Canon PowerShot S120

Olin ihan unohtanut, että mun piti kirjoitella teille jossain vaiheessa muutamalla sanalla Canon PowerShot S120 -kompaktikamerasta. Sain sen Canonilta medialainaan jonkin ajan takaisia Indiedaysin Inspiration -juhlia varten. Tiesin jo etukäteen, etten aio ottaa tilaisuuteen järjestelmäkameraa mukaan. Kun kuulin tästä pienestä, hyvin hämärään soveltuvan kameran lainamahdollisuudesta, päätin, että se saisi toimia juhlien ikuistajana.

Hyväksi vaihtoehdoksi juhliin se osoittautuikin ainakin kokoonsa nähden. Veikkaan, että omilla objektiiveillani olisin saanut lähes vastaavia kuvia juhlista joka tapauksessa. Pimeässä kun ollaan, niin silloin objektiivien valovoima on yksi asia, joka merkkaa eniten. EF 50mm f/1.8 tuntui ihan liian pitkältä putkelta ja tietysti koko kamerasetti olisi vienyt paljon tilaa, joten siinä siis syy, ettei järkkäri lähtenyt mukaani. Tässä kamerassa objektiivina toimii laajakulmainen & valovoimainen 24mm f/1.8 -zoom-objektiivi, ja se mahdollisti sen, että kamera mahtui laukkuun!

IMG_3368 copy

Tämän kameran erikoisuuksia ovat valovoimaisen objektiivin lisäksi HS System (joka mahdollistaa kuvaamisen hämärässä), pieni koko, älykäs kuvanvakain, mahdollisuus aina ISO 12 800 -arvon käyttöön, kosketusnäyttö ja WiFi. Langattomalla toiminnolla kuvia on mahdollista jakaa suoraan sosiaaliseen mediaan. Itse en tätä ominaisuutta ehtinyt hyödyntämään... Muuten huomasin kameran kyllä ottavan kuvia yllättävän hyvin hämärässä.

Vaan kuten näkyy, aika paikoillaan saa silti olla, jos mielii saada kuvia vähässä valossa. Tosin suurin osa näistä alla näkyvistä kuvista on otettu oikeasti hyvin pimeässä ja vaikeaa se olisi lähes millä tahansa muullakin kameralla.

IMG_7218
IMG_7224
IMG_7225
IMG_7235
IMG_7296
IMG_7325
IMG_3365 copy
IMG_3362 copy

Kamerana tämä oli ihan hyvä vaihtoehto ja plussaa pienestä koosta! Tämä mahtui helposti iltalaukkuun kännykän ja muiden juttujen kanssa. Kamera ei silti vienyt sydäntäni yhtä pahasti kuin aiemmin tänä vuonna testaamani Canon EOS M, vaikka oli ämmässäkin muutama miinus. EOS M ei ollut mielestäni tarkennukseltaan yhtä nopea paketissa mukana tulleen EF-M 22mm f/2 STM -objektiivin kanssa. S120 siis voittaa EOS M:n tarkennuksen nopeudessa. 

Tosin kun liikutaan hintaluokassa näinkin lähellä toisiaan, niin jokaisen täytyy vaan miettiä ne itselle tärkeimmät kameralta vaadittavat kriteerit ja tehdä päätös sen perusteella. Mun kohdalla tärkein juttu taitaa olla se, että on olemassa ainakin edes mahdollisuus vaihtaa objektiiveja (järjestelmäkamera), sillä silloin EOS M:n tarkennus myös toimii nopeammin. Tosin täytyy ottaa huomioon, että EOS M olikin järjestelmäkamera ja tämä ei. Silti, kyllä tämä mennen tullen mun vanhemman Canon IXUS 220 HS:n voittaa!

Jos haluatte nähdä lisää kameralla otettuja kuvia, kurkatkaa Piece of Hair & Inspiration -postaukset.

t. Enni

Kamera ollut medialainassa Canonilta.

Kommentit

Lue myös