Kemikalio Sirola

Sanassa kemikalio on jotain ihanan vanhanaikaista. Eikä toisaalta ihme, sillä Rovaniemen Kansankadulla sijaitseva Kemikalio Sirola -niminen putiikki perustettiin Rovaniemelle jo 60-luvun aikoihin. Kyseinen liike on ihan varmasti tuttu kaikille paikkakuntalaisille. Mun varhaisimmat muistot liikkeestä ajoittuvat jonnekin 90-luvun loppupuolelle, sillä vierailin liikkeessä viimeksi silloin. Olin jo tuolloin muuttanut Järvenpäähän, mutta satuin olemaan käymässä Rovaniemellä. Muutama päivä sitten pikkulinnut lauloivat, että liikkeessä oli juuri alkanut loppuunmyynti, joten niin mun oli pakko käydä paikan päällä katsomassa, mikä oli muuttunut ja mikä ei.

No mitä sanotte löydöstäni? Vaikka löytö onkin todella ärsyttävä sana, on se tässä tilanteessa ihan osuva. Löytö se nimittäin kirjaimellisesti oli, sillä kauppa on lattiasta kattoon täynnä tavaraa, eikä paikka ollut muuttunut paljoakaan viime kerrasta.

IMG_8601 copy
WP_000577 copy
WP_000582 copy

Satuin juttusille liikkeen omistajan kanssa ja hän tuli maininneeksi, että koruja ja muita tavaroita on tilattu liikkeeseen viimeksi vuonna 1996! Ilmeisesti tavaraa tuli tilattua silloin aikamoisesti, kun sitä on kerran riittänyt näin pitkäksi aikaa myyntiin. Erikoista on kuitenkin se, että esim. kaikki liikkeen korut näyttävät olevan ihan tätä päivää ja ne voisivat olla myynnissä missä tahansa koruliikkeessä. Samaten kaikki myynnissä olleet aurinkolasit olivat ihan mielettömiä. Suurin osa oli ihan Ray Ban -tyylisiä arskoja höystettynä markan hintalapuilla!

Mä bongasin löytämäni korvikset aika pitkän etsinnän jälkeen ja yhtäkkiä mulla olikin edessäni kasa samantyylisiä koruja, kiitos myyjän. Putiikin yhteen nurkkaan oli sijoitettu tuoli, johon sitten istahdin peilaileman itseäni korujen kera. Peilailun avulla päädyin valitsemiini koruihin, sillä ne olivat tarpeeksi yksinkertaiset ja kirjaimellisesti ajattomat. Loppuunmyynnin ansiosta hintaa tiputettiin kassalla viiteen euroon.

WP_000584 copy
WP_000586 copy

Mun äiti tykästyi ostamiini korviksiin sen verran, että käytti niitä ensin. Uskokaa tai älkää, mutta ensimmäinen kommentti korviksista oli: "Saitko joululahjaksi?" :)

t. Enni

Kommentit

 1. Oi, näyttää MAHTAVALTA aarreaitalta! :>

  VastaaPoista
 2. Lueskelin näitä sun postauksia ja yhtäkkiä kiljasin melkee äänee "Tää on kyllä Rovaniemeltä!" :D ja kappas niin vain! Tuolla meillä oli pienenä aina tapana äidin kanssa käydä koruostoksilla! Se oli aina sellainen taivas, kun sinne pääsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo vain haha! Kyllä, liike on siis vielä pystyssä ja jatkaa toimintaa :) Se todellakin on, joka suunnasta löytyy jotain kiinnostavaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös