Perinteinen puusauna Aitokiven Carrara Elegante -verhoilukiveä hyödyntäen

Kaupallinen yhteistyö: Aitokivi

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Perinteinen puusauna modernilla ilmeellä

Vihdoin pääsen näyttämään teille uuden kodin saunan ja kertomaan vähän suunnitteluprosessista ja saunan materiaalivalinnoista. Julkaisu on toteutettu yhteystyössä Aitokiven kanssa. Aitokivi on yritys, joka on erikoistunut aitojen luonnonkivien toimittamiseen ja asentamiseen. Heidän tunnettuja tuotteitaan ovat verhoilukivet, joita onkin näkynyt jo pitkään erilaisissa sisustusprojekteissa.

Tunnelmallinen puusauna

Uuden kodin saunan hienous piilee siinä, että löylyt lämmittää puukiuas, jolloin lämmön lisäksi saunassa saa nauttia myös puun tuoksusta ja tulen äänistä. Mikäpä ihanampaa kuin katsoa ja kuunnella tulta, se tuo rauhaa saunaan.

Saunasta haluttiin intiimimpi, joten perinteitä kunnioittaen saunaan ei tullut lasiseinää. Saunaan tuo sen sijaan paljon valoa takaseinällä oleva pohjoiseen avautuva leveä ikkuna, josta voi ihailla huikeita auringonlaskuja.

Heti alkuun olin jo varma, että saunaan olisi saatava ”sitä jotain”, ja se jokin olisi mahdollista toteuttaa verhoilukiven avulla. Olen aiemmin jo lähes kymmenen vuotta sitten tehnyt Aitokiven kanssa yhteistyötä ja tykästynyt kovasti heidän tuotteisiinsa. Niinpä päädyttiin jatkamaan yhteistyötä ja, vaikka itse sanonkin, tällä kertaa tästä tuli niin siisti!

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Sävyt ja kontrastit suoraan luonnosta

Puusaunan suunnitteluprosessi ei kuitenkaan ollut ihan yhtä helppoa, kuin aiemmin toteutetun sähkösaunan. Jahkailin pitkään, mikä verhoilukivi saunaan laitettaisiin. En ollut ihan varma visiosta, koska alkuun oli todella vaikea löytää saunaan muita materiaaleja yleisen maailmantilanteen takia. Niinpä annoin ajatusten muhia kunnolla. 

Kun paneelit lopulta löytyivät, selkeni visio mielessäni ja tiesin heti, mitä halusin - vahvaa kontrastia. Niin valikoitui saunaan Aitokiven Carrara Elegante, joka istuu nätisti lämpökäsitellyn apassipuusta valmistetun seinäpaneelin viereen. 

Jokainen sentti hyötykäyttöön

Saunan jokainen sentti on mietitty tarkkaan istumatilan maksimoinnin osalta, eli pienemmilläkin lauteilla olisi voitu mennä. Yksinkertaisempi versio saunasta toteutettiin kuitenkin toisen talon saunan osalta. Tuosta toisesta saunasta, (ks. julkaisu) tuli todella valoisa ja avara. Sinne valikoitui lasiseinä tuomaan valoa. Saunan kiukaaksi valikoitui sähkökiuas, joka upotettiin lauteisiin, joten saunan verhoilun osalta päädyttiin pelkkiin seinäpaneeleihin.

Puusauna sen sijaan toi omat haasteensa suunnitteluun, sillä erilaisia säännöksiä on paljon. Onneksi Carrara Elegante -verhoilukivet soveltuvat erinomaisesti saunan verhoiluun, koska ne kestävät korkeita lämpötiloja ja kosteutta. Carrara Elegante -verhoilukivi on italialainen luonnonkivi, jonka leikkuupinta on sileä, joten uskon sen olevan helppo puhdistaa tarpeen tullen. 

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Aitokivi Carraca Elegante -verhoilukivi puusaunassa

Paras sauna on sellainen sauna, jossa ei malta olla saunomatta

Minulle sauna merkitsee paikkaa, jossa saa rentoutua. Rakastan saunomista ja välillä saunon joka päivä. Koska saunominen on minulle tärkeää, arvostan sitä, että oma sauna tuntuu kotoisalta, sinne on kiva mennä ja siellä on helppo saunoa. 

Aitokiven verhoilukiven käyttö saunan sisustuksessa puun ohella loi ylellisyyttä ja tyylikkyyttä saunaan. Kauniit ja hienostuneet kivet ja niiden valkoinen väri toivat saunaan raikkaan ja modernin ilmeen. Aitokiven verhoilukiviä löytyy eri värisinä ja kokoisina, joten kannattaa katsoa kaikki tarjolla olevat kivet Aitokiven verkkosivuilta.

Uskon, että hyvin suunniteltu sauna kestää aikaa, eikä vanhene trendien perässä. Luonnonmateriaalit ja luonnostakin aidosti löytyvät värisävyt ovat helppo tapa suunnitella ja luoda yhtenäinen kokonaisuus. Tietysti suunnittelussa pitää myös ottaa huomioon se, että pitää tehdä juuri sellainen mistä itse pitää. Siitä tietää, että saunan suunnittelu on onnistunut, kun ei malta olla saunomatta.

Meillä sauna ei ole ihan vielä valmis, kuten ehkä kuvista näkee. Kiukaan kivet puuttuvat, ledivalot ovat asentamatta ja kaide on vielä työn alla. Piippu on kuitenkin lähes kokonaan asennettu, joten uskon, että löylyihin päästään vielä huhtikuun aikana. Sormet ristiin!

Mitäs pidätte saunasta?

t. Enni

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Aitokiven kanssa.

Kommentit

Lue myös