Älykästä pesua Hoover-pesukoneilla hOn-sovelluksen avulla

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Sähkötuonti

Hoover H-WASH&DRY 500 kuivaava pesukone pesee ja kuivaa pyykit

Uusi koti, uudet Hooverit

Kuka pesee pyykit, kuka laittaa pyykit kuivumaan? Kodin siisteys voi aiheuttaa kitkaa arjessa, mutta onneksi Hooverin älykkäät pesukoneet ja kuivausrumpu ovat saapuneet kotiimme helpottamaan arkea. Nämä laitteet on saatu käyttöön kotimaiselta perheyritykseltä Suomen Sähkötuonnilta.

Yksi näistä saaduista laitteista on H-WASH&DRY 500 kuivaava pesukone, joka pesun jälkeen myös kuivaa pyykit, jolloin pyykkejä ei tarvitse ripustaa kuivumaan (ellei niin itse halua). Helpompi arki, helpompi elämä.


Kokemuksia kuivaavasta pesukoneesta

Edellisessä asunnossa ollut pesukone ei päätynyt enää käyttöön, sillä se elämänkaari oli tullut tiensä päähän. Jos en olisi ollut paikalla pyykinpesun aikana, niin entisessä kodissani olisi ollut vähintään kaksi mehevää vesivahinkoa. Viimeisen vuoden ajan pesukonetta oli korjattu nippusiteellä, enkä halunnut ottaa riskiä, että uuden talon kohdalla päästäisiin vaihtamaan lattioita.

Tästä syystä luotettavan pesukoneen hankkiminen oli ajankohtainen asia. Satuin somesta näkemään kirjoituksen juurikin samasta Hooverin kuivaavasta pesukoneesta ja iskin silmäni siihen. 

Vuosia aiemmin tutustuin ensimmäisen kerran kuivaaviin pesukoneisiin ja muistan niiden herättäneen melko paljon keskustelua kaveripiirissäni mm. kuivauskapasiteetista. En ikinä ymmärtänyt mikä ongelmana oli, tai sitten pienessä taloudessa ei tullut pestyä ja kuivattua kerralla niin paljon pyykkiä, etteivätkö ne olisi mahtuneet koneeseen. H-WASH&DRY 500 edestä täytettävä kuivaava pyykinpesukone sisältää siis 9 kg pesukapasiteetin ja 6 kg kuivauskapasiteetin.

Nykyisin käytän kuivaustoimintoa esimerkiksi treenivaatteiden nopeaan pesuun ja kuivaamiseen. 

Hoover H-WASH&DRY 500 kuivaava pesukone pesee ja kuivaa pyykit

H-WASH 500 PRO PESUKONE & H-DRY 500 PRO KUIVAUSRUMPU

Tämän lisäksi saatiin Suomen Sähkötuonnilta myös toisen taloon pesukone sekä kuivausrumpu. Tiukan valinnan jälkeen kotiin valikoitui Hoover H-Wash 500 Pro -pesukone sekä erillinen sekä H-DRY 500 PRO -kuivausrumpu.


Miksi hankkia kuivausrumpu?

Miksi en halunnut säästää tilaa kotona ja hankkinut tännekin kuivaavaa pesukonetta? Yksinkertainen vastaus on, että ensimmäistä kertaa elämässä minulla oli tilaa kuivausrummulle, joten halusin kokeilla sellaista. Kuivausrumpu kuivaa pyykit ja piste. Jos pyykkiä tulee paljon ja talossa on paljon asukkaita, niin suuri määrä pyykkiä voidaan kuivattaa suhteellisen pienessä tilassa. Näin siis säästyy tilaa pyykkitelineeltä ja pyykit ovat nopeasti kaappikuivat.

Kuivaan pyykkejä ehkä noin 50 % pesukerroista rummussa, sillä olen niin tottunut pyykkitelineen käyttäjä, että opettelen vielä kuivausrummun hienouksia. Tällaista luksusta kun minulla ei aikaisemmin ollut. Haaveissani kuivaisin pyykkejä myös ulkona, mutta siitepölyallergian takia en voi kuivata pyykkejä ulkona.


Onkin hyvä kysymys, riittääkö kuivaava pesukone yksinään, vai kannattaisiko hankkia erillinen kuivausrumpu? 

Kaikkia kolmea laitetta useamman viikon käyttäneenä koen, että mielestäni kyse on makuasiasta, pyykkien määrästä ja käytössä olevan tilan määrästä. 

Jos asuu perheessä, jossa pyykkiä pestään usein, voi olla järkevää hankkia pesukone ja kuivausrumpu erikseen. Uuden kasan pyykkiä voi tällöin laittaa peseytymään heti sen jälkeen, kun ensimmäisen satsin pyykit ovat jo kuivausrummussa kuivumassa. 

Kaikki saadut Hooverin laitteet ovat toimineet hyvin, enkä koe, että mitään olisi jäänyt puuttumaan. Ainoa pieni ero kuivaavan pesukoneen ja kuivausrummun välillä on se, että kuivausrummussa pystyy erikseen kuivaamaan myös kenkiä kuivausrummussa mukana tulleen kenkätelineen avulla. Toisaalta mikäli hankkii laitteen, joka sekä pesee ja myös kuivaa pyykit, säästyy yhden laitteen verran tilaa pesu- tai kodinhoitohuoneessa. 


Hoover h-wash 500 Pro sekä Hoover h-dry 500 Pro pesukone

vaalea kodinhoitohuone ja vaaleat kodinkoneet

Antrasiitin vai valkoisen väriset kodinkoneet?

Toinen tärkeä asia voi olla kodinkoneiden väri, eivätkä monet välttämättä halua valkoisia laitteita. Hooverilta on saatavilla pyykinpesukone ja kuivausrumpu myös antrasiitin värisenä. Jos kodinhoitohuoneseen olisivat valikoituneet tummat kaapit, olisin ehdottomasti valinnut niihin sopivat antrasiitin väriset kodinkoneet. Ne itse asiassa näyttävät niin hyvältä muutenkin, että piti pitkään pähkäillä, valitaanko vaaleat vai tummat kodinkoneet. 


Älykästä pesua

Kaikki aiemmin mainitut kodinkoneet on varustettu älykkäällä tekniikalla, jolloin niitä voi hallita etänä. Tämä tapahtuu puhelimeen ladattavalla hOn-sovelluksella, jolla voi esimerkiksi ajastaa pyykinpesukoneen lähtemään käyntiin sillä hetkellä, kun sähkön hinta on halvempaa.

Sovellukseen voi myös tallentaa oman lempipesuohjelman ja ajastaa pesun sekä kuivauksen ajankohdat. Toki sovelluksesta voi myös tutkia tilastoja, eli paljonko pyykinpesu ja -kuivaus kuluttivat sähköä tai millainen oli koneen täyttöäaste.


Hoover pesukone

Hooverin pesukone ja hOn-sovellus

Kuivaava pesukone vai pesukone?

Loppupeleissä yksi kysymys nousee tärkeysjärjestyksessä muiden ylitse: löytyykö pesukoneesta nopea pesuohjelma? 

Sekä pesukoneesta, että kuivaavasta pesukoneesta löytyy erilaisia ohjelmia, joista nopeimmat pesuohjelmat pesevät pyykit alle tunnissa. Tällä ohjelmalla olen pessyt pyykkiä viime päivät ja puhdasta on tullut.

Käy kurkkaamassa lisätietoja laitteista Verkkokauppa.com -sivustolta, sieltä löytyy tällä hetkellä laajin valikoima Hooverin laadukkaista tuotteita. Ja kerro ihmeessä, mitä tykkäät meidän kodinhoitohuoneistamme. ;)

t. Enni

Kommentit

Lue myös