Siirry pääsisältöön

Perinteinen puusauna Aitokiven Carrara Elegante -verhoilukiveä hyödyntäen

Kaupallinen yhteistyö: Aitokivi

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Perinteinen puusauna modernilla ilmeellä

Vihdoin pääsen näyttämään teille uuden kodin saunan ja kertomaan vähän suunnitteluprosessista ja saunan materiaalivalinnoista. Julkaisu on toteutettu yhteystyössä Aitokiven kanssa. Aitokivi on yritys, joka on erikoistunut aitojen luonnonkivien toimittamiseen ja asentamiseen. Heidän tunnettuja tuotteitaan ovat verhoilukivet, joita onkin näkynyt jo pitkään erilaisissa sisustusprojekteissa.

Tunnelmallinen puusauna

Uuden kodin saunan hienous piilee siinä, että löylyt lämmittää puukiuas, jolloin lämmön lisäksi saunassa saa nauttia myös puun tuoksusta ja tulen äänistä. Mikäpä ihanampaa kuin katsoa ja kuunnella tulta, se tuo rauhaa saunaan.

Saunasta haluttiin intiimimpi, joten perinteitä kunnioittaen saunaan ei tullut lasiseinää. Saunaan tuo sen sijaan paljon valoa takaseinällä oleva pohjoiseen avautuva leveä ikkuna, josta voi ihailla huikeita auringonlaskuja.

Heti alkuun olin jo varma, että saunaan olisi saatava ”sitä jotain”, ja se jokin olisi mahdollista toteuttaa verhoilukiven avulla. Olen aiemmin jo lähes kymmenen vuotta sitten tehnyt Aitokiven kanssa yhteistyötä ja tykästynyt kovasti heidän tuotteisiinsa. Niinpä päädyttiin jatkamaan yhteistyötä ja, vaikka itse sanonkin, tällä kertaa tästä tuli niin siisti!

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Sävyt ja kontrastit suoraan luonnosta

Puusaunan suunnitteluprosessi ei kuitenkaan ollut ihan yhtä helppoa, kuin aiemmin toteutetun sähkösaunan. Jahkailin pitkään, mikä verhoilukivi saunaan laitettaisiin. En ollut ihan varma visiosta, koska alkuun oli todella vaikea löytää saunaan muita materiaaleja yleisen maailmantilanteen takia. Niinpä annoin ajatusten muhia kunnolla. 

Kun paneelit lopulta löytyivät, selkeni visio mielessäni ja tiesin heti, mitä halusin - vahvaa kontrastia. Niin valikoitui saunaan Aitokiven Carrara Elegante, joka istuu nätisti lämpökäsitellyn apassipuusta valmistetun seinäpaneelin viereen. 

Jokainen sentti hyötykäyttöön

Saunan jokainen sentti on mietitty tarkkaan istumatilan maksimoinnin osalta, eli pienemmilläkin lauteilla olisi voitu mennä. Yksinkertaisempi versio saunasta toteutettiin kuitenkin toisen talon saunan osalta. Tuosta toisesta saunasta, (ks. julkaisu) tuli todella valoisa ja avara. Sinne valikoitui lasiseinä tuomaan valoa. Saunan kiukaaksi valikoitui sähkökiuas, joka upotettiin lauteisiin, joten saunan verhoilun osalta päädyttiin pelkkiin seinäpaneeleihin.

Puusauna sen sijaan toi omat haasteensa suunnitteluun, sillä erilaisia säännöksiä on paljon. Onneksi Carrara Elegante -verhoilukivet soveltuvat erinomaisesti saunan verhoiluun, koska ne kestävät korkeita lämpötiloja ja kosteutta. Carrara Elegante -verhoilukivi on italialainen luonnonkivi, jonka leikkuupinta on sileä, joten uskon sen olevan helppo puhdistaa tarpeen tullen. 

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Paras sauna on sellainen sauna, jossa ei malta olla saunomatta

Minulle sauna merkitsee paikkaa, jossa saa rentoutua. Rakastan saunomista ja välillä saunon joka päivä. Koska saunominen on minulle tärkeää, arvostan sitä, että oma sauna tuntuu kotoisalta, sinne on kiva mennä ja siellä on helppo saunoa. 

Aitokiven verhoilukiven käyttö saunan sisustuksessa puun ohella loi ylellisyyttä ja tyylikkyyttä saunaan. Kauniit ja hienostuneet kivet ja niiden valkoinen väri toivat saunaan raikkaan ja modernin ilmeen. Aitokiven verhoilukiviä löytyy eri värisinä ja kokoisina, joten kannattaa katsoa kaikki tarjolla olevat kivet Aitokiven verkkosivuilta.

Uskon, että hyvin suunniteltu sauna kestää aikaa, eikä vanhene trendien perässä. Luonnonmateriaalit ja luonnostakin aidosti löytyvät värisävyt ovat helppo tapa suunnitella ja luoda yhtenäinen kokonaisuus. Tietysti suunnittelussa pitää myös ottaa huomioon se, että pitää tehdä juuri sellainen mistä itse pitää. Siitä tietää, että saunan suunnittelu on onnistunut, kun ei malta olla saunomatta.

Meillä sauna ei ole ihan vielä valmis, kuten ehkä kuvista näkee. Kiukaan kivet puuttuvat, ledivalot ovat asentamatta ja kaide on vielä työn alla. Piippu on kuitenkin lähes kokonaan asennettu, joten uskon, että löylyihin päästään vielä huhtikuun aikana. Sormet ristiin!

Mitäs pidätte saunasta?

t. Enni

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Aitokiven kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my