Siirry pääsisältöön

Loviisa 2023 Asuntomessut ja pieleen menneet ennustukset

Villa Havet - Loviisan Asuntomessut

Loviisan asuntomessut 2023

Loviisan Kuningattarenrannan asuntomessut ovat käynnissä vielä muutaman päivän ajan 6.8.2023 asti. Listasin viime vuonna kuusi parasta juttua asuntomessuilta ja nyt on aika käydä läpi, mitkä ennustukseni tämän vuoden messuille eivät ihan käyneet toteen.

Kävin messuilla heti avajaispäivänä heinäkuussa, jolloin messuilla oli ihanan vähän tungosta. Kohteet sai kierrellä rauhassa ja aurinkokin helli vielä tuona päivänä. Messukoteja oli lopulta hyvä määrä, vaikka oletkin, että messuilla olisi ollut enemmän taloja. Kotien ikkunoista avautuvia maisemia ei myöskään voinut kuin ihailla... Jokin jätti silti kylmäksi. En tiedä mitä odotin, mutta harvassa olivat tänä vuonna vau-efektit. 

Ehkä sisustusjutut tulevat korvista ulos oman rakennusprojektin takia, jossa on tullut selattua läpi satoja vaihtoehtoja. Meillä ei ollut sisustussuunnittelijaa, vaan kaikki kodin pintamateriaalit on suunniteltu ja valittu itse ja siltä se osin juuri näyttääkin. Tuli myös muutama hetki, jolloin aloin epäillä omia valintoja kotini osalta, mutta sitten muistutin itseäni siitä, mikä olikin suunnittelun lähtökohta - pysyä budjetissa. 

Ei käy kateeksi muita rakentajia, jotka samaan aikaan rakensivat kotejaan. Maailman tilanne on ollut outo, kaikki tuntuu olevan kalliimpaa ja osalla ilmeisesti budjetit venyivät aika paljonkin. Huomasin paljon samanlaisia pihoja kuin meillä, joissa nurmikko oli lähtenyt huonosti kasvamaan. Koko kesäkuu oli niin kuiva, että omat vesilaskut hirvittävät vieläkin. Jos tuosta projektista on selvinnyt tervejärkisenä, niin nostan hattua.

Loviisan Asuntomessut

Loviisan Asuntomessut

Villa Havet - Loviisan Asuntomessut

Palataan kutenkin viime vuoden ennustuksiin...

Ennustus nro 1: Puun näköinen laattalattia

Ei osunut tämä kohta nappiin, sillä tätä en huomannut messuilla yhtään! Tämä on sikäli erikoista, että valehtelematta 90 % hotellihuoneista, jossa olen parin vuoden aikana vieraillut (ja niitä on yli parikymmentä helposti), lattia on ollut laattaa, joka näyttää puulattialta. Usein vielä juuri kalanruotomuotoista.

Messuilla näkyi todella paljon kivikuvioista tai betonia muistuttavaa harmaata 60 x 60 cm laattaa, joka on todella suosittua nyt. Niitä vilahteli melkein joka toisessa kohteessa. Itse asiassa päädyin omankin kodin osalta kylpyhuoneessa ja wc:ssä samanlaiseen laattaan.

Toivon kuitenkin, ettei siitä tulisi uutta kiiltävää valkoista laattaa, jota noin kymmenisen vuotta sitten alkoi näkyä melkein jokaisessa kylpyhuoneessa, ja joka ehkä jättää massaleimansa oman aikansa rakennuksiin. Toisaalta, kaikki oman ajanjaksonsa tyylit ovat merkkejä silloisesta sisustustyylistä ja ehkä niitä voi myös yrittää nähdä positiivisessa valossa.

Ennustus nro 2: Kalanruotoparketti

Kalanruotolattiaa taisi olla vaan yhdessä kohteessa, mutta toisaalta kyseinen kohde Villa Kruunu oli mielestäni yksi hienoimmista asunnoista sisustukseltaan. Ihan sellaista ihannoimaani tyyliäni viimeiseen asti toteutettuna. 

Olisin olettanut, että kalanruotolattia trendaisi messuilla enemmän, sillä ainakin oma somekuplani pukkaa kalanruotoparkettia ja -vinyylilattiaa eri kanavista päivittäin. Voihan olla, että messukotien omistajat ja talot, joille ei messujen alkaessa ollut vielä löytynyt uutta omistajaa, pitävät modernimmasta ja "tavallisemmasta" siististä ilmeestä, joka kestää aikaa. Puisia, tammensävyisiä lattioita oli paljon, mikä on tietysti loistava vaihtoehto sekin. 

Ensi vuoden ennustukset

Ensi vuodelle ennustan tummempaa puuta esimerkiksi ruskeaa tammiviilua keittiöön. Pyöreitä muotoja lisää, kuten jo näillä messuilla niitä oli paljon nähtävissä. Kivitasot varmasti pysyvät, ehkäpä vaalea carrara-marmori-kuviokin, ja eivätköhän saarekkeetkin. Harmaat kivilaatat varmaan pitävät pintansa kylpyhuoneissa vielä ensi vuonna.

Mitä toivon näkeväni enemmän? Joku vois tehdä messuille prinsessakodin.

Messut vielä pari päivää auki, kuka menossa? Mieli tekisi käydä uudestaan, mutta taidan tyytyä virtuaalimessuihin. 

t. Enni

Kommentit

  1. Ihanat kuvat! Ja vitsi noita messutalojen maisemia. Olen siis vain haaveillut sinne pääsystä, ei millään taida vaan keritä. Tuota virtuaalikierrosta kokeilin muutamiin taloihin. Siinä näkee kyllä hyvin kohteen ja eri lailla kuin pelkästään kuvasta. Onneksi ei tarvitse nyt rakentaa, sisustaminen sitten kiinnostaakin aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan uskomattomat maisemat kyllä! Virtuaalimessut on oikeasti myös yksi parhaista jutuista messujen jälkeen. Itse selasin viime messuja virtuaalisesti vielä pitkälle syksyyn, kun tehtiin kämppään materiaalivalintoja!

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my