Siirry pääsisältöön

Polttarit 2.7.2016

Viime lauantai oli jännä päivä, sillä mulle järjestettiin polttarit 2.7.2016. Perinteiseen polttaripäivään kuului mm. yin-joogaa, saunomista, uimista, syömistä ja yhdessäolosta nauttimista.

Mut haettiin aamulla puolen päivän aikoihin kotoa ja samalla käteeni annettiin lista mukaan tarvittavista tavaroista. Tarpeellisten juttujen ohella listassa mainittiin muutama ei niin tarpeellinen asia, mutta kaikki piti kuulemma pakata mukaan. Sen jälkeen mun silmät sidottiin ja jouduin auton kyytiin. Määränpäätä mulle ei tietenkään kerrottu. 

Matkan aikana kävimme myös bensa-asemalla (olin edelleen silmät sidottuna), ajettiin muutama ylimääräinen kierros liikenneympyrässä ja sekotettiin mun pää oikein huolella. Lopulta auto pysähtyi ja nousin autosta huomatakseni, että olin jonkinlaisessa parkkihallissa. Sen jälkeen pari ystävää liittyi joukkoon ja minun piti tunnistaa heidät tunnustelemalla käsiä ja hiuksia.

polttari_ennin_kengissa

Vihdoin pääsin ottamaan huivin pois silmiltä ja meikit levinneinä luin polttarivalan videolle. Mulla ei tässä vaiheessa ollut tietoa seuraavasta ohjelmasta, kunnes kävelimme joogastudion oven eteen. Kävi ilmi, että seurueeni oli varannut oman hot yin -joogatunnin Padma-joogastudiolta.

Osallistuminen yin-joogaan oli minulle aivan uusi kokemus. Tykkäsin tunnista älyttömän paljon, sillä huoneessa oli päällä infrapunalamppuja, jotka lämmittivät tilaa lempeästi. Tiedätte jo varmaan, että olen ihminen, joka palelee aina, ja tästä syystä seurueen valitsema tunti oli ehkä parhaiten mulle sopinut liikuntamuotoinen vaihtoehto minkä olisin voinut kuvitella. Tunnilla ei myöskään tullut yhtään liian kuuma (ja seurueen jäsenet näyttivät kaikki edelleen ihan ihmisiltä), joten päivän viettoa oli helppo jatkaa tunnin jälkeen.

polttari_ennin_kengissa2

Joogatunnilla aika kului nopeasti. Minua huvittaa edelleen, että yhdessä vaiheessa pari seurueen jäsentä kuiskutteli, että miten hemmetissä pystyin olemaan rentona happy baby -asennossa ja muissa venytyksissä. Minusta myös tuntui hassulta pitää jalkoja seinää vasten ja päästää ne rennoiksi sivuille, sillä jalat venyivät todella paljon. Itse asiassa tuntui, että tunnin jälkeen olisin voinut tehdä spagaatin tuosta vaan. Yhtä vaihetta lukuun ottamatta venytykset eivät tuntuneet ollenkaan epämiellyttävältä, vaan todella tehokkailta. Ainoastaan sisäreisien venytys seinää vasten oli minunlaiselle kokemattomalle hankalaa, sillä siinä venytystä ei voinut hallita, vaan rentoina jalat venyivät niin paljon kuin oli mahdollista ja se kyllä vähän tuntui.

Vaikka yleensä olen boikotoinut venyttelyä, niin nautin kokemastani pitkäkestoisesta venyttelystä lämpimässä huoneessa. Parissa hermoratahieronnassa käyneenä olen myös saanut kuulla palautetta siitä, etten ole pitänyt kehostani huolta säännöllisillä venytyksillä. Niskasta muutamat nikamat ovat kuulemma lukossa ja myös lapoihin olisi tärkeää saada liikkuvuutta, jaloistani nyt puhumattakaan. Ainoastaan alaselkä ja reidet ovat meikäläisen kohdalla ilmeisesti ihan ok.

Hain hieman tietoa yin-joogasta Padma-joogastudion sivuilta. Toisin kuin useimmat joogamuodot, niin yin-jooga keskittyy lihasten sijaan sidekudosten venyttämiseen ja vahvistamiseen. Tunnilla harjoitukset tehdään mahdollisimman rentoina, jolloin vaikutus kohdistuu sidekudoksiin. Kaikki tehdyt venytykset kestävät useita minuutteja. Yin-jooga myös sopii kaikille.

polttari3_ennin_kengissa

Rentouttavan yin-joogan jälkeen hörpimme teetä ja tankkasimme kehoamme kuivahedelmillä ja pähkinöillä. Sen jälkeen sain taas silmilleni huivin. Pitkältä tuntuneen ajomatkan jälkeen nousin autosta ja äänien perusteella ajattelin, että olimme saapuneet jonnekin rannalle.

Kävelin kohti seuraavaa määränpäätä edelleen silmät sidottuna, kunnes sain vihdoin näköni takaisin. Olimme menossa Majatalo Onnelan Elvilä-rantasaunalle. Elvilä osoittautui upeaksi, uniikiksi rantasaunaksi, jonka terassi oli rakennettu osittain järven päälle. Sisustus oli moderni ja varsinkin sauna oli upea. En tiedä, ehtikö kukaan seurueen jäsen napsia kuvia paikasta, mutta koska oma puhelimeni oli viety (tosin kerran varastin sen takaisin ja ehdin olla yhteydessä ulkomaailmaan), en pystynyt ottamaan juurikaan kuvia päivän aikana.
polttari4_ennin_kengissa
polttari5_ennin_kengissa
majatalo_onnela_elvila
polttarit_sauna_elvila

Elvilässä kohotettiin skumpat ja nautittiin hedelmälautasen antimista. Sen jälkeen mua odotti perinteinen morsiussauna, jossa istahdin kukkasten ja pistävien kuusen oksien päälle (osoittamaan, että avioliitto ei aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista). Kaikki muut saunojat myös vihtoivat mua sekä luonnollisesti rikkoivat päälleni kananmunia ja hieroivat käsiini ja selkääni suolaa ja jauhoja. Kuumien löylyjen jälkeen oli ihanaa pulahtaa viileään Tuusulanjärveen Elvilän terassilta.

Saunan jälkeen mulle kerrottiin, että menemme myöhemmin illalla ravintolaan syömään, joten kannattaa laittautua. Laittautumisen jälkeen ohjelmassa oli meitsiä koskeva tietovisa ja vihdan heittäminen saunan katolle. Olihan saunan aikana tietysti myös vaatteeni käännetty nurin päin, mutta sitähän mä en missään vaiheessa tajunnut, eli musta taitaa tulla lempeä vaimo.

polttarit5_ennin_kengissa
zapata_polttarit7_ennin_kengissa

Aika Elvilässä vierähti todella nopeasti. Myöhemmin siirryimme Järvenpään Zapataan syömään illallista ja nauttimaan toistemme seurasta. Minua varten hankittu polttarikirja kulki mukana myös Zapatassa. Siellä tehtävänäni oli kerätä tuntemattomilta ihmisiltä elämänohjeita avioliittoon. Loppuillasta jorattiin paljon mm. Enriquen tahtiin (yhyy haluan Espanjaan, täällä sataa vettä).

Päädyin aiemmin päivällä pakkaamaan mukaan Zarasta viime vuoden keväänä hankitun culottes-asun sekä Minna Parikan Celestiat (linkki korkkarin uuteen versioon). Ah, olen ihan lovena noihin kenkiin, kävelin niillä kuusi tuntia putkeen ilman päkiäkipuja. Kengät hankin pari kuukautta sitten sample sale -myyjäisistä, kurkkaa postaus kengistä täältä.

polttarit8_ennin_kengissa

Polttareiden jälkeen lähdin yökylään siskon ja koirien luokse. Aamulla littlesis vielä loihti maistuvan brunssin meille vanhemmille siskoille. Aamupalaherkkuihin lukeutui mm. teetä, tuoreita hedelmiä, kuivahedelmiä, yrttipatonkia, croissantteja ja tuoremehua. Nyt olisikin sitten aika jättää hiilarit ja maitotuotteet muutaman viikon ajaksi, jotta pääsen kisakuntoon hehe.

Huh, mutta nyt olen kirjoittanut tätä postausta varmaan kolmen tunnin ajan (ja venyttänyt sen mukana aamupalaa) ja silti olisi vielä niin paljon kerrottavaa ja kiiteltävää. Kiitos rakkaille ystäville ja siskoille tästä päivästä, tätä tullaan muistelemaan vielä pitkään. Nähdään viimeistään häissä, jaiks!

t. Enni

Kommentit

  1. Kuulostaapa kivalta päivältä. Mä olen ehkä tylsä, mutta mä en ole koskaan ymmärtänyt niitä "puetaan hölmösti ja teetetään tyhmiä" -polttareita. Meillä oli miehen kanssa yhteiset "polttarit"; oltiin toisen suomi-kanaria-parin mökillä saunomassa ja viettämässä iltaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva päivä:) kaikkihan tykkää vähän eri jutuista ja joku saattaa tykätä hulluttelua. Mulle upposi hyvin perinteinen yhdessäolo. Mutta bestmanin puolelta tuli nounou, ettei voida olla sulhon kanssa yhdessä tuona päivänä:D

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my