpoin!

   Poista
 6. Hei, tiedätkö saako Lightroomilla poistettua taustaa kuvista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikko kuvan manipulaatioon liittyvät jutut kannattaa tehdä photarilla. Ei sitä voi poistaa, mutta muokata kyllä. :)

   Poista
 7. Miten kuvan saa tallennettua niin että tausta on näkymätön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PNG- tai GIF-tiedostomuoto näyttää kuvan taustan läpinäkyvänä, jos olet poistanut taustan kuvasta. Esim. logokuvat!

   Poista
  2. Mulla ei näytä.. =/ Jää valkoiseksi. Kaks kertaa oon saanu onnistuun, mut en yhtään tiiä mitä painoin. Joskus näytölle taas tulee kysymys, että vaihdetaanko valkoinen läpinäkyväksi ja siihen kun painaa yes, niin se tulee, mut ihan tuurilla vain.

   Poista
  3. Sinun täytyy leikata / irroottaa kuvio omalle tasolleen, jolloin sinulla on kaksi eri tasoa (layer). Alemmalle tasolle jää taustaväri. Kun poistat taustalayerin, ei jäljelle jää muuta kuin kuvio. Kun tallennat PNG-muotoon, niin esimerkiksi selaimessa toimii läpinäkyvänä. Ota huomioon, että läpinäkyviä kuvia ei voi katsella tavallisella kuvan esikatseluohjelmalla, vaan kuva saattaa näyttää, että siinä on edelleen tausta.

   Poista
  4. Kannattaa myös ottaa huomioon, että tässä ohjeessa ei olla tekemässä läpinäkyvää taustaa vaan valkoista taustaa, ja uudemmat Photoshop-versiot toimivat jo hieman eri tavalla. Tämä on jo aika vanha ohje. Voisin päivittää tätä hieman.

   Poista
  5. Ps. Tässä uudempi tutorial

   http://www.enninkengissa.fi/2016/12/kohteen-irrottaminen-taustasta.html

   Poista
 8. I am really grateful to the owner of this site who has shared
  this great piece of writing at here.

  VastaaPoista
 9. Hello, I enjoy reading all of your post. I like to write a little comment
  to support you.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my