Siirry pääsisältöön

Sijoittamisen aloittaminen ja kryptovaluutat

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Osakesijoittaja.fi:n kanssa.

sijoittamisen aloittaminen

Sijoittamisen aloittaminen ja kryptovaluutat

Ihana päivitellä blogiin pitkästä aikaa sijoitusjuttuja. Aihe on ainakin itselleni edelleen hyvin ajankohtainen ja mielenkiintoinen. Ihan huippua lisäksi, että pääsin tekemään kaupallista yhteistyöstä Osakesijoittaja.fi-sivuston kanssa ja jakamaan teille sijoitusvinkkejä heidän avustuksellaan.

Mitä minulle kuuluu? 

Alkuvuosi on hurahtanut hirvittävän nopeasti, mutta tietyt asiat ovat pysyneet ennallaan. Olen jatkanut sijoittamista kaikesta huolimatta, vaikka talous on heilahdellut melko lailla kuluneen vuoden aikana. Maailmantilanne on kuitenkin tarjonnut herkullisia hetkiä rahan säästämiseen ja sijoittamiseen, erityisesti nyt kun kurssit ovat käyneet välillä hyvinkin alhaalla. 

Osakesijoittaminen on myös ollut mielessäni jo pidempään ja olen siitä ihmisten kanssa puhunut viime aikoina paljon. On itse asiassa hassua, etten ole oikeastaan vielä ikinä perehtynyt osakesijoittamiseen kunnolla. 

Onneksi Osakesijoittaja.fi-verkkosivusto tarjoaa todella kattavan tietopaketin osakesijoittamisesta kiinnostuneille. Verkkosivuilta löytyy todella paljon muutakin ajankohtaista tietoa indeksirahastoihin sijoittamiseen liittyen (oma suosikkini) sekä uutena löysin myös paljon tietoa kryptovaluutoista (näistä olen itse tällä hetkellä eniten kiinnostunut).

Oma sijoitusstrategiani

Tein jo vuosi sitten koronakeväänä päätöksen, etten katsoisi kuinka paljon sijoitukseni laskisivat, vaan luotin siihen, että takaisin kivutaan jossain vaiheessa. Tässä tilanteessa korostui oma sijoitusstrategiani ”osta ja unohda”. Kurssiheilahtelut kuuluvat asiaan, ja jos omaa strategiaa ei noudata, saattaa tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Jos tähtäimenä on pitkäaikainen sijoitus, on hyvin tavallista, että lyhyellä aikavälillä kurssit heilahtelevat. 

Lisäksi aina sijoittamisesta puhuttaessa muistutan jokaista sijoittamaan vain sen verran kuin on valmis häviämään. Kerralla ei myöskään kannata laittaa kaikkea kiinni sijoituksiin, vaan ajallinen hajauttaminen esimerkiksi tiettynä päivänä kerran kuukaudessa on pitkällä tähtäimellä tutkitusti parempi keino. Säästää voi vaikka kuukausittain ja silti pitkällä aikavälillä pienistäkin summista kasvaa hyvä potti.

Kryptovaluuttojen mielenkiintoinen maailma

Alkukevään olen kuitenkin puuhastellut erikoisempia juttuja. Tutustuin vasta vähän aikaa sitten kryptovaluuttoihin ja silkasta kiinnostuksesta sekä kokeilunhalusta johtuen päädyin ostamaan Bitcoineja sekä muita altcoineja lompakkooni. Olen ollut kiinnostunut virtuaalivaluutoista jo vuosia, mutten ole aiemmin ymmärtänyt, mitä ne oikeastaan ovat, tai miten niitä pystyi ostamaan.

Nyt reilu kuukausi takaperin kokeilin myös itse kryptovaluutan louhimista, sekä lisäksi ostin kryptovaluuttoja eri palveluiden kautta.

Kryptovaluuttoihin eli virtuaalivaluuttoihin sijoittaminen on tutustumisen arvoinen juttu – itse uskon tällä hetkellä, että kryptovaluutta tulee olemaan ratkaisu moneen ongelmaan, kuten esimerkiksi rahan nopeaan siirtoon maailman ympäri. Lisäksi uskon lohkoketjuteknologian mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

Kryptovaluuttojen maailma on erittäin mielenkiintoinen ja tekniikan alan ihmisenä koen, että näistä asioista minun tulisikin olla perillä. Voisinkin kirjoitella virtuaalivaluutoista paljon enemmänkin, mutta koska hyviä vinkkejä löytää myös Osakesijoittajat.fi-verkkosivulta, niin suosittelen kurkkaamaan sieltä lisätietoa kryptovaluuttoihin liittyen.

millä tavalla säästää rahaa


Millä muulla tavoin voi säästää?

Aloitin aikoinaan säästämisen sijoittamalla indeksirahastoihin, sillä ne olivat nopean perehtymisen jälkeen helpoimmalta tuntuva vaihtoehto. Indeksirahastoja on paljon erilaisia sekä eri kuluisia, joten vertailua kannattaa tehdä ennen kuin päätyy ostamaan rahastoa.

Indeksirahastoon säästäminen on mielestäni helpoin tapa aloittaa sijoittaminen. Periaatteessa homma tapahtuu niin, että valitset rahaston, ja välityspalvelusta (pankki tai rahasto- ja varainhoitoyrityksestä) riippuen joko siirrät rahaa tietylle tilille tilisiirtona, tai teet oston erillisen verkkosivuston kautta. Jos myöhemmin haluat, voit ostaa lisää rahastoa, esimerkiksi kuukausittain, tai ihan niin usein kuin itse haluat ja oikeastaan millä summalla tahansa. Itse ostan rahastoa yleensä 50 eurosta 300 euroon kerralla.

Mikä indeksirahasto on?

Indeksirahasto on sijoitusrahasto, joka sijoittaa sen sisällä olevat varat valitun vertailuindeksin mukaisesti. Kyseessä on yleisesti hyvin hajautettu sekä kustannustehokas rahasto, joka ei vaadi ostajalta töitä. Osta ja unohda -metodi toimii indeksirahastoihin sijoittamisessa erittäin hyvin. Moni sijoittaja aloittaa indeksirahastojen parissa, koska niihin sijoittaminen on helppoa.

Osakesijoittaminen

Itselleni vielä täysin uusi maailma, pakko myöntää! Itse asiassa olen monesti miettinyt, miksen ole vielä tehnyt osakesijoituksia. Jos mietitään termiä ”sijoittaminen”, niin siitä minulla tulee heti mieleen nimenomaan osakesijoittaminen.

Osakesijoittaminen myös yleensä tuo parhaan tuoton, jos sijoituksiin pystyy sitoutumaan pitkäaikaisesti, koska lyhyessä ajassa kurssit saattavat heilahdella. Pitkällä tähtäimellä osakekurssit yleensä kuitenkin nousevat.

Itse asiassa Osakesijoittaja.fi-verkkosivulla on niin kattava tietopaketti osakesäästämiseen liittyen, että minun täytyy tutustua siihen huolellisesti itsekin, sillä olen suunnitellut tekeväni ensimmäiset osakeostoni pian.

Mistä muualta voi saada vinkkejä sijoittamisen aloittamiseen? 

Esimerkiksi Instagramin puolelta löytyy tili @naisetpuhuurahasta. Kyseisellä tilillä puhutaan selkokielellä rahasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja taloudellisesta vapaudesta. 

Sen kautta saa hyviä vinkkejä mm. siihen, miksi sijoittaminen kannattaa, mitä eri keinoja sijoittamiseen on, sekä mitä tehdä, jos oma talous on retuperällä. Jos tällainen puhuttelee, niin laita ihmeessä tili seurantaan.

t. Enni

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Osakesijoittaja.fi:n kanssa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my