enni-mork-ennin-kengissa

CATEGORIES:

OMA ELÄMÄ
TYYLI
KAUNEUS
ÄITIYS
SOSIAALINEN MEDIA JA VALOKUVAAMINEN

CONTACT:

enninkengissa [at] gmail.com

Mitä tehdä kun ahdistaa?

Nyt on pakko jakaa teille eräs kirjoitus ja video aivan erilaisesta aiheesta, kuin mistä yleensä tänne kirjoittelen. Aihe on ollut ja varmasti tulee olemaan ajankohtainen meille kaikille jossain vaiheessa ja mielestäni tässä videossa asia selitetään erityisen hyvin. Eikä se varmaan ole mikään yllätys, että ammatin kautta törmään tällaisiin asioihin päivittäin. Haluan jakaa tämän kaikille blogini lukijoille, olivat he sitten mulle tuntemattomia ihmisiä, vakkarilukijoita, perheenjäseniä tai vaikka oppilaita.

Katri Mannisen kirjoitus: "Mitä tehdä jos ahdistaa tai masentaa niin ettei meinaa kestää?", kannattaa lukea läpi. Sieltä löytyy myös video, joka kannattaa katsoa!

IMG_8047 copy

Itse koin tällaisen tilanteen viimeksi tänään ja halusin selvittää syyn ahdistukseen. Mikään ei siis todellisuudessa ole pielessä, mutta tuntuu siltä, että juuri tänään kaikki on pielessä. Olen hälytystilassa. Heti videon alussa kerrottiin, mikä tällaisen hälytystilan saattaa laukaista.

Se voi olla asia, minkä kuulit, tai sitten olet vain ihan hirvittävän väsynyt. Se voi myös johtua siitä, että verensokeri on laskussa, tai hormonitasapano heilahtelee. Sitten se mulle kaikista todennäköisin syy, eli joit kaksi päivää sitten alkoholia ja nyt aivojesi välittäjäaineet ovat sekaisin. Veikkaan viimeistä, koska juon alkoholia normaalisti _todella_ harvoin.

Eli ei siis mitään hätää, kaikki tulee kuntoon.

Toinen ihan älyttömän tärkeä asia tiedostaa on se, että kun keho on hälytystilassa, mitään järkeviä päätöksiä ei pysty tekemään. Parasta on antaa tilanteen rauhoittua, jotta asiaa pääsee tutkimaan kaikista näkökulmista. Hälytystilassa usein kaikki vaihtoehdot ovat negatiivisia, kun todellisuudessa ratkaisu on varmasti olemassa.

Nyt jokaisen vain tulisi miettiä, mikä olisi paras keino päästä pois hälytystilasta. Tänään kokeilin urheilua, mutta tuntui, että se vaan pahensi tilanteen. Normaalisti samoilu metsässä voi auttaa. Yleensä myös lemmikin läsnäolo auttaa, tästähän syystä terapiakoiriakin on. Tässä myös koko ajan pohdin, voisiko irtokarkkipussi olla edes tilapäinen ratkaisu ongelmaan. Lohtusyöminen ei yleisesti ottaen kai ole hyvä ratkaisu, mutta toisinaan se tuntuu olevan ainoa tehoava sellainen.

IMG_6750 copy
IMG_8092 copy

Jos sinulla on samanlainen olo, eli ahdistaa ja tuntuu, ettei mikään onnistu, niin katso tältä sivulta löytyvä video. Kaikki kyllä järjestyy. 

On ihan normaalia, että ystävien kesken saattaa tulla riitoja, tai koulu ahdistaa juuri nyt erityisen paljon. Siispä kannattaakin muistaa, että kesälomaan on enää muutama hullu viikko ja sitten pääsee lepuuttamaan aivoja arjen keskeltä. Sitä vartenhan se loma on.

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

Lue myös