GOOD HAIR DAY FOR YOU

It's all about the hair. Kävin viime viikolla hiuspainotteisessa ghd:n tilaisuudessa Marsaanalla ihastelemassa hallitsevan Miss Helsingin aka Rosanna Kuljun hiuksiin tehtyjä kampauksia. Nadjalla pysyivät hiukset ojennuksessa, sillä hän väänsi huolettoman näköisesti monia erilaisia, toinen toistaan upeampia lettikampauksia mallilleen lyhyen ajan sisällä. Tilaisuudessa esiteltiin myös ghd:n uutuusrautoja, kuten puikkomalliset kihartimet.

IMG_3578 copy

Mua inspiroivat kaikenlaiset lettikampaukset todella paljon, mutta ongelma on se, etten osaa tehdä itselleni mitään muita kampauksia kuin puikkokiharat tai suoristusraudalla toteutetut "surffikiharat". Ensinnäkin hiukseni ovat niin liukkaat, että niihin pitäisi kaataa purkki hiuspuuteria ennen kuin hiukset pysyisivät aloillaan. Kun kiharran hiukseni normaalisti, suolasuihkettakin kuluu lähemmäs puoli pulloa.

Osaltaan hiusten värjääminen varmaan toisi hiuksiin sopivaa karheutta, jolloin kampaukset pysyisivät paikoillaan. Vaan en valehtele, sillä eräs kampaaja totesi minulle vuosi sitten, etteivät lettikampaukset pysy mulla helposti (ainakaan ilman hiushattaraefektiä).

IMG_3595 copy

Mitäs muuta opin tilaisuudesta? Ghd:n raudat lämpenevät todella nopeasti (20 sekunnissa) +185 asteeseen, ja raudat pitävät lämpötilan tasaisesti koko käytön ajan. Kyseinen lämpötila on hiuksille optimaalinen muotoilulämpötila. Olen itse pitänyt rautoja kuumemmalla lämpötilalla, sillä joku joskus sanoi, että kuumempi kihartaisi paremmin. Ilmeisesti +185 astetta lämpöä on kuitenkin hiuksille paras mahdollinen muotoilulämpötila.

Ghd:n raudoista mulla ei ole sen enempää kokemusta, mutta ainakin pidän eri valmistajan suunnittelemasta puikkokihartimestani, sillä saan tehtyä sen avulla koko pään kiharat 15 minuutissa. Vielä, kun saisin kiharrettua hiukseni yhtä kestävästi kuin kampaajat... 

IMG_3589 copy
IMG_3601 copy

Ghd toi markkinoille kaksi erilaista puikkokiharrinta, joista toinen on perinteisempi, päähän kapeneva ohut puikko, kun taas toinen on ovaali ja paksumpi, loivempaa kiharaa tekevä puikko. Itse pidän leveämmästä puikosta, jolla saa aikaan huolettomat surffikiharat. Kun kysyin, miten saisin toteutettua parhaimmat ja kestävimmät kiharat itselleni, neuvottiin minua toteuttamaan kiharat puikolla.

Monilla täällä pohjolassa on niin ohuet hiukset, että lättänät hiukset ovat viimeinen asia, mitä kampaukselta toivotaan. Jos hiukset kihartaa suoristusraudalla, hius litistetään molemmilta puolilta. Kampaaja varmaan osaa toteuttaa kiharat tälläkin tavalla erinomaisesti, mutta kotikäsittelyssä puikko voi täten olla parempi vaihtoehto. Tällöin hiusta ei litistetä molemmilta puolilta, vaan kun hius kierretään puikon ympärille, sen yläpuoli jää koskemattomaksi. Tällä voi olla pieni vaikutus lopputuloksen kuohkeuteen.

IMG_3606 copy
IMG_3609 copy
IMG_3614 copy
IMG_3588 copy

Rautojen tutkailun ohella silmäni nauliintuivat kuitenkin näiden kaikkien upeiden kampausten tekovaiheisiin. Täytyy varmaan katsoa Youtubesta muutamia ohjeita ja heittää pää täyteen hiuspuuteria. Ehkä saan joskus aikaiseksi onnistuneen lettikampauksen!

t. Enni

Kommentit

 1. Olisin kans halunnut tuonne tapahtumaan katsomaan hiusvinkkejä, mutta sattui samaan aikaan reissun kanssa. Minä en myöskään osaa tehdä muita kampauksia, kuin hiukset ponnarille ja kiharat joko ghd-raudalla tai sitten puikolla. Olisi aivan ihana osata koota hiukset jotenkin rennolle nutturalle tai tehdä joku makea lettikampaus! On käynyt pari kertaa mielessä, että jos alottais oikeen tosissaan harjottelun, mutta sitten kun sitä ekan kerran tarttuu taas näihin liukkaisiin ja paksuihin hiuksiin, niin epätoivo iskee :D Ehkä suolasuihketta vaan pitäisi kaataa pää täyteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tuttu tunne! Mutta sulla ainakin on, mitä muotoilla. Kai se pitää vaan tunkea pää täyteen kaikkia rakennetta antavia tuotteita, niin kampaukset alkavat onnistua. Pitäisi vaan löytää aika testata ja opetella niitä, eikä sitten juhlapäivänä väsätä. Mulla on muutenkin tapana testata uusia tököttejä juuri ennen lähtöä, viimeksi suihkutin kiiltoa antavaa suihketta päälaelle 5 minuuttia ennen lähtöä. Arvaa miltä se kiilto näytti? Rasvaiselta! :DDD Että sitten puuteria äkkiä päälle kompensoimaan tilannetta...

   Poista
 2. Ihania kampauksia! :) Miulla oli aiemmin ongelmaa omien hiusten kihartamisen kanssa ja meni vuosia, ennen kuin löyty ammattilainen, joka sai kiharat kestämään koko päivän ajan. Sen verran pitkät hiukset on, että yleensä hiukset suoristuivat parissa- kolmessa tunnissa takaisin lähtötilanteeseen tekijästä riippumatta. :) Nykyään vakikampaajani sit halusi kokeilla onnistuuko kestävien kiharoiden tekeminen ja kyllähän nuo kestivät seuraavaan aamuun, hän sitten teki hääkampaukseni aikoinaan ja neuvoi miten saan itse kiharat pysymään. Miulla on siis käytössä sellainen kiharrusneste lämpösuojalla erikseen, pearl wand kiharrin ja lakkana osiksen vahvaa lakkaa. Toimii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oh, kiva kuulla. Mullakin suorittuu yleensä muutaman tunnin kuluttua, mutta se on yleensä se mihin tähtäänkin. Eli kiharran ensin vähän liikaa! Mitä se sinun kiharrusnesteesi on? Kiinnostaisi tietää!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös