Täältä tullaan Japani

Jahas, sain eilen tietää, että lähden Tokioon ensi kuussa. Reissu tulee kestämään pari viikkoa, mikä on odotettavissa olevaan jetlagiin nähden ehkä ihan hyväkin asia. Aika hurjaa silti, sillä en ole ikinä käynyt missään niin kaukana! Olen kyllä aina halunnut käydä Japanissa ja nähdä kukkivat kirsikkapuut. Aikataulun vuoksi vaaleanpunaiset kirsikkapuut nyt varmaan jäävät pois ohjelmasta, mutta eiköhän nähtävää riitä muutenkin.

Tarkoituksena olisi myös osallistua parina päivänä Tokyo Game Show 2015 -messuille. Uskon, että messut tulevat olemaan jotain ihan absurdia! Niinpä tämän illan ohjelmaan kuuluu asioiden järjestämistä, kuten hotellien valintaa, sillä aika moni paikka näyttäisi olevan jo täynnä. Olisihan siellä vielä muutama aika upea hotellihuone jäljellä, mutta tuhannen euron hintaiset yöt eivät ehkä ole ihan sopivia budjettiin. Yksi vaihtoehto olisi vuokrata asunto matkan ajaksi.

IMG_9771 copy
IMG_9748 copy

Tämä reissu tuli niin yllättäen, että päässä pyörii tuhat asiaa. Jos olisin osannut varautua paremmin, olisin ehkä jättänyt yhden yliopiston kurssin väliin tältä erää. Aika riskillä vedän myös edellisen kurssin, koska kaksi ekaa tenttipäivää ovat erinäisten reissujen takia jääneet käyttämättä... Tälläkin hetkellä kuuntelen avoimen luentoa (tai no, olemme virallisesti tauolla) ja vilkuilen edellisen kurssin lähes koskematonta materiaalia nolona. 

Toisaalta, ehtiihän sitä ensi kesänäkin.

IMG_4060 copy

Eli Tokioon, ihan kohta. Aikamoista matkustamista, jos mietitään, että tulin vasta kolme viikkoa sitten Espanjasta. Ennen tulevaa matkaa ehdin vielä käydä tekemässä viikonloppureissun Rovaniemellekin, joten lentokoneessa tulee asuttua seuraavan parin viikon aikana jonkun verran.

Japanin kulttuurikin on mulle ihan utopiaa, mutta kävin jo tänään lyhyen perehdytyksen aiheeseen. Matkaan lähtee tuliaisiksi Muumi-tuotteita, Fazerin sinistä ja kasa käyntikortteja. Sen lisäksi pitää vielä hommata sisätossut ja adapteri läppärille ja puhelimelle. Täytyy myös opetella oikeaoppinen kumarrus ja kaikenlaisten ihmeellisten asioiden ihastelu ja ohottelu. No se taitaa kyllä multa käydä jo luonnostaan.

Aika jännää!

t. Enni

Kommentit

 1. Japaniin! Kui siistiä! :)
  Sinne olisi joskus kiva päästä itsekin, mutta vielä on saanut tyytyä pelkkien muiden ottamien kuvien katseluun ja tietenkii ootan sitte kuvatulvaa saapuvaksi tännekin sun reissulta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!! Hahaa yritän kuvata mahdollisimman paljon! : D Jännittää ihan hurjasti!

   Poista
 2. Oo! Ihanaa reissua. Olis ihana joskus päästä käymään, muttei pää kestä lentokoneessa kahta tuntia kauemmin. :D Joudun tännekin lentämään välilaskulla, että pääsen jaloittelemaan välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivottavasti pääset. :) Mä en tiedä mitä odottaa, pisin mulla on HKI-Malaga 4,5h ja seki on just sellanen että menee. Eli joo jännittää. Kai se myös riippuu vähän istumapaikoista, jostain syystä olen vähintään joka toisella lennolla aina hätäuloskäyntien tai eturivien kohdalla ilman paikkavarauksia.

   Poista
 3. Ooh ihanaa! Ai vitsi, pääsisinpä itekin taas Japaniin, edellisellä kerralla meni moni asia vähän ohi kun en ollut niin perehtynyt. Mutta miten ihmeessä moinen reissu voi tulla yllättäen? :D

  Pari vinkkiä löytyy täältä: http://hassutellen.blogspot.fi/2014/01/japanivinkkeja-osaka-kioto.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on eräs kv-hanke, joten en tiedä, miten ja missä vapaa-aikaa tulee olemaan. On varmaan järjestettyä ohjelmaa aika pitkälti! Messut mukaanlukien tehdään varmaankin yritysvierailua ellei peräti mennä johonkin firmaan ns. "töihin". Kun en itsekään vielä ihan tiedä, mutta ehkä parempi niinkin. Kiva sitten mennä virran mukana. ;D
   Kiitos vinkeistä!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös