Siirry pääsisältöön

Photoshop tutoriaali - Asukollaasi

Sain lukijatoiveen toteuttaa tällaisen asukollaasin. Olen muuten jo aiemmin tehnyt hieman vastaavanlaisen tutoriaalin, joten kannattanee katsoa se myös. Siellä on osa ohjeista selitetty ehkä hieman yksityiskohtaisemmin.

En jaksanut etsiä ihan kaikkia asusteita kuviin, koska kyseessä oli tutoriaali. Toivottavasti kuitenkin opitte tästä jotain! :)

Asukollaasi Photoshopilla:

1. Avataan kuvat Photoshoppiin ja luodaan yksi tyhjä pohja tehtävälle kollaasille. File -> New / Tiedosto -> Uusi.2. Rajataan kuva haluamalla tavalla käyttämällä alla näkyvää Crop-työkalua. Siirretään kuva drag & droppaamalla se tyhjälle pohjalle rajaamisen jälkeen Move-työkalulla.


3. Lassotaan kuvat käyttäen Polygonal lassoa, jolla jäljestä tulee kulmikasta. Lassotessa ei kannata ottaa turhan tarkasti tuotetta irti, sillä tarkoituksena on jättää tuotteeseen valkoiset ja kulmikkaat reunat.

4. Kuten alla näkyy, drag & dropataan tuotekuva samalla tavalla toiselle pohjalle käyttäen taas Move-työkalua (kun lassoviivat ovat yhä aktiivisina). Näin jokainen tuote tulee omalle tasolleen ja niiden hallinta on helppoa.
5. Muutetaan kuvien kokoa Free Transform-työkalulla. Joissain Photoshop-versioissa työkalu pitää valita ylhäällä olevan navigointirivin kautta, jotta kuvan kokoa voi muuttaa (Edit tai Image-välilehdillä). Omassa versiossani riittää kun napsauttaa tasoa, jolloin voi heti skaalata kuvaa.
6. Kun kaikki tuotteet on lassottu ja siirretty lopulliselle pohjalle, voi tasojen järjestystä vaihtelemalla päättää mikä kuva näkyy jonkun päällä ja mikä jonkun alla. Tasoista (Layer) voi ottaa kiinni ja vetää toisten tasojen yli oikealla näkyvässä Layer-ikkunassa.


7. Luo uusi taso tekstin taustaksi (punainen neliö kuvassa). Valitse Rectangular Marquee -työkalu, eli suorakulmainen valintatyökalu. Vedä haluamasi kokoinen alue ja vapauta hiiri. Paina oikealla hiiren näppäimellä uudestaan, jolloin aukeaa valikko.


8. Valitse valikosta Fill (täyttö) ja täytä alue haluamallasi värillä.


9. Kirjoita haluamasi teksti tekemäsi laatikon päälle (tulee automaattisesti uudelle tasolle). Voit muokata ja skaalata tekstiä ja laatikkoa samalla tavalla kuin kuvia. Väänsin itse molempia tasoja erikseen hieman vinoon.

Extra: 10. Lisää vielä uusi taso, tässä tapauksessa kaikkien tasojen alle tuleva taustakuva. Tässä näkyy, miten Tason (Layerin) voi siirtää drag & droppaamalla. (Ota kiinni kuitenkin ikonin oikealta puolelta tekstin päältä, sillä piirsin viivan hieman huonosti esimerkiksi.)


11. Viimeistele kuva ja rajaa turhat osat pois käyttäen taas Crop-työkalua. Alla näkyy vielä jokainen taso erikseen, jotta näette, että jokainen elementti on omalla tasollaan.


12. Tallenna kuva. Voilà.


Alla lopputulos!

Bleiseri: H&M / Housut: Gina Tricot /  Paita: Pull&Bear /  Hattu: H&M /Kengät: Steve MaddenTaustakuva
t. Enni

Blake Lively: täältä

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my