5 vinkkiä risteilylle Helsingistä Maarianhaminaan

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Auringonlasku


Nyt on risteilyltä kotiuduttu ja hauskaa oli! Laivalla tuli nautittua liian hyvästä ruoasta ja tein muutamia ostoksiakin. Jaan tulevat postaukset kahteen osaan ja tämä käsittelee risteilyä Baltic Queen -laivalla ja TOP 5 -vinkkejä risteilylle!

Uusia kohteita on aina kiva käydä katsomassa ja siitä syystä olen hyvin iloinen, että pääsin tekemään kaupallista yhteistyötä Tallinkin kanssa ja sain kokea risteilyn Helsingistä Maarianhaminaan

1. VINKKI:

- Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä Baltic Queenillä

Ensimmäisenä vinkkinä onkin tietysti kyseinen risteily, eli jos haluat kokea harvinaista herkkua, niin näitä vastaavia harvinaisia risteilyitä olisi tarjolla enää kaksi! 

Toinen risteily lähtee Helsingistä heti huomenna 17.7. ja viimeinen 24.7.2020. Jos siis kahden yön risteily Suomen sisällä kiinnostaa, niin tälle reissulle kannattaa lähteä. Passia ei tietenkään tarvita mukaan, vaan henkilöllisyyden todistaminen ajokortilla riittää. Lasten henkilöllisyyden todistamiseen riittää Kela-kortti.


Risteily Helsingistä Maarianhaminaan

2. VINKKI:

- Ostosvinkit ja huikeat merialennukset

Laivan myymälät Gifts & Toys, Fashion Street, Supermarket sekä Cosmetic Boutique tarjosivat kaikki hyviä ostoksia ja jokaisessa näissä myymälöissä oli myös tuotteita myynnissä alennettuun hintaan. Sipsipusseja oli tarjolla puoleen hintaan, makeisista lähti pois vähintään -25 %.

Mun kosmetiikkaostokset näet ensimmäisenä alla olevasta kuvasta. Ostin mm. The Ritual of Karma -huonetuoksun (aivan ihana!), uuden hajuveden ja samppanjaa. Voin suositella tuota huonetuoksua, mun kämpässä tuoksuu nyt aika hyvältä.

Merialennukset

Laivalla oli siis todella hyvät merialennukset meneillään ja esimerkiksi kaikki miesten (ja olikohan myös naisten) vaatteet olivat jopa -40 % alennuksessa Fashion Streetillä. Asusteista lähti pois muistaakseni -30%.

Mitäs kaikkea löytyi? Ainakin miesten Superdryn farkkutakille jäi hintaa vähän päälle 40 euroa ja Superdryn släbäreille vain n 12 euroa. Risteily Helsingistä

Risteily Helsingistä

Rituals

kesän alennusmyynnit

3. VINKKI:

- Aamiainen Grill House -ravintolassa

Söimme molempina aamuina aamiaisen Grill House -ravintolassa. En itse asiassa tiennyt, että sielläkin voi syödä aamiaista, mutta onneksi meille oli varattu etukäteen aamiaiset täältä. Vinkkinä siis mainittakoon, että kannattaa syödä aamupala kyseisessä paikassa, sillä moni muu suuntasi Grande Buffetiin ja Grill Housessa taas oli ihanan väljää. 

Tarjolla oli kaikkia noutopöydän herkkuja, kuten mätiä, kylmiä leikkeitä, juustoja ja tietysti lämpimien ruokien puolella pekonia, munakokkelia, puuroa, riisipiirakoita, lettuja jne. Myös kuohuviinia tarjottiin.

Lisäksi tarjolla oli runsaasti tuoreita hedelmiä sekä paljon muita tuttuja aamupalaherkkuja. Ravintolan tunnelma oli rauhallinen, eikä jonoja juuri ollut.


Nutella ja ananas


Olin myös aivan pähkinöinä siitä, että tarjolla oli Nutellaa ja tuoretta ananasta, sillä jos sä et ole ikinä maistanut näitä kahta yhdessä, nii olet jäänyt paljosta paitsi. Mun ystävä mulle tästä aikanaan vinkkasi ja on kyllä tullut tämä tapa jäädäkseen.


Baltic Queen

meriaamiainen

Risteily Helsingistä

Risteily Helsingistä maarianhaminaan

manhattan piano bar

Risteily Helsingistä

yökerho Baltic Queen

Risteily Helsingistä

Risteily Helsingistä

Risteily Helsingistä

4. VINKKI

- Russian à la carte -ravintola

ja erityisesti "Härän filee" sekä "Siian mätiä blinin" kera. Jos sulla ei herahda vesi kielelle, niin sussa on jotain vikaa. Oli nimittäin hyvää! Mä otin alkuun suolakurkkuja hunajan ja smetanan kera ja voi pojat nekin olivat herkullisia. En ole ikinä ennen testannut kyseistä kuuluisaa komboa, mutta voin sanoa, että annos todellakin herätti ruokahalun.

Russian à la cartessa tuli syötyä niin hyvin, ettei jaksettu enää tilata jälkiruokia. Näin kuitenkin somesta muuta kautta, että ravintolan jälkiruokalistalla ollut pavlova näytti aika hyvältä... Näin jälkeenpäin jäi siis ihan himppasen harmittamaan, etten sitä kuitenkaan maistanut. Ensi kertaan siis.


Risteily Helsingistä

Risteily Helsingistä5. VINKKI


- Panosta hyttiin ja nuku sikeät yöunet

A-Premium-hytti oli täydellinen merinäköaloineen ja parivuoteineen. Ehdottomasti kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan valita ikkunallinen hytti ja sänky parivuoteella. Nukuin niin hyvin!

Illan kohokohdat

Reissussa tuli naurettua niin paljon, että sain taas onnellisuusvaraston täyteen. Tanssittiin ihan hullun lailla ensimmäisenä iltana, aluksi oltiin ihan vaan ainoita tanssilattialla. Kiitos yökerhovierailun, mentiin aivan liian myöhään nukkumaan ja otettiin ehkä pari lasillista skumppaa liikaa. Vaan tulipahan pidettyä hauskaa.

Menomatka oli todella tasaista, enkä oikeastaan ajatellut, että olisimme olleet laivalla. Aina välillä ihailin kuitenkin ikkunoista upeaa valoa, koska kun aurinko alkaa laskea, muuttuu meren sävy ihanan vaaleansiniseksi. Jossain vaiheessa iltaa huomasin yhtäkkiä, että kannelle oli kerännyt paljon porukkaa ihailemaan auringonlaskua ja voi vitsit minkä näköistä ulkona oli. 

Nähtiin aivan täydellinen auringonlasku. Aurinko helotti lämpimän oranssina ja laskeutui horisontin taakse. Tuo hetki oli yksi illan kohokohdista ehdottomasti! Tuli ihan samanlaiset fiilikset kuin Espanjassa aurinonnousua ihaillessa.


auringonlasku merellä

Auringonlasku

Onko nyt koronaa?

Laivalla oli kivasti porukkaa ja Starlight Palace oli muistaakseni molempina iltoina ihan täynnä ainakin istumapaikoiltaan. Julkaisun hiljaset kuvat on suurimmilta osin otettu sunnuntaiaamuna, kun moni vasta heräili. Itse heräsin hyvissä ajoin ja kiertelin laivaa, sekä kävin vielä tekemässä pikaiset ostokset ennen maihinnousua ja aamupalaa.

Moni kyseli, onko meillä nyt korona, mutta toistaiseksi ihan terveitä ollaan molemmat. Tosin kyllä me pidettiin huolta, että pestiin käsiä usein ja käytettiin käsidesiä todella paljon. Hyvä, että myös laivalla oli sitä tarjolla niin monessa paikassa.

Ensi postauksessa kerron lisää siitä, mitä tehtiin itse kohteessa eli Maarianhaminassa. To be contunued... :)

t. Enni

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Kommentit

Lue myös