TEX-MEX-KASVISRUOKAA

Kaupallisessa yhteistyössä: Santa Maria ja Indiedays

Oko nälkä? Kohta ainakin on. Tällä kertaa tehtävänäni oli kehittää hyvää ja maistuvaa ruokaa Santa Marian Tex Mex -tuotteilla. Tehtävänä oli myös näyttää, millaiselta #nomoreboringmeals -ateriani näyttäisi. Tämän päivän sää sopii erinomaisesti tähän lempeän tuliseen tex-mexherkkuun, sillä eikö ulkona olekin ihana sää?

Postaus on toteutettu yhteistyössä Santa Marian kanssa ja tästä syystä ruoanlaitossa on hyödynnetty Santa Marian tuotteita, jotka sain mukaani Blogger's Inspiration Day:sta.

IMG_4665 copy
IMG_4666 copy

Kun vappuna kotosalla päätettiin päivän ruokaa, satuin onneksi muistamaan, että meillähän oli juhlapäivälle sopivia antimia kaappi täynnä. Niinpä kaupasta haettiin ainoastaan tuoreet raaka-aineet, minkä jälkeen alkoi kasvistortilloiden teko. 

Saamani tuotekassi sisälsi paljon tex-mex-tuotteita, joista mieluisimmiksi nousivat Minitortillat, Mini Taco tubet, nachot ja kastikkeet. Lopputulos ei ehkä ollut ihan niin innovatiivinen kuin aluksi kuvittelin, mutta toisaalta onnistuin muuntamaan hyvin lihapainotteisena ruokalajina tunnetun tex-mexin erinomaiseksi kasvisruoaksi.

IMG_4687 copy

Kaikki tex-mexiä syöneet ymmärtävät varmasti, että tässä ruoassa tacomausteilla maustettu liha on yleensä aina pääosassa. Ei lihan poisjättäminen silti paljoa makua muuta, sillä tulisuutta voi taikoa mukaan salsoilla ja tacokastikkeilla, sekä tacomausteita voi käyttää myös vihannesten maustamiseen. 

Minulla lihan korvikkeena toimi pannulla paistettu keltainen paprika, johon lisäsin setin mukana tulleesta taco-maustepussista pari teelusikkallista maustetta. Paistoin paprikoja ainoastaan sen verran, että ne saivat hieman lämpöä.

IMG_4675 copy

Toinen lihan korvikkeena toiminut vihreä aines oli oma henkilökohtainen suosikkini eli vihreä parsa. Parsaa löytyy kaupoista tällä hetkellä hyvin edullisesti, eli jos ette vielä ole koskaan maistaneet parsaa, niin nyt äkkiä kauppaan hakemaan nippu vihreää kultaa. Parsa on niin hyvää ja sen valmistaminen on myöskin niin helppoa. Parsan voi keittää tai vaikka grillata kypsäksi. Koska parsa on helppo, mutta erittäin maistuva raaka-aine, halusin yhdistää parsat ja tacot keskenään. 

Pikaohje parsoille: Katko parsa siitä kohdasta, mistä paksu tyvi itse haluaa katketa. Jos haluat, parsaa voi kuoria kuorimaveitsellä hieman ennen keittämistä. Keitä muutama minuutti kiehuvassa, suolatussa vedessä (4-6 min) parsojen paksuudesta riippuen.


IMG_4692 copy

Tiesittekö muuten, että Meksiko ja Yhdysvallat ovat olleet aikanaan suurimpia parsantuotoantomaita? 

Siinä missä Tex Mex muodostuu sanoista Texas ja Mexico, niin eikö parsan yhdistäminen tex-mex-ruokaan alakin kuulostaa ihan luonnolliselta?

IMG_4661 copy

Tortillat ja tacot ovat myös siitä erinomaista ruokaa, että niitä on helppo tehdä ja niitä voi varioida loputtomasti. Tällä kertaa herkullinen lopputulos syntyi siten, että aluksi paistoin paprikan, minkä ohella keitin parsat suolatussa vedessä al denteksi. Toinen keittiöapuri pilkkoi tällä väliin tomaatit ja kurkut pieniksi kuutioiksi, sekä repi jäävuorisalaatin syötäviksi paloiksi. Muina lisukkeina toimivat avokado, aito feta, sekä pari erilaista kermaviiliin sekoitettua dippimaustepussia.

Mun oli tarkoitus tehdä setin mukana tulleesta cuacamole dip-mixistä kastiketta ruokaani, mutta ostin kaupasta vahingossa liian kypsän "syöntikypsän" avokadon. Niinpä tyydyin paloittelemaan kovan avokadon esille sellaisenaan ja lisäämään sitä kuutioina tacojen ja burritojen joukkoon.

IMG_4704 copy
IMG_4698 copy

Viimeisenä ruoan kruunasi lämmin vihreä parsa, jota kukin pystyi lisäämään annokseensa mielensä mukaan. Päälle vielä salsakastiketta ja avot. Parsa toimi tortilloiden kanssa erinomaisesti.

Tällaista helppoa ja kasvispainotteista modernia Tex Mexiä syntyi tällä kertaa. Mieleeni tuli myös, että mikäli omistatte grillin, niin valmistakaa parsat ja paprikat suoraan grillissä, niin saatte annokseenne kauniit grilliraidat. Mikä parasta, tacot ja tortillalevyt voi myös suoraan lämmittää kuumien vastusten päällä! 

Tästäpä tuli nyt mieleeni, että se grilli on nyt hankittava...

t. Enni

Toteutettu yhteistyössä Santa Marian ja Indiedaysin kanssa.

Kommentit

  1. Näyttää ihan superhyvältä! :P Oon töissä ja eväät kotona,niin pitää varmaan mennä siwan kautta kotiin.. tollanen maistuis niin hyvältä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam tortillat ja tacot on niin hyviä, että en ihmettele! Parsaa kaveriksi... Voisin itsekin kohta vääntää yhden leftovereista! ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös