Polttarit 2.7.2016

Viime lauantai oli jännä päivä, sillä mulle järjestettiin polttarit 2.7.2016. Perinteiseen polttaripäivään kuului mm. yin-joogaa, saunomista, uimista, syömistä ja yhdessäolosta nauttimista.

Mut haettiin aamulla puolen päivän aikoihin kotoa ja samalla käteeni annettiin lista mukaan tarvittavista tavaroista. Tarpeellisten juttujen ohella listassa mainittiin muutama ei niin tarpeellinen asia, mutta kaikki piti kuulemma pakata mukaan. Sen jälkeen mun silmät sidottiin ja jouduin auton kyytiin. Määränpäätä mulle ei tietenkään kerrottu. 

Matkan aikana kävimme myös bensa-asemalla (olin edelleen silmät sidottuna), ajettiin muutama ylimääräinen kierros liikenneympyrässä ja sekotettiin mun pää oikein huolella. Lopulta auto pysähtyi ja nousin autosta huomatakseni, että olin jonkinlaisessa parkkihallissa. Sen jälkeen pari ystävää liittyi joukkoon ja minun piti tunnistaa heidät tunnustelemalla käsiä ja hiuksia.

polttari_ennin_kengissa

Vihdoin pääsin ottamaan huivin pois silmiltä ja meikit levinneinä luin polttarivalan videolle. Mulla ei tässä vaiheessa ollut tietoa seuraavasta ohjelmasta, kunnes kävelimme joogastudion oven eteen. Kävi ilmi, että seurueeni oli varannut oman hot yin -joogatunnin Padma-joogastudiolta.

Osallistuminen yin-joogaan oli minulle aivan uusi kokemus. Tykkäsin tunnista älyttömän paljon, sillä huoneessa oli päällä infrapunalamppuja, jotka lämmittivät tilaa lempeästi. Tiedätte jo varmaan, että olen ihminen, joka palelee aina, ja tästä syystä seurueen valitsema tunti oli ehkä parhaiten mulle sopinut liikuntamuotoinen vaihtoehto minkä olisin voinut kuvitella. Tunnilla ei myöskään tullut yhtään liian kuuma (ja seurueen jäsenet näyttivät kaikki edelleen ihan ihmisiltä), joten päivän viettoa oli helppo jatkaa tunnin jälkeen.

polttari_ennin_kengissa2

Joogatunnilla aika kului nopeasti. Minua huvittaa edelleen, että yhdessä vaiheessa pari seurueen jäsentä kuiskutteli, että miten hemmetissä pystyin olemaan rentona happy baby -asennossa ja muissa venytyksissä. Minusta myös tuntui hassulta pitää jalkoja seinää vasten ja päästää ne rennoiksi sivuille, sillä jalat venyivät todella paljon. Itse asiassa tuntui, että tunnin jälkeen olisin voinut tehdä spagaatin tuosta vaan. Yhtä vaihetta lukuun ottamatta venytykset eivät tuntuneet ollenkaan epämiellyttävältä, vaan todella tehokkailta. Ainoastaan sisäreisien venytys seinää vasten oli minunlaiselle kokemattomalle hankalaa, sillä siinä venytystä ei voinut hallita, vaan rentoina jalat venyivät niin paljon kuin oli mahdollista ja se kyllä vähän tuntui.

Vaikka yleensä olen boikotoinut venyttelyä, niin nautin kokemastani pitkäkestoisesta venyttelystä lämpimässä huoneessa. Parissa hermoratahieronnassa käyneenä olen myös saanut kuulla palautetta siitä, etten ole pitänyt kehostani huolta säännöllisillä venytyksillä. Niskasta muutamat nikamat ovat kuulemma lukossa ja myös lapoihin olisi tärkeää saada liikkuvuutta, jaloistani nyt puhumattakaan. Ainoastaan alaselkä ja reidet ovat meikäläisen kohdalla ilmeisesti ihan ok.

Hain hieman tietoa yin-joogasta Padma-joogastudion sivuilta. Toisin kuin useimmat joogamuodot, niin yin-jooga keskittyy lihasten sijaan sidekudosten venyttämiseen ja vahvistamiseen. Tunnilla harjoitukset tehdään mahdollisimman rentoina, jolloin vaikutus kohdistuu sidekudoksiin. Kaikki tehdyt venytykset kestävät useita minuutteja. Yin-jooga myös sopii kaikille.

polttari3_ennin_kengissa

Rentouttavan yin-joogan jälkeen hörpimme teetä ja tankkasimme kehoamme kuivahedelmillä ja pähkinöillä. Sen jälkeen sain taas silmilleni huivin. Pitkältä tuntuneen ajomatkan jälkeen nousin autosta ja äänien perusteella ajattelin, että olimme saapuneet jonnekin rannalle.

Kävelin kohti seuraavaa määränpäätä edelleen silmät sidottuna, kunnes sain vihdoin näköni takaisin. Olimme menossa Majatalo Onnelan Elvilä-rantasaunalle. Elvilä osoittautui upeaksi, uniikiksi rantasaunaksi, jonka terassi oli rakennettu osittain järven päälle. Sisustus oli moderni ja varsinkin sauna oli upea. En tiedä, ehtikö kukaan seurueen jäsen napsia kuvia paikasta, mutta koska oma puhelimeni oli viety (tosin kerran varastin sen takaisin ja ehdin olla yhteydessä ulkomaailmaan), en pystynyt ottamaan juurikaan kuvia päivän aikana.
polttari4_ennin_kengissa
polttari5_ennin_kengissa
majatalo_onnela_elvila
polttarit_sauna_elvila

Elvilässä kohotettiin skumpat ja nautittiin hedelmälautasen antimista. Sen jälkeen mua odotti perinteinen morsiussauna, jossa istahdin kukkasten ja pistävien kuusen oksien päälle (osoittamaan, että avioliitto ei aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista). Kaikki muut saunojat myös vihtoivat mua sekä luonnollisesti rikkoivat päälleni kananmunia ja hieroivat käsiini ja selkääni suolaa ja jauhoja. Kuumien löylyjen jälkeen oli ihanaa pulahtaa viileään Tuusulanjärveen Elvilän terassilta.

Saunan jälkeen mulle kerrottiin, että menemme myöhemmin illalla ravintolaan syömään, joten kannattaa laittautua. Laittautumisen jälkeen ohjelmassa oli meitsiä koskeva tietovisa ja vihdan heittäminen saunan katolle. Olihan saunan aikana tietysti myös vaatteeni käännetty nurin päin, mutta sitähän mä en missään vaiheessa tajunnut, eli musta taitaa tulla lempeä vaimo.

polttarit5_ennin_kengissa
zapata_polttarit7_ennin_kengissa

Aika Elvilässä vierähti todella nopeasti. Myöhemmin siirryimme Järvenpään Zapataan syömään illallista ja nauttimaan toistemme seurasta. Minua varten hankittu polttarikirja kulki mukana myös Zapatassa. Siellä tehtävänäni oli kerätä tuntemattomilta ihmisiltä elämänohjeita avioliittoon. Loppuillasta jorattiin paljon mm. Enriquen tahtiin (yhyy haluan Espanjaan, täällä sataa vettä).

Päädyin aiemmin päivällä pakkaamaan mukaan Zarasta viime vuoden keväänä hankitun culottes-asun sekä Minna Parikan Celestiat (linkki korkkarin uuteen versioon). Ah, olen ihan lovena noihin kenkiin, kävelin niillä kuusi tuntia putkeen ilman päkiäkipuja. Kengät hankin pari kuukautta sitten sample sale -myyjäisistä, kurkkaa postaus kengistä täältä.

polttarit8_ennin_kengissa

Polttareiden jälkeen lähdin yökylään siskon ja koirien luokse. Aamulla littlesis vielä loihti maistuvan brunssin meille vanhemmille siskoille. Aamupalaherkkuihin lukeutui mm. teetä, tuoreita hedelmiä, kuivahedelmiä, yrttipatonkia, croissantteja ja tuoremehua. Nyt olisikin sitten aika jättää hiilarit ja maitotuotteet muutaman viikon ajaksi, jotta pääsen kisakuntoon hehe.

Huh, mutta nyt olen kirjoittanut tätä postausta varmaan kolmen tunnin ajan (ja venyttänyt sen mukana aamupalaa) ja silti olisi vielä niin paljon kerrottavaa ja kiiteltävää. Kiitos rakkaille ystäville ja siskoille tästä päivästä, tätä tullaan muistelemaan vielä pitkään. Nähdään viimeistään häissä, jaiks!

t. Enni

Kommentit

  1. Kuulostaapa kivalta päivältä. Mä olen ehkä tylsä, mutta mä en ole koskaan ymmärtänyt niitä "puetaan hölmösti ja teetetään tyhmiä" -polttareita. Meillä oli miehen kanssa yhteiset "polttarit"; oltiin toisen suomi-kanaria-parin mökillä saunomassa ja viettämässä iltaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva päivä:) kaikkihan tykkää vähän eri jutuista ja joku saattaa tykätä hulluttelua. Mulle upposi hyvin perinteinen yhdessäolo. Mutta bestmanin puolelta tuli nounou, ettei voida olla sulhon kanssa yhdessä tuona päivänä:D

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös