Photoshop tutoriaali – Hiusten värin muokkaus

Hiusten värin muokkaaminen Photoshopilla:

Tähänkin tutoriaaliin on olemassa monia eri tapoja toteuttaa, mutta tein sen itse perinteisesti lasso-, pensseli- ja tummennustyökalun (Burn Tool) avulla. Lopuksi säädin Hue/Saturation-arvoa ja väritin lisää yksityiskohtia pensselillä. Jos jotain menee pieleen, niin siltä varalta muokkaus kannattaa tehdä uudelle tyhjälle tasolle.

1. Avaa kuva ja tee siihen uusi taso! Valitse lasso-työkalu. Valitse lassolla hiukset melko tarkasti. Lassoamista ei tarvitse tehdä yhdellä kerralla, kun valitset "Add to selection".2. Paina oikealla näppäimellä kuvan lassotulta alueelta ja valitse Feather reunojen häivytyksen aikaansaamiseksi. Aseta arvoksi 10-20 pikseliä riippuen oman kuvasi koosta. (Esimerkkikuva 2816 x 1880 px kokoinen kuva.) Huom. Lassotyökalu tulee olla valittuna!


3. Valitse haluttu väri, työkaluksi pensseli ja yläriviltä asetukset "Color, Opacity 100%". Väritä lassottu alue.


4. Jos väri jää vaaleaksi, valitse Burn Tool ja asetukset: "Shadows (varjot) ja Opacity (läpinäkyvyys) noin 50 %". Tummenna hiuksia haluamistasi kohdista, mutta vältä liian tummaa lopputulosta.


5. Kopio lassottu alue omalle tasolleen, jotta voit jatkaa värin säätämistä. Paina oikealla näppäimellä lassottua aluetta ja valitse "Layer via Copy". Huom. Lassotyökalu tulee olla valittuna!


6. Työskentele uudella tasolla (Layer 1) ja säädä värejä halutuksi. Voit esim. säätää värejä Adjust Color välilehden alta.


Tai vaihtoehtoisesti valitse Hue/Saturation-valikko auki pikanäppäimellä CTRL + U.

 

7. Lopuksi voit vielä valita Layer 1 -nimisen tason Modifer Listasta halutun vaihtoehdon ja säätää sen vieressä olevaa Opacity-arvoa halutun voimakkuuden saamiseksi.


8. Väritä Background-tasolla yksittäisiä hiustupsuja halutun väriseksi valitsemalla samat arvot kuin kohdassa 3. Käytä pienikokoista pensseliä.9. Muokkaus on valmis.


Jos jokin kohta jäi epäselväksi, tai heräsi muuta kysyttävää, niin älä epäile jättää kommenttia! Selvennän mielelläni ohjeita.

t. Enni

P.s. Uusia tutoriaaliohjeita saa myöskin ehdotella!

Kommentit

 1. Millä palvelulla sä siis nää teet? Onko se maksullinen? Voiko tätä tehä jollain ilmasella? :)

  VastaaPoista
 2. Adobe Photoshop-ohjelmalla teen, ihan mikä vaan versio toimii lähes samalla tavalla. Ohjelma on maksullinen, mutta vanhempia versioita saa suhteellisen halvalla esim. huuto.netistä

  http://enninkengissa.blogspot.com/2011/04/mista-photoshop-kuvankasittelyohjelma.html

  GIMP on taas ilmainen kuvankäsittelyohjelma, joka toimii lähes samalla tavalla. Gimpin saa ladattua ilmaisena netistä.

  http://www.gimp.org/downloads/

  VastaaPoista
 3. Voin tehdä saman tutoriaalin myöhemmin myös Gimpillä!

  VastaaPoista
 4. Siisti tuto!:D Taidan heti kokeilla miltä näytän punapäänä...

  VastaaPoista
 5. Latasin Gimpin, mutta saako sillä mustana tai ruskeana? Kun mä saan vaan tollasia räikeitä värejä :(

  VastaaPoista
 6. Mmh tutkin asiaa! Mulla ei ole tässä koneella nyt Gimpiä asennettuna, täytyy asentaa se tähän ensin! :)

  VastaaPoista
 7. Kun koitin itse Gimpillä, niin sain ihan saman tuloksen kuin yllä.

  Lassosin ensiksi hiukset, laitoin muutaman pikselin häivytystä, eli featheria. Värjäsin Paint Brus-työkalulla tumman ruskealla värillä hiukset. Modena oli Color.

  Sitten menin Colors-valikon kautta Hue/Saturation-säätimeen ja Hue-arvoa säätämällä jotain väliltä -12 - +8 sai joko punertavamman, tai kellertävämmän sävyn. Värin ei tarvitse olla vielä kovin "syvä" sävy, koska Saturation-kohdasta voi lisätä värikylläisyyttä.

  Ja on totta, että punertavia hiuksia on ehkä helpompi muokata, kuin tehdä esim. tummista hiuksista vaaleat.

  Kerro onnistuuko?

  Voin tehdä tästä oman tutoriaalin lähiaikoina.

  VastaaPoista
 8. Uusi lukijasi täällä hei! Yötä myöten lueskelen blogiasi, jonka vastikään löysin. Lukaisin muuten nämä photarijutut kaikki läpi. Osaat aivan uskomattoman hyvin muokata kuvia! Vaikka ite olen saanut niin valokuvaukseen kuin kuvankäsittelyynkin koulutusta, niin ei taidot ole lähelläkään samalla tasolla kuin sulla. :D Ite muokkaan kuvista normaalisti vaan kirkkautta, värejä ja kontrastia. Finnit ja tummat silmänaluset saavat olla ihan itekseen. ;) Mutta vau vau, mielenkiintoista kuitenkin seurata, kun joltakin se käy noin kätevästi. :D

  VastaaPoista
 9. :) Kiva kuulla, että olet jaksanut lukea blogia! :D Photoshoppaaminen on ollut mun pitkäikäinen harrastus jo varmaan vuodesta 2002, ja olen aika pitkälti opiskellut sen itse. Olen myös edellisessä ja nykyisessäkin opiskeluissani ollut kursseilla, jossa photoshoppia on opetettu. Näistä aina tarttuu jotain uutta mukaan.

  Kiitos paljon kommentista, siitä vaan opettelemaan perässä ;)

  VastaaPoista
 10. Oot kyl varsin taitava mut oon ite melki samaa luokkaa mut vaa videoitte kans ;DD

  VastaaPoista
 11. En osaa ladata tuota gim juttua.. ku en ymmärrä englantia.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I see no English there:)

   http://www.valo-cd.fi/ilmainen_gimp

   tosin tolla ehkä pääset alkuun:)

   Poista
 12. siis ei mitään järkeä, ohjeet olivat aivan liian epäselvät normaalille ihmisille vähän järkea tähän touhuun, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jokin kohta on epäselvä, niin ne voit lukea edellisistä tutoriaaleista. Ei pidä aloittaa vaikeimmasta päästä, jos ei osaa tehdä tasoa yms. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös