Fluffy / Chia Pudding -resepti

Pörri on todettu toimivaksi ja oikein sopivaksi iltojenlämmittäjäksi. Perjantaina sain kelliä Fluffy ylläni koko päivän, sillä vietin ihanan illan ystävieni kanssa. Söimme salaattia ja jälkkäriksi olin tehnyt Chia Puddingia. Kyseisen herkun ohje on todella helppo, mutta sitäkin herkullisempi.

IMG_0764 copy

Tästä reseptistä saa aineksia muuntelemalla erilaisiin ruokavalioihin soveltuvia versioita. Nesteenä voi käyttää mantelimaitoa, kookosmaitoa tai ihan tavallista maitoa ja makeutusaineina taas voi käyttää hunajaa, steviaa tai mitä oikeastaan vain haluaa. 

Chian tekoon pätee suhde 1 osa chiaa 9 osaa nestettä, mutta mielestäni tässä reseptissä nestettä ei tarvitse laittaa ihan yhtä paljoa. Ja jos näyttää siltä, että vanukkaasta tulee liian vetistä, lisää chiaa hieman, sekoita ja anna turvota.

Tein oman jälkkärini juomalasiin (21 cl) ja sitä riitti noin kolmeen pieneen annokseen. Kannattaa muuten  sekoittaa vanukasta muutamaan otteeseen ainakin alussa!

Vanilja Chia Pudding:

3 rkl chiasiemeniä
täytä juomalasi lähes täyteen maitoa
1-2 tlk vaniljasokeria / hunajaa / muuta makeutusainetta
(vaniljatangon siemeniä)
mustikoita lasin pohjalle

Koristeluun:

Mantelikronkanttia
pähkinäsekoitusta
goji-marjoja 

Anna chian turvota jääkaapissa vähintään nelisen tuntia, tai mielellään vaikka koko päivä. Sekoita ain välillä ja anna turvota. Kun vanukas on valmista, lisää ruokalusikallinen pensasmustikoita kuohuviinilasin pohjalle ja lisää päälle chia pudding.

Koristele mantelikrokantilla ja goji-marjoilla


IMG_0898 copy
IMG_0901 copy
IMG_0930 copy
IMG_0928 copy
IMG_0838 copy
IMG_0836_copy
IMG_0794 copy
IMG_0791 copy
IMG_0811 copy
IMG_0817 copy

Ihania herkutteluhetkiä! Suosittelen kokeilemaan.

Tänään istutan pihalleni omenapuun.

t. Enni

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös