Sponsored Video - Juttua älykkäästä hammasharjasta, Oral-B Smartseries

Yhteityössä: Oral-B

Miten tekniikan ja hampaidenhoidon saa liitettyä yhteen? Kehittämällä hampaiden puhdistuksen ympärille tekniikkaa, joka kertoo, puhdistatko hampaasi oikein. Näin syntyi mm. bluetooth-yhteyden sisältävä älyhammasharja, jonka avulla käyttjä saa reaaliaikaista tietoa hampaiden harjauksesta älypuhelimeen asennettavan Oral-B-sovelluksen avulla. Tämä nykyinen älyaika on niin jännää, että mitähän kaikkea vielä keksitään.

Kuten alla olevasta videosta käy ilmi, Oral-B Smartseries on maailman ensimmäinen sähköhammasharja, joka on varusteltu Bluetooth 4.0 -teknologialla. Älykäs hammasharja kuulemma auttaa puhdistamaan hampaat paremmin, sillä yhdessä Oral-B sovelluksen kanssa käytettynä se muistuttaa hammaslangan käytöstä, kartoittaa harjausrutiinisi ja kertoo milloin on aika vaihtaa harjaspää uuteen. 

_oral-b

Hammaslääkärit ovat jo pitkään suositelleet minulle ja monille tutuilleni sähköhammasharjan käyttöä. Ensimmäiset kokeiluni sähköhammasharjoista ajoittuvat jonnekin 2000-luvun alkupuolelle, jolloin sähköhammasharja ei valloittanut sydäntäni, sillä koin pörräävän harjaustyylin hieman ärsyttäväksi ja harjan lataamisen vaikeaksi.

Sittemmin tekniikka on kehittynyt ja hammasharjat parantuneet, joten ehkä siitä syystä hammaslääkäritkin sähköhammasharjoja suosittelevat. Hammaslääkärit ovat sanoneet, että esim. takahampaiden harjaaminen on paljon helpompaa ja tehokkaampaa sähköhammasharjan avulla. Sähköhammasharjaa suositellaan myös henkilöille, joilla ei ole suurta kiinnostusta oman suun hoitoon, tai henkilöille, joilla on vaikeuksia hampaidenhoitoon esim. heikentyneen käden motoriikan takia.

oral-b1
Kuva: Oral-B-videosta

Enninkengissa_oral_b

Itse pidän hampaidenhoitoa todella tärkeänä asiana, joten harjaan hampaani vähintään kaksi, useimmiten kolmekin kertaa päivän aikana. On toki yksilöllistä, miten paljon hammaskiveä, tai reikiä hampaisiin tulee, mutta hyvällä hoidolla näitäkin voidaan ehkäistä. Minua muistutettiin hammaslangan käytöstä viimeksi hammaslääkärissä käydessäni, sillä hammaslangan säännöllisellä käytöllä voi voittaa hammaslääkärivapaata aikaa jopa vuodeksi. Jos hampaat kuitenkin alkavat oireilla, silloin kannattaa ottaa heti yhteyttä ammattilaisiin.

Hammaslangan käyttö vähentää hammaskiveä, jolloin hampaita ei tarvitse hoidattaa ammattilaisella niin usein. Muistaakseni minulle sanottiin, että hammaslääkärissä voi käydä kolmen vuoden välein, mikäli puhdistaa hampaitaan ja käyttää hammaslankaa säännöllisesti. Ehkäisevänä toimenpiteenä sähköhammasharjojen etuihin kuuluvat mm. tehokas plakin poisto, sillä hammaskivi on kovettunutta plakkia. Kun hampaita puhdistetaan ja hoidetaan tunnollisesti, plakkia kertyy vähemmän, jolloin hammaskiveäkin muodostuu vähemmän. Mitä puhtaampi suu, sitä terveempi ihminen!

Älyhammasharjan avulla voidaan varmistaa, että hampaiden puhdistus on tehokasta ja tehdään oikein. Itselleni on ainakin päivänselvä asia, että harjauksen tulisi kestää muutama minuutti ja hampaat täytyy käydä läpi tarkasti. Ei voi silti olettaa, että kaikille hampaiden puhdistus olisi yhtä selvä juttu, joten ehkä tällöin älykäs hammasharja voi auttaa pitämään omat hampaat kunnossa.Pitäkää siis huolta hampaistanne ja katsokaa yllä oleva video, niin tiedätte, mistä kirjoitin! Miten te muuten hoidatte purukalustoanne, entä onko älykäs sähköhammasharja teille jo tuttu juttu?

t. Enni

Postaus on toteutettu yhteistyössä Oral-B:n kanssa

Kommentit

Lue myös