Siirry pääsisältöön

Älykästä pesua Hoover-pesukoneilla hOn-sovelluksen avulla

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Sähkötuonti

Hoover H-WASH&DRY 500 kuivaava pesukone pesee ja kuivaa pyykit

Uusi koti, uudet Hooverit

Kuka pesee pyykit, kuka laittaa pyykit kuivumaan? Kodin siisteys voi aiheuttaa kitkaa arjessa, mutta onneksi Hooverin älykkäät pesukoneet ja kuivausrumpu ovat saapuneet kotiimme helpottamaan arkea. Nämä laitteet on saatu käyttöön kotimaiselta perheyritykseltä Suomen Sähkötuonnilta.

Yksi näistä saaduista laitteista on H-WASH&DRY 500 kuivaava pesukone, joka pesun jälkeen myös kuivaa pyykit, jolloin pyykkejä ei tarvitse ripustaa kuivumaan (ellei niin itse halua). Helpompi arki, helpompi elämä.


Kokemuksia kuivaavasta pesukoneesta

Edellisessä asunnossa ollut pesukone ei päätynyt enää käyttöön, sillä se elämänkaari oli tullut tiensä päähän. Jos en olisi ollut paikalla pyykinpesun aikana, niin entisessä kodissani olisi ollut vähintään kaksi mehevää vesivahinkoa. Viimeisen vuoden ajan pesukonetta oli korjattu nippusiteellä, enkä halunnut ottaa riskiä, että uuden talon kohdalla päästäisiin vaihtamaan lattioita.

Tästä syystä luotettavan pesukoneen hankkiminen oli ajankohtainen asia. Satuin somesta näkemään kirjoituksen juurikin samasta Hooverin kuivaavasta pesukoneesta ja iskin silmäni siihen. 

Vuosia aiemmin tutustuin ensimmäisen kerran kuivaaviin pesukoneisiin ja muistan niiden herättäneen melko paljon keskustelua kaveripiirissäni mm. kuivauskapasiteetista. En ikinä ymmärtänyt mikä ongelmana oli, tai sitten pienessä taloudessa ei tullut pestyä ja kuivattua kerralla niin paljon pyykkiä, etteivätkö ne olisi mahtuneet koneeseen. H-WASH&DRY 500 edestä täytettävä kuivaava pyykinpesukone sisältää siis 9 kg pesukapasiteetin ja 6 kg kuivauskapasiteetin.

Nykyisin käytän kuivaustoimintoa esimerkiksi treenivaatteiden nopeaan pesuun ja kuivaamiseen. 

Hoover H-WASH&DRY 500 kuivaava pesukone pesee ja kuivaa pyykit

H-WASH 500 PRO PESUKONE & H-DRY 500 PRO KUIVAUSRUMPU

Tämän lisäksi saatiin Suomen Sähkötuonnilta myös toisen taloon pesukone sekä kuivausrumpu. Tiukan valinnan jälkeen kotiin valikoitui Hoover H-Wash 500 Pro -pesukone sekä erillinen sekä H-DRY 500 PRO -kuivausrumpu.


Miksi hankkia kuivausrumpu?

Miksi en halunnut säästää tilaa kotona ja hankkinut tännekin kuivaavaa pesukonetta? Yksinkertainen vastaus on, että ensimmäistä kertaa elämässä minulla oli tilaa kuivausrummulle, joten halusin kokeilla sellaista. Kuivausrumpu kuivaa pyykit ja piste. Jos pyykkiä tulee paljon ja talossa on paljon asukkaita, niin suuri määrä pyykkiä voidaan kuivattaa suhteellisen pienessä tilassa. Näin siis säästyy tilaa pyykkitelineeltä ja pyykit ovat nopeasti kaappikuivat.

Kuivaan pyykkejä ehkä noin 50 % pesukerroista rummussa, sillä olen niin tottunut pyykkitelineen käyttäjä, että opettelen vielä kuivausrummun hienouksia. Tällaista luksusta kun minulla ei aikaisemmin ollut. Haaveissani kuivaisin pyykkejä myös ulkona, mutta siitepölyallergian takia en voi kuivata pyykkejä ulkona.


Onkin hyvä kysymys, riittääkö kuivaava pesukone yksinään, vai kannattaisiko hankkia erillinen kuivausrumpu? 

Kaikkia kolmea laitetta useamman viikon käyttäneenä koen, että mielestäni kyse on makuasiasta, pyykkien määrästä ja käytössä olevan tilan määrästä. 

Jos asuu perheessä, jossa pyykkiä pestään usein, voi olla järkevää hankkia pesukone ja kuivausrumpu erikseen. Uuden kasan pyykkiä voi tällöin laittaa peseytymään heti sen jälkeen, kun ensimmäisen satsin pyykit ovat jo kuivausrummussa kuivumassa. 

Kaikki saadut Hooverin laitteet ovat toimineet hyvin, enkä koe, että mitään olisi jäänyt puuttumaan. Ainoa pieni ero kuivaavan pesukoneen ja kuivausrummun välillä on se, että kuivausrummussa pystyy erikseen kuivaamaan myös kenkiä kuivausrummussa mukana tulleen kenkätelineen avulla. Toisaalta mikäli hankkii laitteen, joka sekä pesee ja myös kuivaa pyykit, säästyy yhden laitteen verran tilaa pesu- tai kodinhoitohuoneessa. 


Hoover h-wash 500 Pro sekä Hoover h-dry 500 Pro pesukone

vaalea kodinhoitohuone ja vaaleat kodinkoneet

Antrasiitin vai valkoisen väriset kodinkoneet?

Toinen tärkeä asia voi olla kodinkoneiden väri, eivätkä monet välttämättä halua valkoisia laitteita. Hooverilta on saatavilla pyykinpesukone ja kuivausrumpu myös antrasiitin värisenä. Jos kodinhoitohuoneseen olisivat valikoituneet tummat kaapit, olisin ehdottomasti valinnut niihin sopivat antrasiitin väriset kodinkoneet. Ne itse asiassa näyttävät niin hyvältä muutenkin, että piti pitkään pähkäillä, valitaanko vaaleat vai tummat kodinkoneet. 


Älykästä pesua

Kaikki aiemmin mainitut kodinkoneet on varustettu älykkäällä tekniikalla, jolloin niitä voi hallita etänä. Tämä tapahtuu puhelimeen ladattavalla hOn-sovelluksella, jolla voi esimerkiksi ajastaa pyykinpesukoneen lähtemään käyntiin sillä hetkellä, kun sähkön hinta on halvempaa.

Sovellukseen voi myös tallentaa oman lempipesuohjelman ja ajastaa pesun sekä kuivauksen ajankohdat. Toki sovelluksesta voi myös tutkia tilastoja, eli paljonko pyykinpesu ja -kuivaus kuluttivat sähköä tai millainen oli koneen täyttöäaste.


Hoover pesukone

Hooverin pesukone ja hOn-sovellus

Kuivaava pesukone vai pesukone?

Loppupeleissä yksi kysymys nousee tärkeysjärjestyksessä muiden ylitse: löytyykö pesukoneesta nopea pesuohjelma? 

Sekä pesukoneesta, että kuivaavasta pesukoneesta löytyy erilaisia ohjelmia, joista nopeimmat pesuohjelmat pesevät pyykit alle tunnissa. Tällä ohjelmalla olen pessyt pyykkiä viime päivät ja puhdasta on tullut.

Käy kurkkaamassa lisätietoja laitteista Verkkokauppa.com-sivustolta, sieltä löytyy tällä hetkellä laajin valikoima Hooverin laadukkaista tuotteita. Ja kerro ihmeessä, mitä tykkäät meidän kodinhoitohuoneistamme. Lisää juttua luettavissa Ilkan blogissa.

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my