Siirry pääsisältöön

MUUTTUNUT KEHONKUVA JA PUKEUTUMINEN RASKAUSAIKANA

Kaupallisessa yhteistyössä: Ellos & KappAhl

Nyt pitää vetää takaisin aiempia puheitani seuraavasta postauksesta: "Miten pärjätä mahdollisimman vähillä vaatehankinnoilla raskausaikana", nimittäin housujen pitäminen (ja pukeminen) alkaa olla aika tukalaa. Ehkä ihan tavallisilla farkuilla ei pärjääkään loppuun asti.

Ette myöskään usko, miten viime loppuviikon pikaiset visiitit Helsingissä veivät mut lähes sohvapotilaaksi. Kun sitten pääsin sohvalta ylös, vaapuin kuin ankka (plus siihen muutama naamanirvistys ja uuh aah -ähinä jokaisella askeleella). 

En ole osannut ikinä kuvitella, miten heikkoon kuntoon raskaus voi ihmisen saada. Koska olen kuitenkin ihminen, joka ei osaa olla pitkään paikallaan (edes sairaslomalla), niin kotoa on pitänyt päästä välillä pois.

Onneksi positiivinen asenne ja iloinen mieli auttavat paljon. En ole myöskään kokenut, että raskaushormonit olisivat vaikuttaneet minuun kovin paljoa, en ole mielestäni vielä esim. flipannut kertaakaan (ainakaan pahasti). Jotkut koskettavat blogikirjoitukset ja leffat ovat kyllä saaneet mut pillittämään.

Postauksessa näkyvät vaatteet saatu blogin kautta Ellosilta ja KappAhl:lta

kappahl-limited-edition-aitiysmuoti

Siitä päästäänkin näihin kuviin... 

Olen ollut aika rennolla asenteella raskausajan lihomisen suhteen, mutta nyt kyllä vähän mietityttää, sillä paino nousee aika kovaa vauhtia mitä pidemmälle mennään. Vielä kuukausi sitten painonnousua ei ehkä nähnyt naamasta, mutta nyt se alkaa jo vähän näkyä. Niinpä alkuun kauhistelin näitä tänään ottamiani kuvia ja muuttunutta kehoa. Maha kasvaa hurjaa vauhtia.

Siinä samalla olen vähän ahdistunut pukeutumisesta. Periaatteessa kaikki neuleet menevät vielä päälle, mutta kun en enää haluaisi käyttää housuja. Olen tykästynyt legginseihin, sillä ne eivät ahdista tai kiristä. Koska en kuitenkaan miellä legginsejä kunnon housuiksi, ei lyhyitä neuleita voi niiden kanssa oikein käyttää.

Kiristävät vaatteet (ja myös monet luonnonkuidut, kuten villa) aiheuttavat ihooni tällä hetkellä myös jäätävää kutinaa. Yhdessä vaiheessa luulin tosissani, että minuun on iskenyt raskaushepatoosi. Esimerkiksi reilu viikko sitten, kesken kauppareissun, kutina kävi niin sietämättömäksi, että jouduin ostamaan uudet LEGGINSIT, jotka vaihdoin jalkaani saman tien. Onneksi oli pitkä takki päällä.

BABY BUMP

Tällä hetkellä koen välillä vaivaannuttavaksi sen, että ihmiset kiinnittävät paljon huomiota mahaani (älkää pahastuko minulle, vaikka nyt mainitsen tästä asiasta). Eihän asialle tietenkään voi mitään, sillä kasvava vauvamaha kerää automaattisesti katseita. Oma äitikin huutelee päivä toisensa jälkeen mahalleni: "MUMMI TÄÄLLÄ!". Tärkeintähän on oikeasti se, mikä siellä sisällä kasvaa, eikä omaan napaan tuijottaminen. :D

Osittain katseista johtuen olen kuitenkin suosinut rentoja paitoja, enkä ole pitänyt juuri ollenkaan tiukkoja trikoopaitoja, joita monien odottavien äitien näkee pitävän. 

Onneksi pääsin tänään tutustumaan muutamiin vaateuutuuksiin (postauksessa näkyvät tuotteet saatu blogin kautta), kuten Ellos-verkkokaupasta löytyviin kesäisiin Joelle-malliston tuotteisiin, joissa väljiä leikkauksia löytyy runsain mitoin.


JOELLE-MALLISTO

Joelle-malliston tuotteet koostuvat kaikille boheemeille kukkaislapsille sopivista värikkäistä ja väljistä mekoista, paidoista ja asusteista. Mallistosta löytyy myös hillittyjä värejä, jopa mustaa, joiden vastapainona on paljon kauniita kuoseja.

Joelle-malliston tunika* (keskimmäiset kuvat) tulee olemaan tavoitevaatteeni sitten kun raskausmaha on poissa. 

kappahl-limited-edition-aitiysmuoti-ennin-kengissa

1. KappAhl Limited Edition 

Yläpuolella kuvissa näkyvä mustavalkoinen paita on KappAhlin Limited Edition -mallistoa. Kyseinen mallisto on siis tullut myyntiin jo aiemmin. Tämä graafinen, mustavalkoinen neule on paitsi siitä ihana, että se mahtuu nyt päälleni, siinä on myös paljon asennetta.

Vaikka kyseessä on neule, pystyn ehkä nipin napin pitämään sitä myös legginsien kanssa, tai sitten tämäkin jää odottelemaan käyttöä huhtikuun loppuun, kun vauva syntyy.

Specsaversilla myynnissä olevat Bruuns Bazaarin* aurinkolasit pääsivät myös kuviin (saatu blogin kautta). Bruuns Bazaar on tanskalainen muotihuone ja se edustaa skandinaavista tyyliä, jossa eleganssi, tyylikkyys ja yksinkertaisuus ovat etusijalla.

2. Ellos Joelle - Wildflower

Alla Ellos Joelle -malliston ihanan kevyt Wildflower-tunika*, jota löytyy Ellosilta myös roosan värisenä.

ellos-joelle-wildflower-tunika

3. Ellos Collection

Viimeisempänä oma lempparini, eli Ellos Collection -malliston Silvana-mekko*, joka pääsee käyttööni heti huomenna. Olen niin innoissani tästä mekosta, sillä se mahtuu päälleni nyt mahan kanssa ja ihan varmasti täten ilman mahaakin.

Nyt minulla on ainakin yksi lisävaate loppuraskauden ajaksi, sillä kaupoista en ole onnistunut löytämään hyviä mekkoja monista yrityksistä huolimatta.

ellos-silvana-mekko-aitiyspukeutuminen ellos-silvana-mekko-aitiyspukeutuminen-ennin-kengissa 
Jos kiinnostutte Silvana-mekosta, on se mielestäni mukavan reilua kokoa. Kuvissa minulla päällä koko 36! Kyseessä ei siis ole äitiysvaate, kuten eivät ole muutkaan postauksessa näkyvät vaatteet.

Äänestä paras vaate kommentteihin (1, 2 vai 3)!

t. Enni

Postauksessa näkyvät tuotteet on saatu blogin kautta brändeiltä!

Lue myös aiemmat raskauteen liittyvät tekstit:
  1. 7 vinkkiä siihen, mitä tehdä äitiyslomalla edullisesti
  2. Ovatko Bugaboon yhdistelmävaunut kannattava hankinta?
  3. Miten pärjätä mahdollisimman vähillä vaatehankinnoilla raskausaikana?
  4. Vauvamaha


Kommentit

  1. 1!!! Aivan upea sun päällä ja tosi hyvältä näytät kyllä kaikissa ja ihan niinkun muutenkin :)<3

    VastaaPoista
  2. Kivoja kaikki kolme, ehkä kuitenkin kakkonen tai kolmonen on suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kakkonen on ihana, yällö hetkellä vähän tiukka mahasta, joten odotan että pääsee kunnolla käyttöön! Tämä sattui olemaan pientä kokoa (S), jos tilaisi M tai L mahtuisi varmasti!

      Poista
  3. Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita, mutta kyllä eniten omaa silmääni miellyttää KappAhlin mustavalkoinen paita :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ninpä! Kyllähän tuossa KappAhlin paidassa on sitä jotain! :)

      Poista
  4. Alin mekko on kyllä eniten miun mieleen! :) Miusta mekot oli kaikkein kätevimpiä raskauden viime metreillä, varsinkin joustavat mekot sen jälkeen, kun hameet alkoivat kinnaamaan tai masutuubi ei meinannut pysyä paikoillaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se oli myös oma lemppari! Joo mekko on tosi helppo, en olisi uskonut, että musta kuoriutuu mekkomuija näin talvellakin! :D

      Poista
  5. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my