Canon EOS M

Toteutin tänään pitkäaikaisen haaveeni kevyemmästä rungosta ja ostin peilittömän Canon EOS M -järjestelmäkameran. Olen testannut sitä jo aiemmin ja todennut sen hyvät ja huonot ominaisuudet, mutta tällä kertaa hyvät kuitenkin veivät voiton. 

Kuten ehkä muistatte, viimeisin kameraostokseni oli Canon EOS 1100D, jonka ostin myös kevyemmän rungon tarpeeseen. Kyseisen kamera on palvellut mua nätisti jo yli 10 000 räpsityn kuvan ajan ja toiminut ainoana kamerana mm. Lontoon ja Tallinnan reissuilla. Nyt on kuitenkin niin, että tuo kakkoskamera taitaa jäädä tarpeettomaksi. Kamera olisi hyvä myydä nyt, kun siinä on vielä takuutakin jäljellä.

IMG_0180 copy

Mikä sitten mietitytti Canon EOS M -järkkärissä? No hinnan ohella ainakin hidas tarkennus oli sellainen ongelma, josta en pitänyt testatessani kameraa reilu vuosi sitten. Onneksi tarkennus takkusi ainoastaan kittilinssillä, eikä ollenkaan muilla testaamillani. Mitä ilmeisemmin tästä on myös tulossa pian uusi malli, mutta toki se sitten maksaakin jo enemmän. Sen lisäksi kamera oli alennuksessa nyt. 

Olen muuten tehnyt kamerasta arvostelun, joten mikäli kiinnostaa, käykää lukaisemassa se täältä.

IMG_0179 copy

Olisi myös ollut turhaa vaihtaa merkkiä nyt, kun omistan jo muutamia Canonille sopivia ojektiiveja, joten summa summarun, Canonistina valitsin luonnollisesti Canonin. Kyllähän ajatus Olympuksen minijärkkäreistä kutkuttaa edelleen, mutta näin saan parhaan hyödyn irti jo omistamastani laitteistosta. EOS M -runkoon saa nimittäin hankittua EF-M-sovittimen, jolloin voin kiinnittää jokaisen omistamani objektiivin runkoon.

Paitsi, että... Olisinpa älynnyt tutkia sovittimen hintaa etukäteen, sillä tässähän puhutaan yli sadan euron laitteesta, varsinkin jos meinaa hankkia nimenomaan Canonin sovittiminen! Jos jollain siis on sellainen joutilaana, laittakaahan viestiä mulle! En ole niin innostunut kuvailemaan pakettiobjektiivilla, sillä se ollut alun perinkään tarkoitukseni.

Mutta muuten me happy! :)

t. Enni

Kommentit

Lue myös