Minna Parikka - Caracal

Vihdoinkin Caracalit odottivat kotiovella, kun mukava lähetti oli jättänyt ne pyynnöstäni siihen. Olen odottanut tätä Spartoon tilausta jo tovin, sillä sisältö oli sellainen, mistä olen haaveillut jo pienen ikuisuuden. Muistatteko, kun kirjoitin reilu viikko sitten postauksen, joka käsitteli Minna Parikan Caracal -mokkasiineja? No miksi halusin juuri ne?

Kuva Taylor Swiftistä on piirtynyt verkkokalvoilleni pysyvästi. Teräväkorvaiset Caracalit vaan ovat maailman kauneimmat mokkasiinit ja piste. Jos saisin päättää, hankkisin nämä vielä mustina * ja leopardinsävyisinä* väreissä, myös mustana.

Kengät ovat siis nimeltään Caracalit, mutta jouduin hieman googlettamaan, mistä moinen. Veikkaankin, että nimi juontaa juurensa eksoottisen kissaeläimen, eli aavikkoilveksen (Caracal Caracal) nimeen. Vaikka kenkien ulkoasusta saa ehkä enemmän pupunkorvafiilisen, on muotoilussa varmasti ollut esikuvana uhanalainen kissalaji. No pupun- tai kissankorvat, söpöt kengät ne ovat silti.

IMG_8802 copy

Näitä samoja Minna Parikan Nappa Powder/White -värisiä Caracaleja saa vielä Spartoon nettikaupasta (linkki täällä*), joskin hinta pompsahti kummasti kirjoitettuani postauksen niistä. Ovat ne silti vielä erinomaisessa alessa, joten jos haluat ne, toimi nyt ennen kuin hinta nousee taas, tai oma koko myydään loppuun.

Kävin kuukausi sitten Minna Parikan liikkeesä Helsingissä ja kyselin mustien mattanahkaisten Caracalien perään. Myyjä sanoi, että kokoni on myyty loppuun, eikä niitä enää saa. Niitä ei siis kai vaan ole enää varastossa, eikä edes tuotannossa! Tuurilla omaa kokoa voi vielä löytää jostain pikkuputiikista tai netistä. 

Spartoon sivuilla olisi ollut vielä mustia kiiltonahkaisia Caracaleja, mutta pidin enemmän nappanahkaisista nudensävyisistä kengistä, jotka tulevat varmasti sopimaan kesällä asuun kuin asuun. Pidän myös todella paljon kenkien nahkapinnan kuviollisesta materiaalista. Sävyn ja yleisfiiliksen takia pidän näistä myös enemmän kuin kiiltonahkaisista, puuterinsävyisistä Caracaleista, joita löytää vielä esim. Minna Parikan verkkokaupasta.

IMG_8798 copy

Kengät olivat, vastoin muistikuvaani, paljon miellyttävämmät jalassa kuin muistinkaan. Ne ovat todella pehmeät ja potentiaalinen rakonaiheuttaja tuntuu tällä hetkellä vain yhdessä kohdasta. Maailmankaikkeudesta tosin puuttuvat sellaiset kengät, jotka eivät aiheuttaisi mulle rakkoja. Poikkeuksen tekevät Primarkin aitonahkaiset wide fit -ballerinat ja loaferit (kyllä wide fit!!), joilla olen onnistunut kävelemään rakoitta aika pitkiä matkoja. Tosin kyllä ne rakot sieltä lopulta tulevat. Ja huom, mulla on oikeasti kapea lesti, eli mitä lie ongelmia mun jaloissa ikinä onkaan.

Koko oli hieman suurempi kuin oletin. Suosittelen ottamaan omaa kokoa vastaavan parin, mutta muistakaa kyseessä olevan matalakorkoinen kenkä. Käytän normaalisti tennareissa jopa kokoa 40, mutta nämä ovat kokoa 39. Korkkareissa taas yli 38-kokoiset avokkaat eivät pysy jaloissani. Eli valitkaa korkkarikokoa isompi, mutta tennarikokoa pienempi koko, niin tilaus ei mene metsään.

Mutta se oli Parikoiden tarina ja me happy again. <3

t. Enni
* Sisältää syvälinkin 

Kommentit

Lue myös