Siirry pääsisältöön

Omat suosikkiobjektiivit kroppikennolle & Canon EOS 6D

Risteilykuumeen lisäksi mulla on myös objektiivikuume. Viime syksynä pääsin ensimmäisen kerran käsiksi Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM -objektiiviin kuin myös Sigma 18-35 mm f/1.8 DC HSM sekä Sigma 35 mm f/1.4 A DG HSM -objektiiveihin. Nyt kaikkia näitä on tullut testattua monta kertaa, joten ajattelin kerrata kokemuksia.

Tämä postaus on puhtaasti omaan kokemukseen perustuva. Jos tekniikka ja nippelitieto kiinnostaa, niin muutama parempi valokuvaussivusto auttaa varmasti asiaa, mutta näitä asioita on ehkä turha odottaa tästä postauksesta. Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole kaupata näitä, vaan kertoa rehellinen oma mielipide seuraavista objektiiveista, kohderyhmänä enemmänkin harrastelijataso.

objektiivit_sigma_canon

SIGMA 35 mm f/1.4 DG HSM Art / 
SIGMA 18-35 mm f/1.8 DC HSM Art /  
CANON EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM  / 
images: Pixmania

Viime syksystä lähtien olen kuvannut eniten Sigman uudella 35mm:n Art-sarjan objektiivilla. Tosin käytän kyseistä linssiä 7D:n kameran kanssa, joka ei ole täysikennoinen. En kuitenkaan ole vaihtamassa runkoa mihinkään (korkeintaan hankin EOS M3 -rungon jossain vaiheessa), joten näillä mennään. Olen silti todennut 35 mm:n polttovälin kroppikennoisessakin rungossa erittäin toimivaksi ja voisin periaatteessa tyytyä Sigman objektiiviin ainoanakin linssinä. Oikeastaan raaaakastan tuota objektiivia, se on nokalla lähes aina.

Sen ainut miinuspuoli on hinnan lisäksi paino, sillä se on kuitenkin melko painava niin pieneksi objektiiviksi. Sen hinta taasen tuppaa välillä pyörryttämään, sillä tällä hetkellä sen saa Rajalasta tarjouksesta 729,00 eurolla. Hinta tekee sen, että harrastelija, tai jopa puoliammattilainen saattaa miettiä kaksikin kertaa objektiivin hankkimista.

Sigma 35 mm f/1.4 A DG HSM -objektiivi on palkittu monissa medioissa ja sitä on sanottu yhdeksi tämän hetken parhaimmaksi 35 mm:n objektiiviksi, joita täydelle kennolle on tarjolla. Objektiivin f/1.4 valovoima mahdollistaa upean syväterävyyden ja bokeh-efektit.

IMG_0252 copy

Tällaista toivoisin Canoniltakin! 35 mm polttovälillä varustettu, laadukas linssi kohtuullisella hinnalla olisi unelma, olkoonkin sitten hieman huonommalla valovoimalla, tai muovisemmalla rungolla. Hinnaltaan välillä Canon EF 50 mm f/1.8 II* (noin 150 euroa) tai Canon EF 50 mm f/1.4 USM (350 euroa) olisi täydellinen. 

Toinen monia käyttökertoja palvellut ja erityisesti videoiden tekoon soveltuva Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM -objektiivi on edelleen hyvä valinta laajakulmaobjektiiviksi kroppikennolle (kuten Canon EOS 650D / 70D / 7D...). Se on saanut Objektiivi.info-sivustolta arvosanaksi 9/10 ja 100 % arvostelijoista suosittelisi linssiä. Kuvasin tällä ojektiivilla mm. Habitatin kuvat, jotka onnistuivat mielestäni ihan kohtuullisen hyvin.

Laajakulmalinssi sopii kuitenkin vain tietynlaisiin kuviin, eikä oikeastaan sovellu bloggaajan ainoaksi objektiiviksi. Jos nimittäin mielii ottaa päivän asukuvia, ei laaakulmainen linssi ole siihen oikea vaihtoehto. Edelleen siis suosittelisin mieluummin Sigman 35mm f/1.4 -objektiivia. En ole jotenkin sinut 50 mm:n polttovälin kanssa asukuvissa, makuasioita kuitenkin.

IMG_3059 copy

Sen lisäksi käytössä on ollut uusi Sigma 18-35 mm f/1.8 DC HSM -objektiivi*, joka on maailman ensimmäinen f/1.8-valovoimainen zoom-objektiivi. Myös tämä objektiivi edustaa Sigman uutta Art-sarjaa ja on APS-C-kennoisille kameroille suunniteltu, laadukas ja hyvin, hyvin valovoimainen objektiivi. 

Objektiivin f/1.8 valovoima mahdollistaa upean taustan sumentumisen henkilökuvissa. Ja kuten yleensä, objektiivit eivät ehkä ole kaikista parhaimmillaan täydellä aukolla, mutta tämän objektiivin f/1.8 on kuitenkin suuniteltu käytettäväksi ja sen todistavat monet arvostelut (mm. Sulantoblog). 

Ainut miinus on tietysti iso koko ja lähes kilon paino. No hyvää ei saa ...kevyenä! :D

IMG_0260 copy

Pian pääsen kuitenkin testaamaan Sigma 35 mm f/1.4 -objektiivia Canon EOS 6D -rungon* kanssa. Kyseinen runko on julkaistu jo pari vuotta sitten. Se on hyvä, kohtuuhintainen täysikennoinen kamera, jolta odotan suurta dynamiikkaa ja muita täysikennoisen rungon etuja. Sen sijaan EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 -objektiivi ei tule käymään 6D:n runkoon vääränlaisen objektiivikiinnityksen vuoksi, kuten ei myöskään Sigman 18-35 mm objektiivikaan.

Testasin jo nyt Canon EF 17-40 mm f/4L USM -objektiiviani 6D:n kanssa, vaikkakin kyseinen linssi onkin erinomainen vaihtoehto kroppikennoiselle rungolle. Kuvaamista saattaa häiritä melko vahvakin vinjetointi, mutta muuten 17 mm:n polttoväli näytti kyllä mukavan laajalta verrattuna totuttuun. Objektiivin aiheuttamat vääristymät voidaan myös korjata jälkeenpäin. Nämä asiat kannattaa kuitenkin huomioida siirryttäessä täysikennoiseen runkoon.

IMG_0055 copy
IMG_0012 copy

Argh, kuvat tuli nyt otettua alun perinkin JPEG:nä, koska en ehtinyt päivittää uusinta versiota, jotta olisin saanut kuvat auki. Kuvassa näette kuitenkin vinjetoinnin.

IMG_0014 copy
IMG_0002 copy

Seuraava kuva on otettu 17-40 mm f/4L -objektiivilla noin suunnilleen samasta kohtaa. Aikamoinen ero!

IMG_8982 copy

Eli tällaista tällä erää. En tosin usko, että olen vaihtamassa täysikennoiseen, vaikka Canon EOS 6D upealta tuntuikin ja kaipaan kameraan WiFi-ominaisuutta. Kuvaan nykyisin Canon EOS 7D:lläkin niin harvoin ja nyt myös 6D on tarvittaessa käden ulottuvilla, jos tarvitsee. Kyllä se pienempi runko aka EOS M3 silti korvan takana kutittelee...

Lisää mm. Canon EOS 6D:stä voitte lukea täältä!

t. Enni

* (Kyllä, syvälinkkejä)

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my