HÄÄPÄIVÄN AAMU JA HÄÄPUKU

Menin viime lauantaina naimisiin! Asia ei ehkä tullut enää kenellekään yllätyksenä, sillä häiden jälkeen olen jo ehtinyt päivitellä instagramia aktiivisesti (käykää muuten seuraamassa, jos ette vielä seuraa). En kuitenkaan osaa vielä pukea sanoiksi hääpäivän jälkitunnelmia, mutta uskokaa kun sanon, että tuore vaimo on onnellinen. Hääpäivä meni juuri kuten oli suunniteltu ja häistä tuli mukavan rennot ja lämminhenkiset.

Ennen kuin menen sen tarkemmin häihin (virallisia kuvia odotellessa), voisin kertoa häämekostani. Päädyin Asosin laskeutuvaan ja yksinkertaiseen mekkoon siksi, että olen aina pitänyt pitkähihaisia pitsimekkoja maailman kauneimpina häämekkoina (eikä tämä kauhean kauas mennyt H&M Conscious Exclusive -malliston mekosta, jota etsin viime hetkeen asti). En olisi osannut kuvitella itselleni valkoista kermakakkua tai olkaimetonta merenneitopukua. Yhdessä vaiheessa omistinkin erään blogiyhteistyön ansiosta hieman muhkeamman mekon, mutta myin sen pois häiden alla.

ennin_kengissa_haat_kesahaat2
enni_haat_enninkengissa1
ennin_kengissa_haat_kesahaat3

Löysin häämekkoni Asosilta kevään aikana. Kun puin mekon päälleni ensimmäistä kertaa, oli se siinä. Puku vaan kolahti. Tosin ennen kuin tilasin mekon kotiini, ehdin tutkia sitä Asoksen sivuilla parin kuukauden ajan ilman, että edes sen kummemmin lämpenin sille. Tämä johtui ehkä siitä, että nettisivuilla olleet kuvat eivät mielestäni tehneet puvulle oikeutta. Onneksi päätin tilata mekon kokeiluun, sillä mekko istui päälleni täydellisesti (vaikka itse sanonkin).

Tein mekkoon ainoastaan yhden muutoksen, sillä päädyin lyhennyttämään hihoja 3/4-pituuteen. Tapanani on yleensä nykiä pitkiä hihoja korkeammalle, joten nyt pystyin jättämään hihat rauhaan. Lyhennys maksoi alle 20 euroa, jolloin koko mekon hinnaksi tuli alle 150 euroa. Tällä hetkellä mekkoa saa Asokselta 66 eurolla.

Mekko oli itsessään niin boheemi, etten missään vaiheessa halunnut yhdistää siihen virallista nutturakampausta. Hääpäivän tyylin kruunasi harsokukista tehty morsiuskimppu ja Jimmy Choon Abel -kengät, jotka vaihdoin aika pian vihkimisen jälkeen Zaran sandaaleihin. Kaasolle tehtiin oma kimppu vaaleanpunaisista neilikoista ja morsiusharsosta (näkyy ylemmässä kuvassa), ja juhlapaikka koristeltiin hieman samanlaisin kukituksin teemavärien ollessa vaalea roosa ja kermanvalkoinen.

enni_haat_enninkengissa

Postaukseen eksyi näköjään kuvia myös hääpäivän aamulta. Tässä morsianta vielä valmistellaan hääpäivään. Olipa outo fiilis olla kahden ammattilaisen käsiteltävänä kotona. Kiitokset MakeUp Mondon Julialle, josta on hiljalleen alkanut muodostua luottomeikkaajani. Julia loihti mulle kauniin ja pitkäkestoisen häämeikin. Samaten kiitokset Lauralle ja L'Oréalille, joiden ansiosta hääpäivän kampaus ja seppele toteutettiin. Kuten ehkä huomaatte, päädyin kampauksista yksinkertaisimpaan, eli aukinaiseen boholookiin. 

Luojan kiitos Laura oli paikalla, sillä tilaamani kukkaseppele osoittautui ihan erilaiseksi kuin millaisen olin tilannut. Mulla on sellainen fiilis, ettei seppelettä tehnyt henkilö, jonka kanssa sen alun perin suunnittelin. Kolmen erillisen ruusukohdan sijaan ruusuja oli vain kahdessa kohdassa (aukeamattomia nuppuja seppeleeseen oli saatu istutettua kylläkin noin kymmenen kappaletta), seppele oli liian symmetrinen ja näytti periaatteessa tasaiselta harsoputkelta, minkä ohella seppeleeseen suunniteltu säätövara puuttui kokonaan. Niinpä alkuperäinen kukkaseppele tuhottiin aamulla ja kaikki kukat "istutettiin" kampaukseeni yksitellen. Suosittelen tätä vaihtoehtoa kaikille, sillä seppeleestä käytettiin maksimissaan 1/4 kukkia. Olisi ehkä kannattanut hankkia monen kymmenen euron seppeleen sijaan parin euron harsokukka ja kaupan ruusukimppu.

Hääpäivän aamu sujui kuitenkin (seppelettä lukuun ottamatta) leppoisasti ja seppeleongelmakin unohtui Lauran viimeistellessä kampausta. Valmiina olin tasan klo 11. Sillä väliin, kun mua hemmoteltiin, sulhanen ehti vielä katsoa Netflixistä elokuvan ja ottaa tunnelmakuvia aamulta. Tämä ehkä kertoo siitä, että hääpäivän aamu sujui hyvin rennoissa tunnelmissa. Eikä vielä edes h-hetkelläkään meitä kumpaakaan jännittänyt. 

ennin_kengissa_haat_kesahaat
ennin_kengissa_haat_kesahaat4

Viralliset potrettikuvat otettiin noin tunti ennen vihkimistä hääpaikalla. Järvenpään Seurakuntaopisto toimi täydellisenä vihki- ja hääpaikkana, sillä tiluksilta löytyi vaikka mitä laiturista rantasaunaan ja amfiteatteriin... Onneksi pitkään ja hartaasti suunniteltu vihkiminen toteutui ulkona eikä vihkimisen aikaan satanut vettä. 

Vaikka sää oli synkkä ja pilvinen, oli se kuitenkin valokuvien kannalta otollinen. Amfiteatteri olivielä paikkana sen verran mystinen, että hääkuvista tuli upean dynaamisia ja tunnelmallisia. Arvatkaa odotanko virallisia kuvia ja häävideota?

Koska satun myös itse olemaan jonkin sortin ammattilainen valokuvaamisessa, niin toki hääpaikalle piti kehitellä paljon valokuvaukseen liittyviä aktiviteetteja. Kertakäyttökameroita löytyi kuutisen kappaletta ja kuvaussohva oli illan aikana aktiivisessa käytössä studiovaloineen kaikkineen. Kertakäyttökamerat vein jo eilen kehitettäväksi luottovalokuvausliikkeeseen Järvenpään Camera Shopiin, odotettavissa on noin 162 kappaletta kuvia, joista hääparilla ei ole mitään hajua! Kuvaussohvalla otetuista kuvista tuli myös niin upeita, että taidan täyttää niillä pelkästään yhden Ifolor-kirjan.

ennin_kengissa_haat_kesahaat6

Olihan meillä tietysti myös vieraiden suosioon kohonnut upea Karkkibuffet, jonka mahdollisti yhteistyökumppanini Karkkikatu! Hyvänen aika miten paljon herkullisia karkkeja saimmekaan buffetiin. Kun saan karkkibuffasta kuvia, niin tulen postaamaan siitä ihan oman postauksen.

ennin_kengissa_haat_kesahaat6

Takana on jo lähes 12 vuotta yhteistä taivalta puolison kanssa, joten nyt on kivaa vaihtelua alkaa laskea hääpäiviä. Kiitokset vielä kaikille häävieraille, perheelle, kaasolle ja bestmanille. Teitte yhdessä päivästä ikimuistoisen. Nyt totutellaan elämään uuden sukunimen ja maailman kauneimman sormuksen kanssa.

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Kuulostaa ihanalta <3 Onneksi päivästä tuli mieleinen aamun kukkaseppelekriisistä huolimatta, ja ihanaa, että löysit noin kauniin bohomekon! Muistan, kun puhuttiin siitä ja olit vielä metsästyspuuhissa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pitihän sitä vähän ongelmiakin olla! ;) Niinpäs muuten olikin haha, onneksi löytyi tämä mekko, olin tähän niin tyytyväinen <3 <3

   Poista
 2. Oi oottepa olleet kauan yhdessä ja isot onnet teille tätäkin kautta ♥ :) Munkin pitäisi saada nyhdettyä hääpäivä irti niin pääsis itsekin kunnolla suunnittelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Milloin teillä oli ajatuksena viettää häitä? :)

   Poista
 3. Paljon onnea tuore rouva! Kaikista jännitysmomenteista huolimatta tekstistäkin huokuu tyyneys ilman mitään paniikinhäivää. Kaunis "hippilook", hurmaava flower power morsian!
  Onnea molemmille!

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä! Oliko Liisi kuvaamassa vai näyttääkö vaan? :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa täydelliseltä! Ja toi mekko on kun tehty sulle, tosi upea look :)

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka kaunis morsian ja mekko, paljon onnea tuoreelle avioparille ja kaikkea hyvää yhteiselle polulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma ja ihanaa tulevaa hääpäivää myös teille! ❤

   Poista
 7. Onnea onnea! Ihanan erilainen häälook, keijumaista tunnelmaa. <3

  VastaaPoista
 8. super isot onnittelut ja halaukset teille molemmille <3 Ihanaa että koko häät meni suunnitellusti :) Ja olit niin super kaunis morsian :) Olenkin jo instasta kerennyt kurkkaamaan sun hääkuvia mutta innolla ootan loppuja hääpostauksia :)

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huh tässähän ihan punastuu! :) Ihana kuulla, että odotat tulevia postauksia, minäkin odotan kuvia innolla!

   Poista
 9. Ihanaa, pajon onnea! Juuri tuollaiset rennommat häät haluan itsekin sitten joskus :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös