Photoshop tutoriaali - Asukollaasi

Sain lukijatoiveen toteuttaa tällaisen asukollaasin. Olen muuten jo aiemmin tehnyt hieman vastaavanlaisen tutoriaalin, joten kannattanee katsoa se myös. Siellä on osa ohjeista selitetty ehkä hieman yksityiskohtaisemmin.

En jaksanut etsiä ihan kaikkia asusteita kuviin, koska kyseessä oli tutoriaali. Toivottavasti kuitenkin opitte tästä jotain! :)

Asukollaasi Photoshopilla:

1. Avataan kuvat Photoshoppiin ja luodaan yksi tyhjä pohja tehtävälle kollaasille. File -> New / Tiedosto -> Uusi.2. Rajataan kuva haluamalla tavalla käyttämällä alla näkyvää Crop-työkalua. Siirretään kuva drag & droppaamalla se tyhjälle pohjalle rajaamisen jälkeen Move-työkalulla.


3. Lassotaan kuvat käyttäen Polygonal lassoa, jolla jäljestä tulee kulmikasta. Lassotessa ei kannata ottaa turhan tarkasti tuotetta irti, sillä tarkoituksena on jättää tuotteeseen valkoiset ja kulmikkaat reunat.

4. Kuten alla näkyy, drag & dropataan tuotekuva samalla tavalla toiselle pohjalle käyttäen taas Move-työkalua (kun lassoviivat ovat yhä aktiivisina). Näin jokainen tuote tulee omalle tasolleen ja niiden hallinta on helppoa.
5. Muutetaan kuvien kokoa Free Transform-työkalulla. Joissain Photoshop-versioissa työkalu pitää valita ylhäällä olevan navigointirivin kautta, jotta kuvan kokoa voi muuttaa (Edit tai Image-välilehdillä). Omassa versiossani riittää kun napsauttaa tasoa, jolloin voi heti skaalata kuvaa.
6. Kun kaikki tuotteet on lassottu ja siirretty lopulliselle pohjalle, voi tasojen järjestystä vaihtelemalla päättää mikä kuva näkyy jonkun päällä ja mikä jonkun alla. Tasoista (Layer) voi ottaa kiinni ja vetää toisten tasojen yli oikealla näkyvässä Layer-ikkunassa.


7. Luo uusi taso tekstin taustaksi (punainen neliö kuvassa). Valitse Rectangular Marquee -työkalu, eli suorakulmainen valintatyökalu. Vedä haluamasi kokoinen alue ja vapauta hiiri. Paina oikealla hiiren näppäimellä uudestaan, jolloin aukeaa valikko.


8. Valitse valikosta Fill (täyttö) ja täytä alue haluamallasi värillä.


9. Kirjoita haluamasi teksti tekemäsi laatikon päälle (tulee automaattisesti uudelle tasolle). Voit muokata ja skaalata tekstiä ja laatikkoa samalla tavalla kuin kuvia. Väänsin itse molempia tasoja erikseen hieman vinoon.

Extra: 10. Lisää vielä uusi taso, tässä tapauksessa kaikkien tasojen alle tuleva taustakuva. Tässä näkyy, miten Tason (Layerin) voi siirtää drag & droppaamalla. (Ota kiinni kuitenkin ikonin oikealta puolelta tekstin päältä, sillä piirsin viivan hieman huonosti esimerkiksi.)


11. Viimeistele kuva ja rajaa turhat osat pois käyttäen taas Crop-työkalua. Alla näkyy vielä jokainen taso erikseen, jotta näette, että jokainen elementti on omalla tasollaan.


12. Tallenna kuva. Voilà.


Alla lopputulos!

Bleiseri: H&M / Housut: Gina Tricot /  Paita: Pull&Bear /  Hattu: H&M /Kengät: Steve MaddenTaustakuva
t. Enni

Blake Lively: täältä

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös