Espanja(ssa) on kuuma!

Viikonloppu Espanjassa sujui oikein hyvin. Vaikka en ottanutkaan tavoitteeksi tehdä päivä päivältä jännempiä juttuja, toivoisin mä silti lomaani jotain vähän erikoisempaa tekemistä. Vauvakäärmeen pitelemistä on tuskin vaikeaa voittaa (täytyisi vaan hommata isompi käärme ja täältähän löytyy myös krokotiilipuisto), mutta olen jo lomaillut täällä niin usein, että melkein kaikki paikat on jo tullut nähtyä. Uutuutena mua kiinnostaisi vastkikään avattu Caminito del Rey, joka on kuuluisa vuorenrinnettä pitkin kulkeva reitti El Chorrossa.


Tuosta reitistä uutisoitiin maaliskuun aikana Suomessakin. Caminito del Rey on yli kolmen kilometrin pituinen reitti, joka on rakennettu yli sadan metrin korkeuteen. Se suljettiin yleisöltä muistaakseni 2000-luvun alkupuolella. Ennen sulkemista ehdin ottaa pari lyhyttä askelmaa reitillä, tosin matka tyssäsi jo alkuun, koska tie oli osittain sortunut ja muutenkin todella huonossa kunnossa. Tuossa kohdassa pudotus oli myös vain joitakin kymmeniä metrejä.

Polku on kävijöilleen maksuton puolen vuoden ajan avaamisen jälkeen, mutta halukkaiden tulee varata erikseen aika reissullensa. Vielä reitille pääsisi siis ilmaiseksi, mutta varaussivuston mukaan yhtään ainoaa päivää ei ole vapaana?

IMG_4844 copy
IMG_4840_cop – Kopio
IMG_4811 copy
IMG_4733 copy

IMG_4731 copyIMG_4683 copy

Tällä erää reissumme on sisältänyt mm. syömistä kantapaikoissa. Jo 26 vuoden ajalta tuttu Chiringuito Rafael -niminen ravintola (Carihuelan rannalla, Benalmadenan puolella) oli testattava pitkästä aikaa, kuin myös 4,55 euron menu Palacio Chinossa. Eilen kävimme tosin ensimmäistä kertaa Torremolinoksessa sijaitsevassa nepalilaisessa/intialaisessa ravintola Katmando:ssa, joka oli saanut erinomaiset arvioinnit TripAdvisor-sivuston mukaan (sijalla yksi kaikista ravintoloista Torressa).

Ruoka ei todellakaan ollut pettymys, vaikka annokseen täytyikin tilata riisi ja naan-leipä erikseen. Tikka Masala oli yksi parhaista maistamistani annoksista, mutta ihmetyksekseni naan-leipä ei ollut mitenkään erityistä. Paikka saa siis aivan pienen miinuksen naan-leivästä, mutta muuten tykkäsin kovasti. Vaikka riisi ja liha pitikin valita erikseen, ei hinnaksi tullut siltikään juomien kera kuin 13 euroa per naama.

IMG_4564_copy

Olen jo ehtinyt tehdä pari ostosta täällä ollessani. Kuvissa päällä näkyvät mekot ovat uusia hankintoja, joita tulen varmaan pitämään taas monen vuoden ajan. Huomasin pakatessani reissulle vaatteita, että otan aina samat mekot mukaan lomalle. Jos joku siis väittää H&M:n laatua huonoksi, niin olen pitänyt vuodesta 2010 asti samoja mekkoja päälläni kesäisin. Vasta nyt toinen mekko kutistui pesussa niin lyhyeksi, etten ehkä kehtaa käyttää sitä... Siispä oli aika ostaa uudet suosikit, jotka kestävät toivon mukaan yhtä monta vuotta kuin edellisetkin.

Kuvissa näkyvä pitkähihainen mekko on yksi uusista aleostoksistani ja löysin sen Bershkasta. Mekko on liian kuuma käytettäväksi päivällä, mutta iltaa vasten se toimii erinomaisesti. Toisen mekon löysin C&A:sta.
IMG_4694 copy
ennin_kengissa
IMG_4614 copy
minna_parikka_caracal
IMG_4695 copy
coco_chiweenie
IMG_4582 copy
IMG_4572 copy

Muuten lomaan on kuulunut jo pari reissua Fuengirolaan, jonne suuntasimme viimeksi eilen. Koirapuistossa oli todella hiljaista, joten sieltä ei löytynyt seuraa Thorille. Vaikka lämpömittari ei myöskään näyttänyt "kuin" +30 astetta, musta tuntui, että kyseessä oli loman tähänastisista päivistä kuumin. En ikinä valita kuumuudesta, mutta ponnari olisi hyvä olla laukussa aina näiden päivien varalle! Pitkät hiukset osaavat olla aika kuumat myös.

Sitten ollaan tehty ihan arkisia asioita, kuten pesty auto, käyty kaupoilla ja yritetty saada 10 000:n askeleen tavoite täyttymään päivittäin.  Joku päivä pitäisi myös sopia katsastus uskolliselle Corsallemme. Tälle päivälle ei ole vielä suunnitelmia, joten katsotaan, mitä maanantai tuo tullessaan.

t. Enni

Kommentit

 1. Minulla on myös tuo Bershkan mekko, se on ihana! Ostin viime talvena Barcelonasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on se on aivan ihana ja taas sitä luokkaa, että kokoja oli reilusti jäljellä, koska monikaan ei sitä ollut sieltä hoksannut! Mutta ei haitannut ollenkaan ;)

   Poista
 2. Aivan ihania mekkolöytöjä olet tehnyt :) Voi vitsi että kaipaan tuollaisia lämpötiloja. Pitänee ottaa äkkilähtö jonnekin ellei tämä useamman kuukauden kestänyt "syksy" kohta vaihdu kesäksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tänään löytyi vielä pari muutakin onneksi. :D Joo se sää siellä oli kyllä jotain niin masentavaa. Kolmen päivän helle oli jotain aivan uskomatonta, mutta sitten se lopahti kuin seinään. Viime viikko meni aika sateisissa tunnelmissa, joten sattui juuri sopivaan saumaan loma. Toivottavasti siellä vielä yksi kesä tulee. Ihan älytöntä kohta myydä kesävaatteita Suomessa..

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös