Karamellipossua Farangin tyyliin

Eilen uunissa muhinut mysteeriruoka oli siis karamellipossua Farangin tapaan. En osaa vielä muodostaa mielipidettä tästä Farangin tunnetuimmasta annoksesta, mutta ainakin kotitekoisena se näytti hyvältä! Kyllä se myös maistui hyvältä, mutta koska kastike oli niin makeaa, ei lihaa voinut syödä paljoa. Ja kuten kuka tahansa kokki, ruokaahan pitää aina maistella tekovaiheessa... Siksi mulle käy hyvin usein niin, että kun ruoka lopulta on valmista, en jaksa syödä sitä. Niinpä muodostan lopullisen mielipiteen karamellipossusta tänään illalla.

Eilisen iltahaudutuksen jälkeen kassler olisi ollut syötävää jo sellaisenaan ja pelkästään tuon tekovaiheen pidän mielessä tulevaisuutta varten. Possusta tuli niin hyvää! Tämä sitä seurannut karamellivaihe oli aika hidas toteuttaa ja lopputuloksen makuun vaikutti varmasti myös se, etten käyttänyt palmusokeria, kuten oikeassa ohjeessa. Hieman vielä kauhistuttaa se, että en edes käyttänyt ohjeessa mainittua sokerimäärää, mutta soossi oli aivan tajuttoman makeaa.

IMG_0554 copy
IMG_0566 copy

Lisukkeeksi tein kurkkusushia. Viime aikoina olen kokenut liian usein jäätävää sushihimoa, joten siksi viisastuin ja kävin ostamassa sushiriisiä ja riisiviinietikkaa kotiin. Toki sushin teko kestää jonkin aikaa ja lopputulos on aika aneeminen (varsinkin, kun kurkku on ainut täyte), mutta onpahan sitä aina silloin saatavilla, kun oikein paljon tekee mieli.

Tuohon karamellipossuun palatakseni vielä, nimittäin tein kastiketta tupla-annoksen. Näin sitä jäi jäljelle niin paljon, että voin laittaa loput pakkaseen. Tätä samaa kastiketta voin sitten hyödyntää minkä tahansa muun lihan kanssa. Ajattelin seuraavaksi testata sitä ihan vain broileriin.

t. Enni

Kommentit

Lue myös