Kohti kasvista ja sen ohi - Lihapata by Sara La Fountain

Paniikki, paniikki.. Paniikkia käyn maistam... Joo mulla soi paniini-kappale päässä, mutta vähän eri lyriikoilla. Olin ajatellut pyhittää tämän päivän siivoamiselle ja ruoanlaitolle, mutta ensimmäinen vähän jäi. Juhlistamme huomenna uutta vuotta ystäväporukan kesken kotonamme, joten kämpän on parasta olla kunnossa silloin. 

Joulustakin on kulunut jo viikko ja jouluruokailu alkaa olla jo aikalailla ohi, vaikken edes vetänyt jouluähkyjä. En muuten tee enää nykyisin lämmintä ruokaa kotona, vaan ostan kaiken työpaikaltani, sillä koululta saa ostaa niin hyviä ruokia edullisesti. Koska olen lomalla, kokkiohjelmat sekä ruoanlaitto lähellä sydäntä ja Sara La Fountainin tekemät ruoat 24Kitchen-ohjelmassa niin hyvännäköisiä, että ajattelin ilahduttaa töistä pian kotiutuvaa poikkista hyvällä, kotitekoisella ruoalla.

ennin_kengissa_joulu2
 
Sara La Fountainin reseptiin kuuluu lempilisukettani, eli erilaisia juureksia, jotka lopulta upotetaan erinomaiselta kuulostavaan, tummaliemiseen lihapataan. Syön muuten yleensä arkisin kasvissosekeittoja ja töissäkin otan kasvisruokaa aina, kun käyn syömässä, mutta kuten huomaatte, en ole kokonaan kasvissyöjä. Lihaa tulee syötyä vielä toisinaan mm. leikkeleiden muodossa ja ravintolassa valitsen listalta yleensä kanaa tai pihviä (ellen ota täysin kasvisversiota). Olen jotenkin kyllästynyt kalaan, tai ainakaan ravintoloiden kala-annokset eivät ole koskaan säväyttäneet mua.

Muutos muutaman vuoden takaiseen on kuitenkin suuri ja olen vähentänyt lihansyöntiä aika paljon. Kotona wokki valmistuu nykyisin ilman kanaa, eikä leikkeleiden lisäksi jääkaapista löydy muita lihatuotteita. Lempipitsani on Pizza Margherita, lempirisottoni on mikä vaan kasvisvaihtoehto ja yksi parhaimpia maistamiani hampurilaisia on ollut Amarillon Chevre Burger, mikä ihmetyttää, koska olen syönyt vain kerran Amarillossa mielestäni oikeasti hyvää ruokaa.

Saran lihapadan reseptin löydätte muuten tästä linkistä. Eikö tuo valmis annos (erityisesti valkosipuli) näytäkin jumalaisen hyvältä?

id_ennin_kengissa_joulu4
ennin_kengissa_joulu
ennin_kengissa_joulu5

No, se ruoasta!

Tyhjensin tänään muistikortin ja löysin vielä jokusen joulukuvan ja hyvin sekavan setin joululahjoistani. Sain oikein ihania lahjoja, erityisesti Kouvolan laku ja Haribon salmiakit tulivat lomalla tarpeeseen. Myös Avenen kasvonaamio oli aika upean tuntuinen ja kosteutti kasvoja huolella. Muumimuki oli perfect. 

ennin_kengissa_joulu5
ennin_kengissa_joulu1
puhdistamo_opti-msm_havupuu_uute_superlemon

Näiden juttujen avulla yritän myös välttää flunssan. Lähes kaikki ympärilläni olevat ihmiset ovat tai ovat olleet flunssassa, joten käyttöön on otettava kaikki keinot, mitä kaapista nyt sattuu löytymään. Olen saanut superfoodit blogin kautta, mutta Bioteekin Auringonhatun olen ostanut itse monien suosituksien jälkeen. Uutteet sekoitin OptiMSM-juoman sekaan.

Mitä muuta kannattaisi vielä kokeilla?

t. Enin

Kommentit

Lue myös