Hiustenpidennysten teko part 1: Hiusnauhan värjääminen

Lähtökohta: Kaksi punttia pyöreäsinettisiä hiuksia ja reilu puoli metriä hiusnauhaa väärässä värissä. Koska päätin tänään laittaa vähän vaaleampia raitoja päähän, käytin loput raita-aineestani hyväkseni. Värjäsin jo viime kesänä vanhan hiusnauhani tummalla värillä, jota tänään käytin vaalentamisen lisäksi, mutta väri ei silloin tarttunut hiuksiin. (Katsokaa tämä postaus.) Sitä piti siis vaalentaa ensiksi, jotta kylmemmän värin sai jäämään. Ostin lopullisen hiusvärin kauan sitten tarjouksesta 3 kpl kymmenellä eurolla. Jännitin aika paljon sitä, että oliko väri vielä hyvää käytettäväksi.

Kuten näkyy molemmat (puntit ja nauhat) olivat liian punertavia omaan hiussävyyni verrattuna. Lähdin aluksi liikkeelle tekemällä liukuväriefektiä, koska värjättävän hiuksen tyven sävyllä ei juurikaan ollut väliä (sehän ei omien hiusten alta pahemmin näy).Tällaisenaan hiukset lähtivät pesuun. Kuten näkyy, hiuspuntit eivät vaalentuneet juuri ollenkaan. Hiusnauhat sen sijaan vaalenivat oikein hyvin. Jos pesun jälkeen väri olisi ollut jo hyvä, niin en olisi sävyttänyt niitä enää uudestaan.Väri jäi silti vieläkin liian punertavaksi (toisessa kuvassa sävy vääristyy aika paljon), joten kuivaamisen jälkeen heitin päälle vielä uuden viileämmän sävyn. Osasin odottaa tässä vaiheessa, että lopullinen väri tulisi olemaan paljon tummempi kuin mitä väripurkki antoi ymmärtää. Värjäsin kuitenkin hiukset viimeksi tällä samalla värillä ja sävy istui omiin hiuksiini todella hyvin, joten tummuus ei haitannut.


Lopullinen väri oli jotakuinkin täydellinen. Tasainen, kylmä ja sopii omiin hiuksiini. Nyt suunnitelmissa olisi kiinnittää klipsit takaisin hiusnauhaan ja mahdollisesti myös kiinnittää micro ringeillä sinettejä nauhaan. En halua näitä hiuksiini ainakaan vielä pysyvästi, koska muistaakseni nuo sinettihiukset menivät aika helposti takkuun. On siis helpompi pitää ne irroitettavina, jotta takut saa selvitettyä helpommin.

Hiukset: 1, 4 ,5: Quick-Lenght Piece, 2 & 3: Pre-Bonded Hair Stick Tip
Ihan vasemmalla on vanha jo käytössä ollut ja ohentunut hiusnauha. Juuri tuon värjäsin viime kesänä ja se oli päässäni aina jouluun asti. Vähän se lyheni käytössä, mutta muuten hius ei vieläkään mennyt huonoksi. Sitä voisi vieläkin käyttää.

Nyt on siis vihdoin tämäkin projekti valmis ja saan käyttön suhteellisen halvat pidennykset. Tuosta saattaa itse asiassa tulla kaksikin eri klipsipidennystä. Yhden hinnaksi laskin noin 35-40 euroa. Onko se teistä kallis? Täytyy kuitenkin muistaa, että jo yksissään tuollainen hiusnauha toimii hyvänä pidennyksenä joillekin ihmisille ja se maksaa alle 20 euroa. Sinettien pituus on kuitenkin 18 tuumaa, joten niitä lisäämällä saan vähän lisää pituutta omiinkin hiuksiini.

Aikaahan tämä vähän vei, mutta eivätpähän jää nyt käyttämättä.

t. Enni

Kommentit

 1. Millä tekniikalla meinasit sitten tehdä noista klipsit, oletko sä tilannut jotain tarvikkeita erikseen? Mulla on nimittäin 4 nauhaa lettipidennyksiä, mutta niiden uusiminen maksaa aina noin 80 euroa kerta, joten aika paljon halvemmalla pääsisin jos muuttaisin ne irrotettaviksi. Vinkkejä otetaan vastaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on alunperin ollu klipsipidennykset, mutta otin ne klipsit värjäyksen ajaksi irti:)

   Klipsejä saa kyllä aika halvalla mistä vaan nettikaupasta, mikä nyt sellaisia myy! Ja ne ommellaan hiusnauhaan kiinni tavallisella neulalla ja langalla. Uskon, että noin tekemällä pääset kyllä todella paljon halvemmalla! :D

   Poista
  2. http://www.dreamhair.fi/96,klipsi-keskik.-5kpl-hopea.html tuossa esimerkkejä, tosin en ole ihan varma onko mulla medium vai isointa kokoa klipseistä!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös