Siirry pääsisältöön

Eilisen ponnarin jäljiltä

Tässä kuvia, miten saatte loivat laineet toteutettua suoristusraudalla. Raudan ei edes tarvitse olla erityisesti kiharille tarkoitettu, tai ainakaan omani ei ole. Luin itse ohjeen reilu vuosi sitten jostain lehdestä. Teen tämän kampauksen melkein joka päivä, koska se tekee hiuksista tuuheammat, pysyy päässäni hyvin koko päivän ja vie aamulla minulta aikaa vain viisi minuuttia.

1. Jaa hiukset kahteen osaan, nosta päälimmäiset ylös ja suihkuta hiuksiin lämpösuojaa. Mulla on käytössä Espanjasta paikallisesta supermarketista ostettua Giorgi-merkkistä lämpösuojaa. Se on vastaavaa, kuin esim TRESemmén Heat Defence. Tämä myös muotoilee kevyesti.


2. Ota muutaman sentin levyinen tupsu hiuksia ja harjaa se läpi. Aloita noin puolesta välistä hiuksien pituutta ja aseta hiukset raudan väliin. Pidä latvoista kiinni ja paina rauta kiinni hiuksiin. Pyöräytä rautaa ylöspäin ja vedä hiusosion läpi. (Huom, jotta tämä kampaus onnistuu, raudan on oltava hyvässä kunnossa! Muuten se tökkii ja jättää rumat rajat hiuksiin.)
3. Päästä irti ja nostele hiustupsua vähän. Älä venytä, ennen kuin hiukset ovat jäähtyneet. Toista kaikkiin loppuihin hiuksiin.


4. Lopuksi avaa päälimmäiset hiukset, suihkuta lämpösuojaa ja toista muut vaiheet. Älä kuitenkaan aloita korvalinjan yläpuolelta kihartamista, jos haluat välttää vanhentavat kiharat.


5. Pöyhi hiuksia ja laita vähän lakkaa. Eilisen päivän ponnari -kampaus on valmis.

Jos haluat vielä hennommat kiharat, aloita kihartaminen puolesta välistä ja jatka noin 10 cm, mutta jätä noin 15 cm latvoista kihartamatta.


Alla vielä esimerkki tästä loivemmasta kampauksesta:


Toivottavasti tästä oli apua ja opitte nyt kaikki tekemään tämän helpon ja ihanan kampauksen itsellenne!

t. Enni

Kommentit

 1. Varjaatko sun tukan raidoittamalla vai onko toi sun oikea vari? Miten saa tukasta noin hyvan varisen blondin? Ma oon pitemman aikaa miettinyt etta rupeaisin viikkojen mittaiseen ja piinalliseen hiusten vaalennusprosessiin, mutta ajatus ianikuisesta kellertavasta blondista pelottaa ja silloin aikoinaan kun tukka oli blondi en millaan saanut siita tollaista hyvan savyista ku sulla.

  Sulla on niin ihanat hiukset ja oon tosi kateellinen!

  VastaaPoista
 2. Ei oo oikea väri päässä nyt, värjään aina kerran kuussa tukan. Nyt oon laittanu kokoajan vaaleampaa ja merkkiä vaihdellen... Viimeksi oli joku organic-väri, mikä mun mielestä teki tästä liian keltaisen... Olisin halunnut enemmän tuhkanvaalean. Mutta hyvä kuitenkin näinkin.

  Värjään aina itse. En tiedä onko mulla onnea, vai mitä, mutta oon aina onnistunut hiusten värjäämisessä vaaleaks. Kampaaja on leikkauttaessa monesti kehunut värjäystä.

  Mut yleensä syksyisin pistän tummemman tukan ja raidottamalla lähden sitä vaalentamaan. Jossain vaiheessa tukka on päältä sävyä Lorealin California ja käytän sitä yleensä pari kuukautta. Sitten vaan vaaleempaa päähän, niin kyllä se jostain syystä tarttuu! Mutta aikansa kyllä kestää vaalentamisessa... Tällä Liven vaalennuspaketilla http://tinyurl.com/3qwhkmm aloitan aina vaalentamisen tummasta. Noudattaen vaikutusaikoja hiukset vaalenevat todella hyvin. Vaalentaessa yleensä myös ne vaiheet menevät kutakuinkin (kokemuksen mukaan) näin: Tumma, punertava, vaalea, ja taas keltainen :D. Eli jos liian aikaisin ottaa pois, tulee huono sävy, mutta sitten taas jos pitää liian kauan, käy myös huonosti :D

  Mutta en tiedä, ehkä mun hiukset sopivat näille kaupan väreille hyvin. Kerralla en kyllä lähtis vaalentamaan, meinaan jo tolla Livellä tehdyt paksut raidat päälytukassa saa sut näyttämään ihan blondilta!

  Voisin laittaa vaikka vähän tästä omasta prosessista kuvia :)

  Ja kiitos paljon, mun mielestä sullakin on ihanat hiusket. Ainakin saat ne näyttämään huolettomalla nutturalla ihan täydelliseltä ;)

  VastaaPoista
 3. Mun kampaus aina onkin just huoleton nuttura ku mitaan muuta en naille jaksa tehda :D
  Mut joo, ei mun tukkaa kerralla vaalennettais millaan. Taa varmaan pitaisi eka saada ruskeaksi, sitten lahtea vaalentamaan aina raidoilla pikkuhiljaa.
  Kiitti vinkeista muuten!

  VastaaPoista
 4. :) Mut se sopii sulle! Joo koita aloittaa vaalentaminen raidoilla, leveitä kun tekee päälaelle, niin muuttaa jo kokonaan ilmettä. Alaosaa en ikinä saa yhtä vaaleaksi itekkään raidoittamalla, mutta se tuokin kivaa sävyeroa hiuksiin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt