LOMAKUUME

Kun katsoo ulos, (jossa ei muuten ole mitään nähtävää, koska ikkunasta pilkistää pelkkä pimeys), tulee väistämättä pieni lomakuume. Allekirjoittaneen lomakuumetta helpottaa se, että kohta voi jo laskea päiviä Espanjaan, vaikka ehkä ensin pitäisikin nauttia joululomasta.

Minulle Espanjassa käynti on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, eikä matkustaminen Espanjaan tunnu enää eksoottiselta, vaan se tuntuu siltä kuin menisi kotiin tai kesämökille. Onhan siellä kuitenkin oma asunto. Reissuja tietysti odottaa innolla, sillä onhan se aika ihana fiilis palata tuttuihin maisemiin. Olenkin jo päättänyt, että myös osa ensi vuoden kesästä tulee kulumaan Aurikorannikolla. 

IMG_0038
IMG_1499 copy
IMG_1455 copy
IMG_1461 copy
Ennin_kengissa5
IMG_1478 copy

Sen sijaan, uusien paikkojen kokeminen on hyvin jännittävää. I ♡ Tokyo, samoin kuin Lontoo jätti mieleeni hyvin positiivisen kuvan. Lontoon reissu palautui kunnolla mieleeni vasta eilen, kun katsoin tekemääni valokuvakirjaa reissusta. 

Kaikki ennestään tuntemattomat paikat saavat aikaan kutkuttavan tunteen mahanpohjassa. Olisin varmasti panikoinut Japania paljon pidempään, jos olisin saanut tietää reissusta yhtään aiemmin kuin kaksi viikkoa ennen lentoa. 

Olen muuten sellainen tyyppi, joka nautti siitä, että joku muu tietää ennalta kohdemaan tavat ja must see -nähtävyydet. En missään nimessä haluaisi toimia matkanjärjestäjänä, vaan kuljen mielelläni muiden mukana, seuraten muiden suunnittelemaa ohjelmaa. Tästä syystä uusien paikkojen kokeminen on hieman hankalaa mulle. En useinkaan jaksa nähdä vaivaa tutkiakseni kohteita etukäteen. Ainoastaan lähistöllä sijaitsevat outletit tutkin...

Ennin_kengissa
IMG_1484 copy
Ennin_kengissa2
Ennin_kengissa3
Ennin_kengissa7_tokio
IMG_1632 copy

Mutta Japaniin mä haluaisin takaisin. Siellä riitti nähtävää ja koettavaa (kuten jokaikisen vastaantulijan kengät ja upeat ruoat). Jos joskus pääsen vielä Japaniin, suuntaan ehdottomasti Tokioon, koska nyt jo niin moni paikka sieltä on mulle entuudestaan tuttu. Samaten Lontooseen haluan joskus uudestaan.

Onko teillä joku matkakohde, joka on jäänyt mieleen erityisenä?

t. Enni

Ps. Ai jessus, mikä perjantai. Istun sohvalla irttaripussi kourassa ja katson YouTubesta Harlem Shake -videoita.

Kommentit

Lue myös