Piloxing®

Tässä menneen puolen vuoden aikana olen aloittanut uudenlaisen ryhmäliikuntaharrastuksen korvaamaan talven takia jääneitä lenkkejä. Kerran viikossa, normaalisti maanantaisin, käyn ystäväni kanssa vetämässä melkoisen hikitreenin, jonka takaa aika hauskalta näyttävä laji nimeltä Piloxing.

Piloxing® on ruotsalaisen Viveca Jensenin käsialaa ja se on saanut inspiraation pilateksen, tanssin ja nyrkkeilyliikkeiden yhdistämisestä. Nimi tulee sanoista pilates & boxing = piloxing. 

Piloxing saattaa näyttää aika mielenkiintoiselta liikuntamuodolta ulkopuolisen silmin. Sen sijaan hikitreeni on taattu ja kaiken lisäksi Järvenpäässä tunteja vetävä ohjaaja on niin inspiroiva, että tunneille on mukava mennä. Tunneilla ei käytetä kenkiä, mutta kuten videosta näkee, käsissä voidaan pitää kevyitä hanskoja, jotka toimivat lisäpainoina. Tunnit ovat myös todella helppoja, eikä pitkiä koreografioita onneksi ole.


Tunnit sopivat kaikenikäisille ja mielestäni ne ovat sopivan haastavia. Jokainen voi itse päättää, miten tehokkaasti liikkeet tekee. Mulla on tavoitteena vetää aina täysillä alusta loppuun ja sen kyllä huomaa... Olen yleensä ihan loppu viimeisten nopeiden biisien aikana, mutta jostain sitä aina kerää voimia tunnin lopuksi tehtäviin pakara- ja vatsalihasliikkeisiin.

Ei kaikki ole silti ollut ihan ruusuilla tanssimista syksyn mittaan. Vasta viime maanantaina, kun tunnit taas jatkuivat lomien jälkeen, tunsin olevani pitkästä aikaa täynnä energiaa. Onneksi tajusin syksyn mittaan kuunnella olotilaani, josta tosin seurasi se, että pidin hieman taukoa urheilusta. Voisi kuvitella, että liikunta auttaa aina, mutta ajanpuutteen vuoksi jostain (myös blogista) oli tingittävä ja mielestäni tein oikean valinnan. Nyt jaksaa taas ihan uudenlaisella energialla.


Nyt pitää vaan toivoa, että sama energia jatkuu läpi kevään! Käyn silti Piloxingissä vain kerran viikossa, sillä kuntosalia on sen lisäksi pari kertaa viikossa. Ja kun lumet sulavat, on aika heittää lenkkarit jalkaan ja suunnata ulos lenkille. Valoisat, mutta vielä vähän viileät ja hiljaiset kesäaamun juoksulenkit saavat jo perhoset pörräämään mahassa. Kesä...

t. Enni

Kommentit

  1. Uu, näyttää hauskalta! Mun lemppari on body combat, joten tätäkin täytyy testata heti kun vaan tilaisuus tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Combat onkin ehkä lähinnä tätä! Kannattaa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös