Photoshop tutorial - kuvakollaasi

      Hello taas! Tässä uusi photaritutoriaali teille opeteltavaksi! Toivottavasti saatte selvää, ei meinaan ollut ihan niin yksinkertainen juttu selostaa, kun mitä ajattelin. Mutta harjoitus tekee mestarin ja kysymyksiä saa esittää! Tässä siis ohjeet:

1.       Muuta kuvien koko kaikille samaksi. Ylävalikosta Image –> Image Size, tai painamalla kuvan yläosan sinistä tai joissain versioissa harmaata osaa ja painamalla oikealla näppäimellä -> Image Size.


2.       Tee uusi pohja. File –> New. Laita nimeksi ”kollaasi”. Valitse koko (esim. 1024 x 600) ja paina OK.

3.       Avaa muokatut kuvat Photoshoppiin valitsemalla File -> Open, tai drag & droppaamalla ne. 


4.       Valitse taikasauvalla (Magic Wand Tool) yhden kuvan valkoinen tausta, jolloin kohteen ympärille tulee katkoviiva (katso edellinen tutoriaali, taustan poistaminen kuvasta).

5.       Laita reunoille halutessasi häivytystä. Select -> Feather, esim. 2px. Valitse Inverse (päinvastainen) painamalla oikealla näppäimellä kuvasta.

6.      Valitse jokin valintatyökalu (esim. lasso tai suorakulmainen valinta (Marquee Tool) ja paina kuvaa oikealla hiiren näppäimellä. Paina ”Layer Via Copy”. (Tämä vaihe ei ole pakollinen, voit raahata tason pelkästään rajattunakin, mutta helpottaa työskentelyä, jos jokin menee pieleen)

7.       Tässä vaiheessa tutuksi tulevat Layerit eli tasot. Valitse haluttu taso Layers-valikosta (yleensä Photoshopissa oikealla).

8.       Ota käyttöön Move Object-työkalu ja ota kuvassa olevasta kohteesta kiinni ja vedä se Kollaasi-pohjaan.

9.       Toista sama kaikille haluamillesi kuville.


10.   Käytä tasoja hyväksesi muokatessa kuvia. Voit kääntää ja muokata yhden tason objektin kokoa valitsemalla Image -> Transform -> Free Transform.


11.   Yhdistä tasot, kun kuva on valmis Flatten Image tai Merge Visible toiminnolla (katso alempi kuva).


Ja lopuksi tallenna kuva!

Tässäpä taas pikkuruinen opastus Photoshopin saloihin ;) Olkaatte hyvät.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Googlaa ennin kengissä photari ilmaiseksi.

      Adobe on laittanut julkiseen levitykseen CS2-versiot. Jos ne kelpaavat, niin ei maksa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös