Huono tyyny?

Nyt tasan viikon kotona olleena huomasin, että eräs ikävä vaiva on tullut takaisin. En keväämmällä tiennyt asialle syytä, enkä tietysti ole asiasta satavarma nytkään, mutta luulen, että mun tyyny aiheuttaa mulle öisin hirveitä niska- tai hartiakipuja. Toinen vaihtoehto saattaa olla keväällä hankittu sänky, mutta toivon mukaan se ei olisi oireiden taustalla. Ei voi olla!

Uskon, että työt ja harrastuksetkin voivat aiheuttaa niskan ja hartioiden jumittumista, mutta pahimmat kivut koen aina aamuisin, heti heräämisen jälkeen. Olen kärvistellyt niskani kanssa jo viikon verran, sillä juuri selkärangan ylimmän palluran (nivelen?) kohdalla kipu tuntuu pahiten. Espanjassa sain niska- ja hartiakivun kuriin, vaikka nukuin ihan tavallisella tyynyllä, eikä sänkykään varmaan mikään uusi ollut. Ehkä vieras sänky oli sopivampi mulle, tai sitten ihan tavallinen tyyny toimii mulla paremmin kuin anatominen tyyny.

IMG_3102_2 copy

Onneksi makkarissa on nykyään uusi, leveämpi sänkykin, (eikä huone ole enää ihan näin beige). Olen nukkunut varmaan viisi vuotta anatomisesti muotoutuvalla tyynyllä ja viime keväänä ostin kulahtaneen tyynyni tilalle uuden samantyylisen tyynyn Jyskistä. Okei, olisi ehkä kannattanut panostaa laatuun, sillä bongasin tyynyn alen alen aleista ja se maksoi vitosen. Että mietinpähän vain, miksi päätäni särkee joka päivä ja hartiani ovat jumissa.

Onneksi olen hankkinut näihin vaivoihin Beurerin niskahierontalaitteen. Se varmaan maksoi jo itsensä takaisin, sillä muutama muukin on lainannut sitä. Eihän se aitoa hierontaa korvaa, mutta ei mulla ole aikaa käydä joka viikko hieronnassa.

GOPR7944 copy
Vesisänky?

Aamulla mulla oli vielä idea, että konsultoisin teitä asiassa. Minkälainen tyyny kannattaisi ostaa, jos aamuisin tuntee kipua niskassa ja yläselässä? Päivän kuluessa päätin kuitenkin, etten kestä tätä kipua. En vain yksinkertaisesti halua nukkua enää yhtään yötä vanhalla tyynylläni. Toistuvien pääkipujen lisäksi mulla puutuvat sormenpäät. Sekään ei tee olemisestani yhtään helpompaa. 

Niinpä marssin Prismaan ja ostin ihan tavallisen tyynyn. Saas nähdä!

t. Enni

Kommentit

 1. Mun selkä- ja osittain niskaongelmiin auttoi Tempur (mulla Millennium-malli). Nukuin tässä just kokeilun vuoksi tavallisella tyynyllä muutaman viikon ja aamuyöstä aloin heräillä jäätävään selkäkipuun ja aamulla selkä ja niska tuntui siltä ettei pääse sängystä ylös. Viime yöksi otin Tempurin takaisin ja kappas kun unenlaatu parani heti ja aamulla ei kolottanut yhtään. Love Tempur <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se sitten voi olla laadusta kyse... nää aiemmat anatomiset tyynyt on olleet hyviä nukkua, mutta aamulla kolottaa. Tykkään nukkua sellaisella tyynyllä, mutta siitäkin varmaan pitäisi olla tarkkana, minkä korkuinen tyyny valitaan! Onneks sulta on lähteny kivut pois!

   Poista
 2. Mä pääsin eroon niskajumista kun hankin vesityynyn! Täytetään siis vedellä ja kennoston avulla vesi jakautuu tasaisesti tukemaan niskaa. Ei enää yöllistä pyörimistä ja jatkuvaa päänsärkyä. Suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmh en ole kuullutkaan! Kuulostaapa jännältä ja hyvältä!! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös