Siirry pääsisältöön

Hiustenpidennykset micro ring -tekniikalla ja hiusnauhalla

Tällaiset hulmuavat kutrit koristavat nyt siskoni päätä. Sain pidennyksiin hyvän tarjouksen blogiyhteistyön kautta pidennykset.net -verkkokaupasta. Kyseessä ovat siis nämä pidennykset värissä #6 ja yhteensä hiusta kiinnitettiin päähän 55 grammaa. Väri osui täydellisesti nappiin siskon tämänhetkisen hiusvärin kanssa. Olin hieman epävarma hiusten väristä, mutta onneksi osaava henkilökunta suositteli tilaamaan hiukset juuri tässä sävyssä.

Näitä pidennyksiä varten tarvitset hiusnauhan, virkkuukoukun, pihdit ja metallisia micro ringejä (ringejä saa tilattua monista eri verkkokaupoista). Aloitimme pidennysten tekemisen mittaamalla sopivan pituisia hiusnauhapätkiä ja huolittelemalla niiden päät varmuuden vuoksi neulalla ja langalla. Leikkasimme hiusnauhasta noin kuusi erimittaista osiota. Kaiken kaikkiaan ringejä kului pidennysten kiinnittämiseen noin 30-40 kpl, eli noin kuusi-kahdeksan ringiä per osio.

1. Tee hiuksiin vaakasuora jakaus siten, että alle jää reilusti omaa hiusta. Kiinnitä hiusnauha pinnillä siten, ettei se osu liian lähelle hiusrajaa. Tällöin pidennys ei erotu omien hiusten seasta hiusten ollessa esim. poninhännällä.


Hiusnauha kannattaa kiinnittää ensin reunoistaan ja vasta sen jälkeen muista kohdista.

2. Ota jakauksen yläpuolelta pieni osio hiusta, ota lisäksi myös hiusnauhan alapuolelta pieni tupsu hiusta ja sen lisäksi vielä itse pidennystä. Nyt sinulla on ohut hiustupsu kädessäsi, joka sisältää hiusta jakauksen yläpuolelta, jakauksen alapuolelta ja itse hiusnauhasta. Vedä hiustupsu micro ringin läpi siten, että ringi on pujotettu virkkuukoukkuun. Muista käyttää hyvin ohuita osioita, sillä muuten hiukset eivät mahdu ringien läpi.3. Aseta ringi lähelle hiusrajaa ja purista se tiukasti kiinni pihdeillä. Pidä huoli, että kiinnitys tapahtuu mahdollisimman alaviistoon, ettei tupsu jää töröttämään. Tupsu kyllä tasoittuu pesun jälkeen ja viimeistään sitten, kun hius kasvaa vähän.


4. Tee uusi jakaus noin puoli senttiä - sentin edellisen pidennyksen yläpuolelle ja jatka samaan malliin. Yhteensä kerroksia syntyi näihin pidenyksiin kuusi.

Tulos puhukoon puolestaan! Väri osui aika nappiin, eikä tämä pidennys näytä vaativan edes hiustenleikkuuta. Pituutta tuli lisää noin 10-15 cm, vaikka toiveena olikin oikeastaan vaan hiusten tuuhennos. No, molempi parempi! 

Siskoni on nyt ehtinyt testata pidennysten pesemistä ja tuloksena oli latvoista hieman luonnonkihara hius. Pidennykset tuntuvat ja näyttävät aika samanlaisilta kuin hänen omatkin hiuksensa. Nyt hiusta tulee hoitaa oikeilla tuotteilla ja harjata (varsinkin kiinnityskohtia) ahkerasti takkujen välttämiseksi. Hoitoainetta saa ja pitää käyttää reilusti, eikä sitä tarvitse huuhdella pois pidennysosioista juuri ollenkaan. Pidennyksiä hoitaessa kannattaa ottaa huomioon myös mm. seuraavat asiat:

"Huomioithan, että pidennyksen hoitotuotteet eivät saa olla rakennepaikkaavia tai muuten hiuksen rakenteeseen tunkeutuvia. Nämä ovat mm. aminohapot ja keratiini eli proteiinit, tehohoidot, seerumit, entsyymihoidot, silkkitipat sekä suurin osa kasvavalle hiukselle tarkoitettuja shampooista ja hoitoaineista. Tarkistathan aina tuotteesi soveltuvuus ennen käyttöä!" (pidennykset.net, 14.5.2013)


Ennen:Jälkeen:Lisää ohjeita kannattaa katsoa mm. Youtubesta (hakusanoilla micro ring hair weft) tai tämän postauksen kommenttiboksista! Jos uudet hiukset kiinnostavat kevään juhlia ajatellen, niin nyt alkaa varmaan olla viimeiset mahdollisuudet tilata omansa. :)

t. Enni

Sponsoroitu

Kommentit

 1. Kiitos postauksesta, oon jo pitkään miettinyt uskallanko kokeilla tätä, kun kaapissa oli hiusnauhaa ja microringeja :) No nyt on pidennys päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tuli tarpeeseen! Ovat helppo tehdä ja nopea tulos!

   Poista
 2. Kiitos postauksesta! Olen mietiskellyt miten saisin hiusnauhan käyttöön (yleensä käytän ringsejä..) ilman että ompelisin niihin clipsejä. Kaunis kiitos ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oli hyötyä! Kiitos sulle kommentistasi :)

   Poista
 3. Heii! Vaikka tää onkin vanha kirjotus niin... Haluisin tuolla tekniikalla laittaa kokopäähän pidentämistä varten, mutta en tiiä yhtään että mitenkä kauan nämä sitten kestävät ja meneekö oma tukka rastoille renkaan ympäriltä? Olis kiva saaha tähän vastaus kun en tosiaan haluais teippailla,ommella ja liimailla mitään. Ja yksittäisiin microringien kiinitykseen menisi aika pitkäaika enkä löytänyt täältäpäin kampaajaa joka niitö kiinnittäisi edes :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se oma tukka vähän menee takkuun! Tietty tarkka harjaus auttaa asiaa! Nämä kestävät hyvinä noin about 2kk, minkä jälkeen kannattaa avata, harjata ja kiristää uudestaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my