Siirry pääsisältöön

Photoshop tutoriaali – Hiusten värin muokkaus

Hiusten värin muokkaaminen Photoshopilla:

Tähänkin tutoriaaliin on olemassa monia eri tapoja toteuttaa, mutta tein sen itse perinteisesti lasso-, pensseli- ja tummennustyökalun (Burn Tool) avulla. Lopuksi säädin Hue/Saturation-arvoa ja väritin lisää yksityiskohtia pensselillä. Jos jotain menee pieleen, niin siltä varalta muokkaus kannattaa tehdä uudelle tyhjälle tasolle.

1. Avaa kuva ja tee siihen uusi taso! Valitse lasso-työkalu. Valitse lassolla hiukset melko tarkasti. Lassoamista ei tarvitse tehdä yhdellä kerralla, kun valitset "Add to selection".2. Paina oikealla näppäimellä kuvan lassotulta alueelta ja valitse Feather reunojen häivytyksen aikaansaamiseksi. Aseta arvoksi 10-20 pikseliä riippuen oman kuvasi koosta. (Esimerkkikuva 2816 x 1880 px kokoinen kuva.) Huom. Lassotyökalu tulee olla valittuna!


3. Valitse haluttu väri, työkaluksi pensseli ja yläriviltä asetukset "Color, Opacity 100%". Väritä lassottu alue.


4. Jos väri jää vaaleaksi, valitse Burn Tool ja asetukset: "Shadows (varjot) ja Opacity (läpinäkyvyys) noin 50 %". Tummenna hiuksia haluamistasi kohdista, mutta vältä liian tummaa lopputulosta.


5. Kopio lassottu alue omalle tasolleen, jotta voit jatkaa värin säätämistä. Paina oikealla näppäimellä lassottua aluetta ja valitse "Layer via Copy". Huom. Lassotyökalu tulee olla valittuna!


6. Työskentele uudella tasolla (Layer 1) ja säädä värejä halutuksi. Voit esim. säätää värejä Adjust Color välilehden alta.


Tai vaihtoehtoisesti valitse Hue/Saturation-valikko auki pikanäppäimellä CTRL + U.

 

7. Lopuksi voit vielä valita Layer 1 -nimisen tason Modifer Listasta halutun vaihtoehdon ja säätää sen vieressä olevaa Opacity-arvoa halutun voimakkuuden saamiseksi.


8. Väritä Background-tasolla yksittäisiä hiustupsuja halutun väriseksi valitsemalla samat arvot kuin kohdassa 3. Käytä pienikokoista pensseliä.9. Muokkaus on valmis.


Jos jokin kohta jäi epäselväksi, tai heräsi muuta kysyttävää, niin älä epäile jättää kommenttia! Selvennän mielelläni ohjeita.

t. Enni

P.s. Uusia tutoriaaliohjeita saa myöskin ehdotella!

Kommentit

 1. Millä palvelulla sä siis nää teet? Onko se maksullinen? Voiko tätä tehä jollain ilmasella? :)

  VastaaPoista
 2. Adobe Photoshop-ohjelmalla teen, ihan mikä vaan versio toimii lähes samalla tavalla. Ohjelma on maksullinen, mutta vanhempia versioita saa suhteellisen halvalla esim. huuto.netistä

  http://enninkengissa.blogspot.com/2011/04/mista-photoshop-kuvankasittelyohjelma.html

  GIMP on taas ilmainen kuvankäsittelyohjelma, joka toimii lähes samalla tavalla. Gimpin saa ladattua ilmaisena netistä.

  http://www.gimp.org/downloads/

  VastaaPoista
 3. Voin tehdä saman tutoriaalin myöhemmin myös Gimpillä!

  VastaaPoista
 4. Siisti tuto!:D Taidan heti kokeilla miltä näytän punapäänä...

  VastaaPoista
 5. Latasin Gimpin, mutta saako sillä mustana tai ruskeana? Kun mä saan vaan tollasia räikeitä värejä :(

  VastaaPoista
 6. Mmh tutkin asiaa! Mulla ei ole tässä koneella nyt Gimpiä asennettuna, täytyy asentaa se tähän ensin! :)

  VastaaPoista
 7. Kun koitin itse Gimpillä, niin sain ihan saman tuloksen kuin yllä.

  Lassosin ensiksi hiukset, laitoin muutaman pikselin häivytystä, eli featheria. Värjäsin Paint Brus-työkalulla tumman ruskealla värillä hiukset. Modena oli Color.

  Sitten menin Colors-valikon kautta Hue/Saturation-säätimeen ja Hue-arvoa säätämällä jotain väliltä -12 - +8 sai joko punertavamman, tai kellertävämmän sävyn. Värin ei tarvitse olla vielä kovin "syvä" sävy, koska Saturation-kohdasta voi lisätä värikylläisyyttä.

  Ja on totta, että punertavia hiuksia on ehkä helpompi muokata, kuin tehdä esim. tummista hiuksista vaaleat.

  Kerro onnistuuko?

  Voin tehdä tästä oman tutoriaalin lähiaikoina.

  VastaaPoista
 8. Uusi lukijasi täällä hei! Yötä myöten lueskelen blogiasi, jonka vastikään löysin. Lukaisin muuten nämä photarijutut kaikki läpi. Osaat aivan uskomattoman hyvin muokata kuvia! Vaikka ite olen saanut niin valokuvaukseen kuin kuvankäsittelyynkin koulutusta, niin ei taidot ole lähelläkään samalla tasolla kuin sulla. :D Ite muokkaan kuvista normaalisti vaan kirkkautta, värejä ja kontrastia. Finnit ja tummat silmänaluset saavat olla ihan itekseen. ;) Mutta vau vau, mielenkiintoista kuitenkin seurata, kun joltakin se käy noin kätevästi. :D

  VastaaPoista
 9. :) Kiva kuulla, että olet jaksanut lukea blogia! :D Photoshoppaaminen on ollut mun pitkäikäinen harrastus jo varmaan vuodesta 2002, ja olen aika pitkälti opiskellut sen itse. Olen myös edellisessä ja nykyisessäkin opiskeluissani ollut kursseilla, jossa photoshoppia on opetettu. Näistä aina tarttuu jotain uutta mukaan.

  Kiitos paljon kommentista, siitä vaan opettelemaan perässä ;)

  VastaaPoista
 10. Oot kyl varsin taitava mut oon ite melki samaa luokkaa mut vaa videoitte kans ;DD

  VastaaPoista
 11. En osaa ladata tuota gim juttua.. ku en ymmärrä englantia.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I see no English there:)

   http://www.valo-cd.fi/ilmainen_gimp

   tosin tolla ehkä pääset alkuun:)

   Poista
 12. siis ei mitään järkeä, ohjeet olivat aivan liian epäselvät normaalille ihmisille vähän järkea tähän touhuun, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jokin kohta on epäselvä, niin ne voit lukea edellisistä tutoriaaleista. Ei pidä aloittaa vaikeimmasta päästä, jos ei osaa tehdä tasoa yms. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my