enni-mork-ennin-kengissa

CATEGORIES:

OMA ELÄMÄ
TYYLI
KAUNEUS
ÄITIYS
SOSIAALINEN MEDIA JA VALOKUVAAMINEN

CONTACT:

enninkengissa [at] gmail.com

En halua lukea törkyä

Ei mun pitänyt aloittaa postausta näin rankalla aiheella, mutta aihe koskettaa mua ja mietityttää vähän väliä. Maaret Kallion kirjoitus: "En halua lukea törkyä, vaikka näyn julkisuudessa" koskettaa itseäkin sillä tavalla, että käyn lähipiirissäni usein keskustelua aiheesta. Monet ovat sitä mieltä, että asiattomat kommentit kuuluvat asiaan ja se on vaan kestettävä, mikäli leikkiin ryhtyy. Huippusuosittuja blogeja lukiessa törkykommentteihin törmää jatkuvasti. Mielestäni se ei vaan missään tapauksessa ole oikeutettua.

Miettikää joku tuntemanne koulukiusattu henkilö. Yleensä kiusattu henkilö herättää jonkinlaisia tunteita kiusaajassa, tai sitten kiusaajalla itsellään on huono itsetunto. Joka tapauksessa jotain täytyy olla meneillään, jos kiusaaja jaksaa tuhlata omaa energiaansa kiusaamalla muita. Olisikin ihan hullua, jos tällaisessa tilanteessa koulukiusaamiseen ei puututtaisi. 

Kiusaamisen täytyy loppua, mutta sille täytyy löytyä myös jokin syy. Kiusaaja on aina itse vastuussa kiusaamisesta, mutta jos taustalla on omia ongelmia, niitä voi yrittää korjata. No miten sitten nettimaailmassa? Törkykommentteja saavalle henkilölle sanotaan, että älä välitä kommenteista. Asiattomat kommentit ovat ihan ok, koska se nyt vaan kuuluu asiaan. Jokin asia mahdollisesti herätti lukijan huomion, ja koska on tämä sananvapaus, saamme tietysti sanoa, mitä tahdomme.


Eikö nettikiusaamisenkin voisi ottaa yhtä tosissaan kuin koulukiusaamisen? Miksi se on muka niin eri asia? Lapset kasvoivat aikuisiksi ja jatkoivat vanhaa tapaa netissä. Maaret Kallio tiivisti omat tunteeni hyvin: "Ensisijaisesti onkin kysyttävä, mitä teemme sille, että näitä puheita ei tulisi? Emme niinkään sille, että ihmiset oppisivat olemaan niistä välittämättä. Hiljeneminen ja hyväksyminen ovat pelkkää vastuun väistämistä."

Milloin on käynyt niin, että koulukiusaajat ovat lopettaneet kiusaamisen vasta sitten, kun kiusattu on ollut tarpeeksi kauan välittämättä asiasta?

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

  1. Olet ihan oikeassa. Olisi aika hullua jos koulukiusatulle sanottaisiin, että koita nyt vaan nieleskellä. Tää on sananvapausasia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös