Minihäämatkalla Haikon kartanossa

Voah, olitte hieman lukeneet edellistä hääpostaustani! Löysin postauksen nimittäin perjantaina Indiedaysin Styles & Trends -sivulta top-listan 1. sijalta. Kiitos myös ihanista kommenteista lukijoille. :)

Tulin vasta pari tuntia sitten kotiin minihäämatkalta Haikosta ja päädyin heti bloggailemaan. Syy tähän oli se, että kotona ilma oli hieman toisenlainen, taivas salamoi ja vettä alkoi sataa kaatamalla. Se siitä kauniista päivästä, tosin nyt näyttää jo vähän paremmalta. Onneksi sää Haikossa osui nappiin ja aurinko paistoi vielä tänä aamunakin.

Häistä on kulunut nyt vähän yli viikko ja ainoa mahdollisuus paeta arkea osui tähän viikonloppuun. Eihän silti tällaista yhden yön hotellimatkaa voi pitää aitona häämatkana, vaan ehkä ensi kesänä voisi suunnata johonkin hieman kauemmas. Nyt kaikki lukijat hoi, mitä häämatkakohteita osaisitte suositella?

Haikon_kartano_ennin_kengissa

Haikon kartano on varmasti monille tuttu kohde, mutta itselleni se oli ihan uusi tuttavuus. Haikon ehkä paras etu oli se, että sinne pääsi helposti autolla (ja siellä oli tilaa). Käytin nimittäin muutaman illan pohtiessani sopivaa hotellia, mutta näin heinäkuussa moni paikka oli jo varattu loppuun, tai jäljellä oli vain yhden hengen huoneita.

Haikossa oli kuitenkin tilaa, joten varasin meille minihäämatkaksi yhden yön herkuttelulomapaketin ja yöpymisen kylpylähotellissa. Vaikka yöpyminen kartanossa olisi varmasti ollut myös upeaa, tässä tapauksessa moderni sisustus vetosi meikäläisiin enemmän.

Huoneen sai klo 15, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen kylpylää varten. Ennen kylpylää piti kuitenkin kilistellä skumpat ja nauttia muutama herkku, kuten alta käy ilmi. Pöydällä näkyvät makeat herkut olivat peräisin Brunbergin tehtaanmyymälästä, jossa vierailimme pikaisesti ennen tuloamme Haikkoon. 

Ainiin, kirjautuessani sisään hotelliin kirjoitin ensimmäistä kertaa uuden sukunimeni ja tajusin, etten osannutkaan kirjoittaa sitä kovin sulavasti. Pitääpä alkaa harjoitella uutta allekirjoitusta pian. Olenko muuten ainoa henkilö, joka ei ole harjoitellut potentiaalista tulevaa sukunimeä jo seurusteluvaiheessa? Eikö monilla olekin päiväkirjat täynnä näitä?

Haikon_kartano_ennin_kengissa2

Kun laukut oli saatu purettua, oli aika pukeutua kylpytakkeihin ja laittaa kylpytossut jalkaan. Neljän aikoihin istuskelimmekin jo spa-osaston lämminvesialtaassa rentoutumassa. Altaissa oli jonkin verran muitakin ihmisiä, mutta mitään suurempaa tungosta ei ehtinyt syntyä missään vaiheessa ja kaikkia altaita pääsi kokeilemaan. Kävin myös 12 asteisessa kylmävesialtaassa, joka virkisti mukavasti. 

Kylpylässä vierähti nopeasti pari tuntia välillä saunoen turkkilaisessa saunassa tai aromisaunassa. Vielä lopuksi kävin perinteisessä saunassa ja koska satuin olemaan siellä yksin, heitin sairaan kuumat löylyt. Ei mennyt kauaa, kun eräs toinen nainen liittyi seuraani, istahti alas ja lähti melkein saman tien pois sanoen ulkopuolella olleelle ystävälleen, ettei voinut saunoa noin kuumassa saunassa. Tämä ei ole vitsi, mutta olen oikeasti kova saunoja!

Kylpylän jälkeen alkoi valmistautuminen illalliselle. Olin tehnyt pöytävarauksen puoli kahdeksaksi Kartanon ravintolaan, joten meillä oli hyvin aikaa tutustua Haikon tiluksiin ennen illallista. Haikon Kartanon puutarha oli kaunis ja sitä koristi upea suihkulähde. Päiväsaikaan sääskiäkään ei vielä näkynyt.

Haikon_kartano_ennin_kengissa3

Nyt on pakko lainata yhtä kuvaa instagramista, sillä ihastuin vähän alla näkyvään kaariporttiin. Kuten kuvasta myös näkyy, olin paljaine säärineni elävä illallinen kaikille niille sääskille, jotka myöhemmin illalla päättivät hyökätä kimppuuni. Ei kutita nyt, joo ei yhtään...

id_haikon_kartano

Kartanon ravintolassa söimme herkullisen kolmen ruokalajin illallisen. Haikko menuun kuului alkuruoaksi graavisiika tillikastikkeella ja pääruoaksi tarjottiin perinteistä Haikon härkää. Aterian kruunasi herkullinen raparperi-mantelipiiras ja talon mansikkajäätelö. Ravintolassa otettiin hyvin huomioon se, etten syönyt punaista lihaa tai kanaa, joten pääruoaksi sain sahramirisottoa. Henkilökunnan suosituksesta mies valitsi ruokajuomaksi Malmgård Blond Alea, kun taas minä maistelin alkuruoan ja pääruoan kanssa sopinutta valkoviiniä. Illalliseen olisi saanut valittua myös kattavan viinipaketin, mutta ainakin mun kohdalla alkoholi turruttaa makuaistia sen verran, että yksi lasillinen riitti erinomaisesti.

Annokset olivat valtavia, joten maha oli täynnä aina aamuun asti. Seuraavana aamuna Kartanon ravintolassa tarjoiltiin myös maittava aamiainen, joka sisälsi mm. jogurttia, tuoreita hedelmiä, karjalanpiirakoita. munavoita ja minipannukakkuja sekä kaikkia muita hotelliaamiaiseen kuuluvia ruokia (paitsi oliko pekonia?).

Haikon_kartano_ennin_kengissa4
Haikon_kartano_ennin_kengissa5
Haikon_kartano_ennin_kengissa6
Haikon_kartano_ennin_kengissa7

Haikossa vietettiin eilen myös häitä. Häät taisivat mennä hyvin, sillä kuuloni mukaan häät kestivät pitkälle yöhön. Oli muuten ihan hyvä vaihtoehto majoittua kylpylän puolelle, sillä myös Kartanossa raikasi musiikki pitkälle yöhön. Heräsin yöllä neljän aikoihin, kun viimeiset (häävieraat?) olivat hiljalleen siirtymässä nukkumaan. Äänistä päätellen heillä oli hyvät juhlat takana.

Haikon_kartano_ennin_kengissa8
Haikon_kartano_ennin_kengissa9
Haikon_kartano_ennin_kengissa10

Öisen melun jäljiltä päivä on alkanut satunnaisesti haukotellen, mutta muuten hotellimatka sujui loistavasti, ruoka oli todella hyvää ja kartanon puistoalue upea. Aamulla ehdin vielä käydä pikaisesti spa-osastolla lillumassa kuumavesialtaassa. Haikolta löytyi myös muutama pokéstoppi, joita tuli kierrettyä muutamankin kerran... 

Huomenna pärähtää käyniin viimeinen lomaviikko, huh. Olen jo ehtinyt aikatauluttaa viikon tehokkaasti parin yliopistotehtävän osalta (aika optimistisesti tosin). Keskiviikkona lähden myös pikavisiitille Rovaniemelle moikkaamaan mummiani, joka viettää tulevana perjantaina 99-vuotissyntymäpäiviä. 

Nyt syksyn myötä on myös hyvää aikaa alkaa suunnitella virallista häämatkaa. Kaukokohteet kyllä kiinnostavat, mutta voisiko myös Euroopasta löytyä hyviä rantakohteita?

t. Enni M !!!!


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Haikko on varmasti kiva viikonloppukohde. Euroopasta tuli mieleen Nizza; yhdistyy rantaelämä ja kaupunkiloma. Helppo ja edullinen mahdollisuus tehdä visiitti myös Monacoon ja Italiaan. Säästä syksymmällä en osaa sanoa.

  Piti oikein muuten miettiä tota uusi sukunimi- asiaa. Sitten muistin, että Kanarialla muutin nimikirjoitukseni jo tyttönimen aikaan paikalliseen tyyliin, jossa kirjoitetaan kokonaan etunimi ja sukunimistä vain alkukirjaimet; tyyliin "Pepe J.S.". Sitten vain häiden jälkeen Menninkäinen L olikin Menninkäinen V. :)

  Paljon onnea mummillesi kunnioitettavasta iästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäänyt tämäkin kommentti näkemättä! No nyt ei enää paljoa häämatkoille ole asiaa, mutta onneksi ehditiin käydä vielä viime kesänä Espanjassa. :D

   Monaco ja Nizza ovat ihania paikkoja, ollaan pari kertaa ajettu niiden läpi <3   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös