IKEA #kutsusyömään

Kävin taannoin IKEAn uuden kuvaston lanseerausjuhlissa Kaapelitehtaalla. Tällä viikolla 1,7 miljoonaan kotitalouteen jaetun lehden teemana toimii keittiö, sillä ilmeisesti keittiöstä on tullut yhä tärkeämpi paikka mm. meille suomalaisille. Keittiössä vietetään tätä nykyä enemmän aikaa kuin ennen, joten ehkä olikin ihan luonnollista ottaa keittiö kuvaston kantavaksi ideaksi. Jos siis mielit saada oman kuvastosi, tarkasta, että postilaatikossasi lukee ei mainoksia -tekstin ohella myös: "Paitsi Ikea-kuvasto, kiitos".

Tähän keittiössä viihtymiseen vielä palatakseni, olen huomannut ihan saman asian. Sen sijaan, että illanistujaisissa hengailtaisiin olohuoneessa, porukka tykkää viettää etkojen viimeisiä tunteja keittiössä! Entäs se olohuone? Eikö siellä olisi kaikille istumapaikkojakin?

IMG_7116 copy

Mitä keittiötrendeihin sitten kuuluu? Vaalea puu yhdistettynä lasiin on ehkä omaa silmää miellyttävin sisustustrendi. Myös bambun ja muiden luonnonmateriaalien käyttö sisustuksessa on nyt kuuma juttu.

Kun keittiöstä ja ruoasta kerran oli kyse, mielestäni toinen synonyymi Ikealle (huonekaluliikkeen ohella) on tietysti ravintola. Mä en ainakaan käy koskaan Ikeassa ilman, että söisin hodarin ja pehmiksen, tai sitten siellä vedetään perus lihapullia ja pottumuussia. Sama homma Espanjassa. Itse asiassa kävimme eräs päivä lounaalla Malagan Ikeassa, koska teki niin paljon mieli hodaria ja viilentävää pehmistä...

IMG_7100 copy
IMG_7091 copy

Tilaisuuden teemana oli #kutsusyömään. Niinpä luonnollisesti saimme tilaisuudessa ruokaa, jonka jo syöntivaihessa arvelimme olevan Ikean menusta löytyvää. Niinhän se oli, vaikka lihapullia listalla ei tällä kertaa ollutkaan. Kuvissa näkyvä sertifioitu aka reilun kaupan meiningillä tuotettu lohi oli annoksen pääraaka-aine.

Kutsusyömään-haasteen ideana onkin tarjoilla jotakin arkista, mutta hyvää ruokaa. Osallistuaksesi haasteeseen, pyydä ystävät kylään, mutta älä järjestä liian hienoa ateriaa. Naapureita voi ilahduttaa extemporena vaikkapa makaroonilaatikolla.

IMG_7109 copy
IMG_7093 copy
IMG_7089 copy
IMG_7114 copy
IMG_7113 copy

En vissiin ollut tarpeeksi kuvauksellinen, koska en löytänyt itseäni yhdestäkään pressikuvasta (tämä oli vitsi, kuvaaja otti upeita kuvia tilaisuudesta). Asu jäi nyt kuitenkin ikuistamatta, mutta ei se mitään! Alla hieman yleistä meininkiä tilaisuudesta ja muutenkin mukavasta pöytäseurasta. Alemmat kuvat on siis ottanut Pasi Salminen.

Ei vitsit, tuli nyt taas hirvittävä hinku keittiöremontille. No tuskin tähän asuntoon...

PASI_SALMINEN2

PAS_SALMINEN

Mun isompi sisko oli muuten ihan fiiliksissä päästessään tutustumaan kuvastoon ennen virallista postituspäivää. Hienoa oli kuitenkin myös se, että vaikka IKEA-kuvastoa on painettu ihan julmetun paljon, on mielessä ollut myös ympäristöystävällisyys. Kuvasto on mm. painettu FSC®-sertifioidulle paperille.

Joko te saitte oman kuvastonne?

t. Enni

Kommentit

  1. Kiva postaus, jossa oli mukana kaikki se info, jonka itse onnistuin omastani unohtamaan. ;) Onneksi tuli tuo kuvasto saatua tilaisuudesta, ettei tarvinnut ruveta lisäilemään oveen tekstiä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos! Mä en kiireiltäni ole ehtinyt selata kuvastoa kuin ihan pikaisesti! Pitää ottaa iltasaduksi... ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös