Juhannus kotona

Juhannukseni koiravahtina on lähtenyt oikein mukavasti käyntiin. Vietän oikeastaan viimeisiä hetkiä Thorin ja Cocon kanssa, sillä koirat suuntaavat vain reilun viikon päästä asustelemaan Espanjaan!

Mua huvittaa vieläkin, että olen saanut joidenkin ihmisten silmissä crazy dog lady -leiman, sillä ennen Cocoa ja Thoria en tiennyt koirista mitään, enkä oikeastaan edes välittänyt koirista. Mullahan oli Fiona-chinchilla. Nyt kun omia koiria on, niin ne ovat kuin perheenjäseniä. Joka tapauksessa nyt pitäisi pärjätä vuosi ilman perhettä ja koiria.

Alkuun siis palataan näin lähes viiden vuoden bloggailun jälkeen, sillä tämähän oli aikoinaan osasyy blogin perustamiseen; perhe näki, mitä hommailin Suomessa. Aikaa on tietysti kulunut nyt sen verran, ettei enää tarvitse niin tiuhaan raportoida, miten elämä sujuu täällä kotona, opiskelu kun vaihtui työelämään ja ikääkin on tullut lisää. Veikkaan silti, että blogi jatkaa aika samaa rataa kuin pari viimeistä vuotta.

IMG_9931 copy
IMG_9934 copy

Koska menetin jo kasvoni (koirafaniudelle), niin ajattelin kertoa teille koirien kanssa vietetystä juhannuksestani. Päivällä kävin lounastamassa anoppilassa, jonne koirat pääsivät tietysti mukaan. Miksi? Siksi, että Cocon pentu asuu siellä.

Tein myös meille (ihmisille) jälkkäriksi vaniljaisen mansikkakakun, sillä kesä ilman mansikkakakkua ei ole mitään. Myöhemmin suunnistettiin ihan vain kotiin ja käytiin koirien kanssa lyhyellä lenkillä, ennen pakollisten juhannusmakkaroiden grillaamista. Sen jälkeen vuorossa oli juhannussauna, johon koirat luonnollisesti, kuitenkin vapaaehtoisesti, osallistuivat.

IMG_9965 copy

Mitään muuta ihmeellistä päivään ei ole kuulunut. Muilla näyttää olevan kaikenlaisia ihania kuvia mökeiltä ja järvien rannoilta! Olisinpa itsekin nyt syntyseuduillani Rovaniemellä todistamassa yötöntä yötä.

On ollut muutenkin aika orpo olo, sillä kodin netti on ollut poikki jo yli vuorokauden. Edelleen olisi esseitä tehtävänä ja artikkeleita luettavana, puhumattakaan ensi syksyn tuntisuunnitelmista. Se siitä opettajan pitkästä kesälomasta! Yritän kuitenkin pyhittää tulevan Espanjanloman ainoastaan lomailulle - ja ehkä vähän kasvatustieteille. Ja koirille.

Hyvää juhannusta!

t. Enni

Kommentit

Lue myös